Podvod pri predaji áut

nikolas444
30. jan 2024

Dobrý deň , mám takú otázočku že ja som predal auto ale kupujuca neprepisoval na svoje meno , a neviem ani ho zavolať lebo tel.č co sme uzatvorili na kúpno-predajnú zmluvu nie je platná ubehlo uz 7 den a ešte stale auto je namna , v inšpektoráte vraveli že odhlásiť auto neviem lebo je novy zákon že ten kto kúpil automaticky ide prepísať auto naseba a tak automatický sa aj odhlasuje , ale ja ešte stále musím platit PZP a je to tam risk že keď oni dačo urobia pokuty budú chodiť mne , PZP sa nedá rušiť lebo nie je prepisané auto.
Potrebujem pomoc , informácie ako môžem postupovať ďalej aby auto nebol na mna a ani PZP
Ďakujem

lavender94
30. jan 2024

@nikolas444 nevyznám sa, ale keďže je auto písané na vás, nemáte ho v držaní, čo tak nahlásiť krádež?

deti95060810
30. jan 2024

prepáč, ale ja by som už sedela u právnika...

patka06
30. jan 2024

Ako ste sa dohodli v kúpnej zmluve?
Ak sa nemýlim, zo zákona je na prepis 30 dní.
Okrem tel, č, máš na zmluve aj adresu - možno by pomohlo ísť za kupujúcim osobne.

patka06
30. jan 2024

https://www.minv.sk/?zmena_drzby_vozidla

Info zo stránky ministerstva vnútra - opravte ma, prosím, ak je to inak

nikolas444
autor
30. jan 2024

@patka06 10 deň má nato podľa zmluvy adresa , tel či. , a cislo obc. Nie je platná podľa polícii iba meno

lenusa20
30. jan 2024

@nikolas444 to je ešte nič. My sme tak predali auto na druhú stranu Slovenska. Prešli 3-4 mesiece, auto nepredpísané. Plný mobil sms komunikácie, auto týpek predáva už nejaký čas. Zjavne sa chcel vyhnúť platbe pri prepise. Riešili sme to s policiou, upozorňovali pána aj vyzývali. Nasľuboval kde čo. Už dvakrát sme mu poslali splnomocnenie k prepisu. Koncom februára autu končí STK aj EM. Vrchol prišiel pred pár dňami, pokuta 150 za diaľnicu. Dnes sme podali trestné oznámenie za nesplnenie si povinnosti+ porušenie zmluvy, dohody+ tá pokuta. Týpek je autičkár a zjavne to takto robí bežne.

nikolas444
autor
30. jan 2024

@lenusa20 ked vás môžem poprosiť ako to dopadlo? Auto str dostali späť alebo nakoniec prepisal? Aleboani auto ani peniaze ste nevideli?

lenusa20
30. jan 2024

@nikolas444 dnes sme podali trestné oznámenie a posielajú to na oddelenie do BA a oni si pána predvolajú atď. Pokutu muž dnes musel zaplatiť a keď sme informovali mladého, že je podané trestné a že pokutu budeme vymáhať súdne, tak hneď pýtal číslo účtu. Isto si myslí, že to tresné sme nepodali. Sťahovať to nebudeme samozrejme. Ešte je otázne, či peniaze slza pokutu pošle.

nikolas444
autor
30. jan 2024

@lenusa20 ďakujem ked bude fo vybavené date mi vediet prosim va sako to dopadlo neviem ci sa tu vas viem dat ako na Fb priateľa

luccija
30. jan 2024

@nikolas444 prečo ste nešli hneď auto prepísať??teraz ich budeš naháňať.Viem, že je lehota pokým to má byť, ale my sme išli hneď spolu

lenusa20
30. jan 2024

@nikolas444 pošlem potom SS

nikolas444
autor
30. jan 2024

@luccija robil som chybu , ze som vecer predaval po robote ked uz dopravna inspektura nepracovala

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenusa20
7. feb 2024

@cukorfalat my sme s mužom predávali aj kupovali už habadej aut, no toto je vrchol, čo sa stalo. Mladý sa postrašil pred pár dňami.. ponúkal na predaj auto nejaké a som tam napísala koment že... A hneď sa ozval, že som žena toho a tentoho a začali výhovorky... Som ho zrušila jak.. sa a ním srať nebudem ako môj muž. Peniaze sa pokutu hneď poslal... A že prepis urobí hneď v pondelok a pošle papiere aj fotokópie atď, len aby sme stiahli to tresné oznámenie. Ja že nie a bodka, až by poslal pepiere tak potom. Nič neposlal samozrejme. Už to ostáva v riešení polície. My našťastie máme veškerú komunikáciu atď. Jeden bájkar to je.

lenkalea7
8. júl 2024

@nikolas444 to ste na tom fajn...ja som dopadla horšie...mne auto nefungovalo..tak som ho dala kamarátovi..že si ho popreda na súčiastky...nevedela som ako to všetko chodí ohľadom prepisu je to už aj 8rokov dozadu..lenže ten kamarát/ známy auto predal ďalej a na aute sa jazdí... každý týždeň mi chodia domov pokuty za diaľnicu 150€ neviem čo robiť :(

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkalea7
9. júl 2024

@cukorfalat nie práveže tento rok začali intenzívne