Maminky bola som oklamana jedným poistnikom a poskytla som mu moje údaje z OP, čo mám teraz robiť, ako môže tieto moje údaje zneužiť?
Podľa toho, čo všetko ci mu poskytla a čo všetko si mu popodpisovala. Môže na teba založiť sporiacu poistnú zmluvu, z ktorej zhrabne províziu a ty ju budeš musieť doplatiť, môže si na tvoje meno požičať peniaze z nebankovy, alebo ti môže zmeniť zdravotnú poisťovnňu (samozrejme tiež za províziu). Ďalej si môže na tvoje meno objednať tovať, služby,... je toho celkom dosť. Nabudúce si daj pozor, komu dáš do ruky svoj občiansky, či iné doklady...
Ak si nic nepodpisovala, teoreticky ti nemoze vobec nic. Udaje z tvojho OP moze mat hocikto, ved kolkokrat si robia na mnohych miestach kopiu.....
Ale ak sa velmi obavas, nahlas na policii stratu OP, zaplatis poolatok a vystavia ti novy, a ty budes chranena pre pripad, ze by stary niekto zneuzil
@melanta bol to vraj chlapík z Dôvery, on mi len hovoril aké má výhody ich poisťovňa voči mojej všeobecnej povedal mi ze mi nachysta zmluvu a ze do konca októbra sa mame dohodnúť s manželom ci chceme prejsť (ale on ma tam už automaticky zaevidoval, to sa priznal potom manželovi keď mu večer volal) tak ja musím v pondelok zájsť do všeobecnej a požiadať o zrušenie zmluvy, lebo ak nepôjdem tak prejdem so Dôvery. Sama nechápem ako som sa mohla dat takto oklamať, len teraz dúfam že sa to týkalo len poisťovne a nemôže zneužiť ten občiansky na niečo iné
@mojemenonikto bol to vraj chlapík z Dôvery, on mi len hovoril aké má výhody ich poisťovňa voči mojej všeobecnej povedal mi ze mi nachysta zmluvu a ze do konca októbra sa mame dohodnúť s manželom ci chceme prejsť (ale on ma tam už automaticky zaevidoval, to sa priznal potom manželovi keď mu večer volal) tak ja musím v pondelok zájsť do všeobecnej a požiadať o zrušenie zmluvy, lebo ak nepôjdem tak prejdem so Dôvery. Sama nechápem ako som sa mohla dat takto oklamať, len teraz dúfam že sa to týkalo len poisťovne a nemôže zneužiť ten občiansky na niečo iné. Presne večer mi prišla aj správa zo všeobecnej ze sa teraz konajú tieto podvody
To by nebolo prvý krát, raz mi prišiel domov list z Dôvery, že mi ďakujú za dôveru, že som sa rozhodol k nim prejsť. Tak som to zobral a zbehol k nim na pobočku. Tam mi ukázali zmluvu, moje osobné údaje, podpis moje priezvisko ale nebolo to moje písmo. Neviem ako sa dostali k mojim osobným údajom, ale jasne som im povedal, že takéto praktiky nech si odpustia. Vtedy som to viac neriešil. Dnes v dobe GDPR pravidiel by si tak zavarili že by pobočku mohli hneď zrušiť.
Nepoužije občiansky na nič iné. Len ťa oklamal, pretože si sa nechala - pretože si mu dala občiansky. Nabudúce občiansky nedávaj nikomu, s kým reálne nechceš hneď niečo podpísať. Povedz, že k ponuke žiadne osobné údaje nepotrebuje, ani len ich nikomu nediktuj. Zavolaj do Dôvery a informuj sa, ako prihlášku zrušiť. Prípadne možno aj tu niekto povie, ako to urobiť. Toto je bežná praktika maklérov z Dôvery.
Ahoj, skontaktuj doveru a informuj sa co vsetko vo vztahu k tebe eviduju. Nasledne pisomne v spolupraci s nimi (infolinka/osobne) spis ukoncenie toho, co si vypodpisovala a idealne asap, co najskor.
S najväčšou pravdepodobnosťou ide o tento typ podvodu so zdravotnou poisťovňou. Keď sa to začne objavovať aspoň viem, že sa blíži september. Nechápem, že sa s tým doteraz zdravotné poisťovne raz a navždy nevysporiadali. Každý rok sa to opakuje a každý rok sa tvária, že sa s tým nedá nič urobiť. Až má človek pocit, že im to tak vyhovuje...
Čo sa týka zneužitia údajov z občianskeho, samozrejme nejaké riziko tu stále je. Najmä čo sa týka nejakých pofidérnych pôžičiek v ešte pofidérnejších nebankovkách. Treba byť v strehu. Ak však toho človeka poznáš - myslím toho komu si dala OP - tak by to riziko zneužitia na niečo iné ako zmena zdravotnej poisťovne nemuselo byť až také vysoké. Ako som hovoril, nabudúce si dobre rozmysli komu dávaš OP do ruky. Bežne odo mňa pýtajú kópiu OP na rôznych miestach, ale to neznamená, že som vždy povinný vyhovieť.
@mojemenonikto áno on mi dal aj kontakt na seba a normálne som ho našla aj na sociálnych sieťach pod tým menom , nebol to nijako nanovo vytvorený profil. Ja fakt nechápem ako som sa tak blbo dala nachytať, vždy to s manželom rozoberame ako sa to niekomu môže stať, a bum stalo sa to aj mne. Mal aj preukaz z poisťovne, prišiel mi dosť seriózny, vypadal ze vie o com rozpráva, preto som mu aj uverila. A dnes som zistila ze takto chodili po celej dedine a skúšali to na hocikoho
@aliaray1 áno v pondelok budem kontaktovať aj dôveru aj všeobecnú
Strašne trval na tom aby som mu dala rôzne čísla mojich 3 deti ale nedala som našťastie
Nemáš kópiu tej prihlášky?meno toho dotyčného?
Jaj už vidím,že vieš meno.oznámiť do Dôvery,nech s ním robia poriadky
Poistníkom? Asi myslíš poisťovákom. A čo konkrétne sa stalo?