Podpora v nezamestnanosti - rady

stimabalson
11. okt 2024

Ahojte prosím vás ak by mi vedel niekto poradiť tak budem rada... som v 8 mesiaci tehotenstva termín mam 27.11 a mam este 2 ročnú dcerku na ňu poberám vyšší rodičovský príspevok pretože som pracovala pred materskou. Chcem sa opýtať, kedy musím ukončiť rodicak? Manžel by chcel ist na materskú a ja neviem ci mam nárok na podporu v nezamestnanosti ak by odišiel na materskú s druhým dieťaťom.. myslite ze by mi mali schváliť? Kde sa to vybavuje na úrade práce? Kedy si to mam vybaviť po narodení dieťaťa ak by nastúpil na tu materskú? Po jeho materskej by mi bol priznaný rodicak na druhé dieťa? Ďakujem pekne ak by mi vedel niekto pomoc ..

petamich
11. okt 2024

Najdolezitejsia informacia je od kedy do kedy trval pracovny pomer - bez toho netusime, kazdopadne narok na podporu je do 2 rokov od ukoncenia PP ak ma dcerka 2 roky a pred materskou si pracovala, tak narok zrejme uz nemas

jankaflowers
11. okt 2024

Obaja mozete poberat matersku, ty na babo a manzel na 2 rocnu.

petamich
11. okt 2024

@jankaflowers narok na matersku zrejme nema, ked chce ist na podporu a pise, ze pracovala pred materskou

stimabalson
autor
11. okt 2024

@petamich Ano na materskú uz nemôžem ist iba na rodicak a to asi nemozeme byt ze ja na rodicaku a manžel na materskej však :D

stimabalson
autor
11. okt 2024

@petamich trval približne rok a pol ale pred týmto som tiež pracovala este v jednej firme rok..

petamich
11. okt 2024

@stimabalson zial subeh materskej a rodicovskeho prispevku nie je mozny a narok na podporu zrejme nemas ak pracovny pomer skoncil pred viac ako 2 rokmi

sima2111
11. okt 2024

Mala si ísť na podporu po materskej a rodicak napísať na otca. Bohužiaľ viac ako 2 roky od skončenia PP nemôžeš ísť na podporu.