Prosím poraďte...viem že je tu veľa diskusii na túto tému, ale môj prípad som tu nenašla. Od roku 2011 do teraz mi trvá pracovný pomer (okrem 1 týždňa v roku 2016). V roku 2018 som šla na rizikovú PN , následne na to na materskú a rodičovskú dovolenku, ktorá sa skončila 7.10.2021.
Keďže som bola opäť tehotná a ďalšia materská mi začínala až koncom 10.mesiaca 2021 čerpala som 15 dní dovolenky tak, aby mi to dátumovo vyšlo. Táto rodičovská dovolenka mi bude končiť 15.12.2024 a keďže sme sa presťahovali ďalej od mojej práce, nemôžem tam ďalej pracovať a využijem možnosť ísť na úrad práce a poberať podporu.
Potrebujem poradiť, či viem aj ja získať najvyššiu možnú podporu keďže som tak dlho mimo práce a či to čerpanie 15tich dní dovolenky nejako ovplyvňuje výšku podpory.
Veľmi pekne vám ďakujem za vaše rady ❤️
@simonaskasko treba opäť obnoviť nemocenské poistenie aspoň na jeden deň, čiže nastúpiť do práce alebo čerpať deň dovolenky
@simonaskasko závisí od toho, či máš teraz nejakú dovolenku na preplatenie. Ak nie, tak sa Ti bude rátať štandardne, ak máš niečo, mohlo by sa Ti aspoň o niečo navýšiť