Ahojte,som zamestnana v jednej firme,v ktorej pracujem už šestnásť rokov.Od marca 2012 do apríla 2015 som bola na materskej,potom som od apríla do decembra 2015 bola na neplatenej rodičovskej dovolenke,od januára 2016 do apríla 2016 som pracovala,potom som od 16teho aprila na PN,ktoru ukoncujem teraz,k 16temu januaru.Do aprila budem este pracovat v tejto firme,potom chcem dat vypoved,kvoli synovi,ktory mi zacal chodit do skolky chcem zmenit zamestnanie,popr.si vycerpat podporu v nezamestnanosti,je tu prosim niekto,kto mi vie poradit,ci mam na nu narok? Dakujem.
@denisienkaf máš. Potrebuješ mať aspon 730kalend. dní trvania poistenia v nezam. v posledných 3rokoch pred zaevidovaním a to máš. Dni PN počas trvania prac.pomeru sa do toho rátajú aj dni MD a RD. Len dni tzv. neplatenej RD, čo je v skutočnosti neplatené volno sa do toho nerátajú. POdpora sa ráta z vym.základov v období 2roky pred zaevidovaním, u teba z obd. čo teraz odpracuješ + čo si robila v r.2016. Zrátajú sa vym.základy a vydelí počtom dní, za ktoré sa platilo (nerátajú sa do toho dni pn, md, rd, neplateného volna), aby neznižovali denný vym.základ. 50% z toho, je podpora na 1kalen. den. POtom x počet kalen.dní v mesiaci, tj. 30,31...
@gapa velmi pekne dakujem 🌼🌼🌼
Jasne ze mas 😊