Podpora v nezamestnanosti - ako napísať odvolanie?

martina_123
24. dec 2019

Čaute baby chcem sa spýtať či mi viete niektorá poradiť ako by som mala napísať odvolanie keď mi neuznali dávku v nezamestnanosti za každú radu vám ďakujem.

ivkazba
24. dec 2019

@martina_123 no podstatný pri odvolaní je dôvod zamietnutia a ten nepíšeš, takže ťažko poradiť

mima172
24. dec 2019

@martina_123 ako píše @ivkazba, tak bez uvedenia dôvodu zamietnutia sa nedá odpovedať.
Každopádne, nikdy som sa nestretla s tým, že by SP zamietla podporu niekomu, kto riadne spĺňal podmienky pre jej získanie.

evittam
25. dec 2019

Suhlas s
@ivkazba
@mima172

evittam
25. dec 2019

@martina_123 Dovod zamietnutia?

martina_123
autor
25. dec 2019

@ivkazba vrátila som sa zo zahraničia a ich dôvod pre neschválenie podpory bol že nie je možne považovať moje väzby a bydlisko na území SR za zachované.

dopolbokaodrata
25. dec 2019

@martina_123 a na základe čoho si si uplatňovala nárok na SR a nie tam kde si pracovala?
Btw.stránka SP po pol minúte hľadania :
Pokiaľ kritériá pre zachovanie centra záujmov nie sú splnené a osoba napriek tomu žiada o dávku v nezamestnanosti v členskom štáte inom, ako je členský štát posledného zamestnania, dôjde k nepriznaniu nároku na dávku v nezamestnanosti napriek tomu, že osoba bola dostatočné obdobie pred tým, ako sa stala nezamestnanou, poistená v nezamestnanosti.
Ešte je to tam aj špeciálne zvýraznené

lula313
25. dec 2019

@martina_123 viackrát boli o tom reportáže v tv novinách. Aj jeden manželský par sa vrátil zo zahranicia, jednemu priznali, druhemu nie. Skus si tie reportáže dohľadať, vyjadroval sa tam pravnik, aj soc.poistovna

neillys
16. aug 2024

Toto presne mam aj ja. Ako to riesit?

vierka11v
13. sep 2024

Zdravim , tak ako? Poriesili ste to ? Mne sa deje prave to iste , no chcem sa odvolat . Ale neviem ci si tym pomozem .

vierka11v
13. sep 2024

@neillys Dobry den 🙂 Ako ste postupovala ?

earlgrey
13. sep 2024

Písala som takých odvolaní veľa...(pomáhala som ľudom, ktorým zamietli a chceli sa odvolať)...každému uvádzajú rovnaký dôvod zamietnutia...a najlepšie na tom je to, že v dodatku je, že "Nebola ste členkov žiadného športového klubu, nepodnikala ste na Slovensku .." a bla bla bla...Takže najlepšie je požiadať si o dávku v nezamestnanosti v krajine, kde si pracovala...keď ti bude schválená, preniesť si ju na Slovensko...

neillys
13. sep 2024

@vierka11v nijako.. keby som vedel ze su tak drbnuti riesim to v Nemecku

beaihradska
2. okt 2024

@neillys chcem sa opýtať či ste to riešila spätne v Nemecku?

beaihradska
2. okt 2024

@vierka11v
@neillys po riešila ste to odvolaním alebo ste opäť by cestovala do Nemecka?

beaihradska
2. okt 2024

@earlgrey aj napriek tomu zamietli keď ma človek zachovaný trvalý pobyt, vlastní nehnuteľnosť za ktorú platí všetky platby pravidelne, má slovenský účet po celý čas v cudzine, pravidelne chodí domou, no nená o tom doklady,? Ma slovenského lekára, zubára.
To nie sú pre nich väzby?

earlgrey
2. okt 2024

@beaihradska Áno zamietli, dokonca sme teraz riesili odvolanie v BA, na ústredni a dokonca aj na ministerstve práce, rodiny a soc.veci ....na ministerstve to zamietli pod koberec, vraj o tom má rozhodnúť BA...po 2 mesiacoch prišiel papier, že je to zamietnuté v celom rozsahu a že si dotyčná mala žiadať podporu v krajine, kde odvádzala dane a kde mala poistenie....Dotyčna osoba mala doklady úplne o všetkom...majiteľka nehnuteľnosti, slovenský účet, bankové príkazy na úhrady - elektrika, plyn, údržba bytu, mala potvrdenia z mestského úradu, že má zaplatenú daň z nehnuteľnosti, že má zaplatené smetie (ktoré ani nevyprodukovala), mala doklady od lekárov, z pravidelných preventíviek (ako samoplatca).. a veľa veľa iného .. a zamietli, lebo vraj stred záujmov mala v zahraničí a na Slovensku nepodnikala, nebola členkou športového klubu 🤣 a iné somariny....

mk1111111111
2. okt 2024

@earlgrey a preco Vam nedali v nemecku?

earlgrey
2. okt 2024

@mk1111111111 Nejedná sa o mňa...a nebolo to Nemecko v tomto prípade...ale Írsko..a oni tam ani nežiadali...teda nevedeli, že by mali tam požiadať...keďže v zákone sa píše, že ak pracuješ v EÚ, kľudne môžeš požiadať aj na Slovensku, tak sa toho držali...

mk1111111111
2. okt 2024

@earlgrey vdaka za vysvetlenie. Nechapem, ved ked tam pracovali, mali poziadat tam. ?yslim, ze vsade inde by im dali viac, ako na SK. Teda, ak sa to nedorovnava.

earlgrey
2. okt 2024

@mk1111111111 Nemyslím, žeby im dali viac...ono je to neviem koľko percent zo mzdy a tam to bolo narovnako...a nežiadali tam, lebo sa stala rodinná udalosť a museli sa vrátiť na Slovensko a nevedeli ako dlho budú musieť ostať...zamestnávateľ nevyhovel v neplatenom voľne...tak pracovný pomer ukončili dohodou..

beaihradska
3. okt 2024

@earlgrey tak toto iste ma môj syn všetko tak ako píšete čakáme na rozhodnutie ale viem ze pani na úrade to zamietla hneď len čo ho videla napriek tomu sme odložili všetko čo chcela, no členom žiadneho klubu nebol a nemá úver takže to bude zamietnuté.
Odvolame sa ale myslím, že zbytočne
Chcem sa ale opýtať dá sa podpora žiadať potom spätne v Nemecku? Máte a tým skúsenosť? Lebonpanonuradnicka to nevie povedať.
Dakujem

earlgrey
3. okt 2024

@beaihradska Netuším, keďže ľudia, s ktorými som to riešila sa späť do pôvodnej krajiny, kde pracovali už nevrátili...ale skúsiť to môže...keďže v rozhodnutí bude mať napísané, teda mal by mať, že si má žiadať v krajine, kde pracoval. Ja osobne by som to skúsila...za to sa nestrieľa a áno, myslím, že je zbytočné sa odvolávať, ale aj to nech skúsi, len mojej sestre prišlo rozhodnutie po 2 mesiacoch..

neillys
3. okt 2024

@beaihradska nato aby si to mohla poberat potrebujes adresu na mesiac a potom poziadas o presun davky na Slovensko

pieksamaki
3. okt 2024

@martina_123 presun dávky ste si neurobili?

beaihradska
4. okt 2024

@pieksamaki nie nežiadal v Nemscku, odišiel domou a žiadal na SK

beaihradska
4. okt 2024

@earlgrey ďakujem, veď to skúsi čaká nato rozhodnutie povedal ze to čoskoro dostane ona už rozhodla

pieksamaki
4. okt 2024

@beaihradska. To hej....ale to sa robí cez formuláre....keďže odrobil v nemecku....no ved mu poradia

beaihradska
11. okt 2024

@pieksamaki vyskúšame to žiadať v Nenecku, rozhodnutie SP už prišlo, nemá narok podľa SP, budeme skúšať v Nemecku, keďže pani úradníčka ma názor, že malo záujmov tu mal

vierka11v
12. okt 2024

@beaihradska Spatne vam uz nikto nic neda … tak sko to plati v rakusku, to plati aj v De . Bohuzial to tak funguje

vierka11v
12. okt 2024

@beaihradska V nemecku sa podpora smatne ziadat neda. Ak by sa prihlasil , musel by myslim ze zotrvat 4tyzdne v nemecku a tak si dat preniest podporu na slovensko.
Mne bolo povedane , ak sa zamestnam teraz na sk … vydrzim mesiac , dve … a dam znovu ziadost o podporu ( bude minschvalena … ale uz s posledneho Zamestnania to znamena Ze slovensky prijem ! Rakusky prijem by tam rolu uz nehral … preto som na urade , v decembri odchadzam prec a ked sa vratim po zimnej … skusim to znova .
Ak pracujete v At apebo v De je najlepsie iba sezona Ziadne zmluvy na dobu neurcitu. A ak ano, musite si platit 215€ mesacne na slovensku… a mimo sezonu sa prihlasit na zdravotnu ako samoplatitel … 100€ mesacne