Ahojte kocky. Neviete ako je to teraz? Po skole som pracovala 3 roky. Potom som dala vypoved, poberala som podporu v nezamestnanosti 3 mesiace, potom som zasa pracovala 3 mesiace a potom som este jeden mesiac poberala podporu. Odvtedy som zamestnana 1 a pol roka. Keby dam teraz vypoved, tak uz mam narok iba na 2 mesiace podpory, lebo nie som v kuse zamestnana 2 roky? Ako to je neviete? Dakujem.
Dakujem, cize este musim odpracovat 6 mesiacov? Alebo len tri?
@puncovyrez ... 3m... ale porátaj presne dni ... aby ich bolo 730 ... lebo ináč podporu nedostaneš.
@zalka lebo medzi tymi 3 mesiacmi co som pracovala a terajsim zamestnanim bol tiez 1 mesiac podpopory
@puncovyrez áno ale to si dočerpávala podporu z predošlého obdobia. Tú podporu za ten mesiac Ti ani neprerátali ani nič, preto tie 3 m sa Ti rátajú do poistenia teraz.
ahaa dakujem, si super 🙂, pre mna to je spanielska dedina 🙂
@zalka ahoj zalka. Mozes mi prosim este poradit? Plati to aj vtedy ak som bola rok zamestnana na dobu urcitu? Teraz som na neurcito. Dakujem
@puncovyrez a na čo sa pýtaš? či po 2 orkoch práce budeš mať nárok na podporu .. áno budeš ... bezohladu na to že bola doba určitá a teraz je neurčitá.
@zalka Ahoj, vedela by si poradiť aj mne? od 1. júna by som mala nastúpiť po RD do práce, z kt. som išla na MD. Lenže zamestnávateľ rozmýšľa, že mi dá výpoveď - z organizačných dôvodov alebo dohodou (kt. nepodpíšem). Chcem sa spýtať, či je lepšie čerpať dovolenku a až potom podpísať výpoveď a bude sa mi počítať príspevok v nezamestnanosti z dovolenky, alebo podpísať výpoveď hneď a potom mi vypočítajú z toho, čo som zarábala pred nástupom na MD. Kedy budem mať vyšší príspevok? Ďakujem. Môžeš aj IP.
@tosomja
ak si mala plat pred MD cca 1600 eur v hrubom ... tak máš jedno ako podpíšeš dohodu.
Ak bol plat nižší ... tak potom je potrebné čerpať 1 den dovolenky po skončení RD ... a tak podpísať dohodu o skončení PP ( nie výpovednú lehotu ) ... odstupné a preplatená dovolenka spravia to, že bude max. podpora.
ahoj,mali ste tu debatu,ja tiez neviem spravne,som mesiac na podpore,ak sa teraz zamestnam,a nahodou ma prepustia alebo ja odidem,doplatia mi potom zvysnu podporu?niekde som citala,ze 3 mesiace ju musim poberat,az potom mam narok na jej docerpanie,v pripade,ze by som prestala robit.chcem ist do kauflandu a neviem ako bude 😒
dakujem velmi pekne.ja si uz pripadam ako z inej planety,po 12 -tich rokoch v jednej robote zrazu UP a vsetko je nove pre mna. 😲
zalka ja som to pochopila ale dakujem este raz za ochotu 🙂
mam tiez otazku ohladom podpory v nezam. Prac. pomer by som ukoncila dohodou k 1. 2. 2014 a od 1. 5. 2014 nastupim na matersku. Narok na podporu by mi vznikol, kedze mam odpracovanych viac ako 2 roky. Chcela by som vsak vediet, ci je mozne poziadat po nastupe na MD o doplatenie podpory v nezam, tych zvysnych 3 mesiacov, ktore uz vlasntne nevycerpam. Vdaka.
dakujem za odpoved, este by som mala otazku, z akeho vymer. zakladu mi vypocitaju davku v nezam.? T. j. ci to bude aktualny prijem alebo prijem pred 2 rokmi?
Chcem sa spytat skoncil mi rodicovsky4.1.2014 pracovny pomer mi skonci 1.2 dohodou (zamestnana som od 13.9.2008 na maly sa narodil 4.1.2011)Mam narohk na podporu ak ano z coho to budu mnne pocitat?
@puncovyrez áno mala by si nárok na dočerpanie podpory. Na novú podporu Ti vznikne nárok po odpracovaní 24 mesiacov v posledných troch rokov .
A ty máš zamestnanie 3m +1,5 roka .. takže stále ti tam chýba poistenie.