Podpora pre manžela

lulinka99
9. jún 2022

Ahojte, aká by vyšla cca vysoká podpora pre manžela, ak bol zamestnaný na dobu neurčitú, išiel na materskú, potom na PN, a ked nastúpil do práce, tak mu na druhý deň dali výpoveď na základe dohody oboch strán s 3mesacnym odchodnym.? Ďakujem pekne.

kacena4
9. jún 2022

pozriem do veštiacej guľe...

lulinka99
autor
9. jún 2022

Pozri a daj vedieť 😜
@kacena4 zle zostavena otázka, chcela som sa iba opýtať, ci by bolo možné, žeby mu vyšla maximálna. Uz je to lepšie?

martul
9. jún 2022

@lulinka99 taká ,,nepodstatné" vec. Podporu máme počítať z priemrneho platu 500 alebo 5000?! Bozeeee🤦

janinah
9. jún 2022

@kacena4 oni už pozreli do gule a vedia.ze po materskej bude pán chorý s potrebou PN

lulinka99
autor
9. jún 2022

@martul neviem zienky vobec v tomto chodiť, ale ako vidim som sa opytala hlúposť. Mal plat okolo 1400e v hrubom. Usudzovala som od toho, ze ako som tu citala, ze ked konci rodicak babam a chcú max podporu sa zamestnaju iba na jeden deň a tak nejak by im vyšla max podpora. Mozno miesam hrusky s jablkami, každopádne mi prepáčte.

lulinka99
autor
9. jún 2022

@janinah manzelovi zistili rakovinu, ale ďakujem za odpovede. Takze vas poprosím si nechať svoje primitívne poznamky pre seba! Ďakujem za pomoc. Prajem Vám krásny zvyšok života.

draik
9. jún 2022

@lulinka99
Po RD to vychádza preto, že počas dvoch rokov nebol príjem a preplatená dovolenka zvýši vymeriavací základ aj tomu, kto pracuje za minimálnu mzdu, ak je PP ukončený hneď po RD.

martul
9. jún 2022

@janinah veľmi blbý komentár, ty vieš dôvod?

lulinka99
autor
9. jún 2022

@draik srdečne ďakujem!!! Ani som si nemyslela, že sa dočkám takto rozumnej vystiznej odpovede tak rýchlo a od opačného pohlavia. Ešte raz ďakujem, prajem pekný deň 🙂

pukina
9. jún 2022

to sa tu mudrlantky bez chrbtovej kosti zase ukazali, ako zhodit cloveka v diskusii bez poznania kontextu.

@lulinka99 ak dostane odstupne, to sa mu zapocita do vymeriavacieho zakladu z ktoreho sa bude pocitat podpora

jajanka31
9. jún 2022

@pukina ano teda je dost mozne ze bude mat aj maximalnu.. Otazne je ci vobec bude mat narok na davku v nezamestnanosti..? Mal platene poistenie v nezamestnanosti 2roky?

jana_eyre_2
9. jún 2022

Ženy uvedomujete si že ste niekedy vážne úplne zbytocne útočné v diskusiách..

lulinka99
autor
9. jún 2022

@jajanka31 skúsim ešte dodať, že na MD nastúpil september min.rok a PN bol 2mesiace. Pracoval tam všetko dokopy 5rokov. Myslíte, že by nemal mať nárok na podporu?

iv007
9. jún 2022

Najfundovanejsiu odpoved dostanete na SP pretoze kazdy pripad je iny.Zavolajte tam zajtra, ja mam dobre skusenosti s ich infolinkou.

draik
9. jún 2022

@lulinka99
Nárok na podporu mať bude, počíta sa aj obdobie PN, ak trvá PP. Jednoducho povedané, podpora sa mu bude počítať zo zdaniteľného príjmu, ktorý mal v období dvoch rokov pred žiadosťou o davku, prepočítaný na deň. Ak má v tomto období veľa dní poistenia, tak preplatená dovolenka a iné bonusy základ pre výpočet zvýšia o menej až málo.