Dobrý deň, chcem sa opýtať z coho mi bude počítaná podpora keď som od 1.6. 2019 zamestnaná u jedného zamestnávateľa. Pričom 10.9. 2019 som nastupila na materskú a potom na rodičovskú dovolenku,ktorá mi mala trvať do 6.10.2022 ale 3.10. Som nastupila do práce na dovolenku a 5.10.som podala výpoveď. Prisla mi vyplata za tieto 2 dni dovolenky,pričom ziadnu zoatatkovú dovolenku asi nemám lebo na vyplatnej páske uvedená nieje. Bude mi podpora počítaná len z 2 odpracovaných dni? Nevyjde to potom velmi malo?
@mogaa ved som sa tam hlasila a podala som uz aj ziadost o podporu,,, len sa pýtam z coho a ako sa bude počítať,,, zo je všetko
@martina1993 príde ti rozhodnutie...ono záleží či si mala aj nejaký príjem počas RD.....škoda že si nepodpísala po skončení RD dohodu o skončení PP, mohla si mať maximálnu podporu...takto neviem či budeš mať maximálnu podporu tá je ak sa po RD podpíše dohoda o skončení PP a čerpá sa 1-2dni dovolenky.....
@martina1993 nevadí, že si odpracovala len 2 dni. Z týchto 2 dní sa vypočíta denný vymeriavací základ a z toho sa ti bude počítať podpora.
@konikkon pokiaľ teda za 2 dni mam v hrubom zarobené 120e nebude sa pofpora rátať len ako 50 percent z tejto hrubej mzdy? Lebo to by bolo strasne málo.
@martina1993 nie, nebude . Z tejto hrubej mzdy sa ti vypočíta denný vymeriavací základ, čiže suma na jeden deň a z neho to bude 50% krát počet dní v mesiaci. Tvoja podpora bude nejakých 30 eur na deň.
@martina1993 no v prvom rade si sa na OP mala hlásiť do 7dní od skončenia PP....kde si bola cca mesiac?