Podpora na Slovensku, práca v Čechách

mamamasama
27. apr 2021

Pracovala som 11 rokov na Slovensku, potom ma kvôli covidu museli prepustiť. Poberám však druhý mesiac dávku v nezamestnanosti a teraz sa mi naskytla možnosť pracovať v Čechách. Je tam však skúšobná doba 3 mesiace a ktovie, či si ma nechajú. Nerada by som prišla o podporu nakoľko je omnoho vyššia ako ponúkaný plat, no každopádne potrebujem novú prácu. Je možné poberať dávku aj naďalej na Slovensku a pracovať v ČR, alebo mi hrozí nejaký postih? Má niekto nejaké skúsenosti?

ab727
27. apr 2021

@mamamasama no nemyslím si,že je to možné vôbec,aspoň nie legálne.Veď keď budeš pracovať a je jedno kde tak ti nepatrí dávka v nezamestnanosti.Ale keby si ťa náhodou po skúšobnej dobe nenechali,vieš si obnoviť pôvodnú podporu a dočerpať ju...

lubka73
27. apr 2021

urcite to mozne nie je ak chces pracovat na TPP, ale podporu si kludne mozes dobrat do 2 rokov

mamamasama
autor
27. apr 2021

@ab727 naozaj? to som netusila. Dakujem 🙂

mamamasama
autor
27. apr 2021

@lubka73 Myslela som, ze po prerušení uz na nu nemam narok... neovplyvní vsak nova praca vysku podpory? Tam je ponúkaný plat omnoho nizsi. 😬

lubka73
27. apr 2021

@mamamasama nie ostane ti docerpat zvysok v rovnakej vyske, a ak by si cerpala teraz 3 mesiace a ostanes v praci co si si teraz nasla mozes poziadat aj o vyplatenie, ale dostanes len 50%

ab727
27. apr 2021

@mamamasama človek sa vždy niečo nové dozvie🙂

mamamasama
autor
27. apr 2021

@lubka73 To by mi vobec nevadilo dočerpať len 50% 🙂
@ab727 dakujem Vam dievcence.. tak toto som sa dozvedela vdaka vam super rychlo 🙂

lubka73
27. apr 2021

@mamamasama hej ale je tam podmienka ze musis mat vycerpane 3 mesiace a potom mozes poziadat o vyplatenie zvysku a dostanes 50%