Podpora a neplatená dobrovoľnícka činnosť

18. dec 2024

Dobrý deň. Momentálne som evidovaná na úrade práce a poberám podporu. Ešte mi zostávajú 3 mesiace. Našla som si prácu, v ktorej má zamestnaju, keď mi skončí podpora. Nakoľko by však potrebovali nech sa zaučím a ci mi to bude aj vyhovovať a pôjde mi to, by ma tam potrebovali už teraz. Môžem sa tam zaucat a byť napísaná na zmluvu neplatené dobrovoľníckej činnosti, a naďalej poberať podporu? Čiže úplne bez platu? Mam o tom informovať úrad práce? Na dohodu, pracovať nemôžem, tam sa to ráta na dni....Ďakujem

maranco
18. dec 2024

To bude pochybný zamestnávateľ, ak si voľná a ťa potrebujú nie je problém aby ťa zamestnali hneď.
Veď počas 3 mesačnej skúšobnej doby môžu hocikedy s tebou skončiť rovnako aj ty s nimi. Oni ťa chcú len zadarmo využiť pod rúškom "zaúčania" a potom ti nezaplatiť a začnú "zaúčať" inú.

Aké je to odvetvie práce?

melanta
19. dec 2024

Podporu vyčerpať nemusíš. Môžeš si ju nechať na čerpanie na neskôr, keď náhodou nová práca nevyjde. To čo píšeš, súhlasom s maranco. Žiadny seriózny zamestnávateľ nikoho nebude na 3 mesiace zamestnávať zadarmo. Na skúšanie a zaučenie slúži skúšobná doba.

maranco
19. dec 2024

Keď sa zamestnáš, môžeš si požiadať aj o vyplatenie zvyšnej podpory.
https://www.socpoist.sk/kto-som/nezamestnany/po...

mogaa
19. dec 2024

takto určite nie.....to by išlo o čiernu prácu....."dobrovolníctvo" nemusíš nikde uvádzať, ale v čase kontroly musíš ísť na UP a chodiť aj na pohovory......a nie, nie je to dobrovolníctvo, je to práca na čierno....