Výpoveď sa podpisuje? Bola som predvolana na výpoveď,ale nič som nepodpisovala ani si nič nezapisovali
@balerina2025 tak potom mne prečo nedali nič podpísať?
@klaudi77 Vypoved musi byt zaznamenana. Inak nema zmysel, lebo sa neda pouzit. Takze ju musia spisat a ty ju podpises na znak toho, ze suhlasis tym, ako je zapisana (je dolezite si ju precitat, kedze s takym vyznamom informacii sa bude dalej pracovat).
V tvojom pripade sa mohli rozhodnut, ze nic relevantne do pripadu neprinasas, a teda ju spisovat nebudu. Ze nie je podstatna.
Preto sa nespisala, i ked ta vypoculi.
Neviem, o co slo.
Ci si priamo zainteresovana, alebo len predpokladali, ze nieco o tom mozes viac vediet (napr. si zo susedov, co nieco poculi. Ak si jedenasta, co povie, ze okolo jednej v noci pocula krik a nic viac, co uz potvrdilo desat susedov pred tebou, tak to uz nepotrebuju zaznamenat.).
A ci si priamy svedok, alebo tvoja vypoved boli informacie z druhej ruky, z pocutia. Teda “hovorili mi, ze…” (v anglictine tomu hovoria hearsay - “poculi sme, ze sa hovori, ze …”).
Ak si priamy svedok, ci zainteresovana (stalo sa to tebe, alebo ta to priamo zasahuje), tak je divne, ze si nic nezapisali.
@moonlight1210 sme vo fóre "moje zamestnanie", tak zrejme sa bavíme o výpovedi v práci.
@balerina2025 prečo píšeš, že samozrejme, keď to vôbec nie je pravda.
@melanta ja som sa s takym nestretla, mne vzdy podpisala aj druha strana, pardon za mylnu infomraciu potom.
@moonlight1210 no ono je to tak že som bola na mieste kde sa niečo stalo ... Ale ja som to nebola... A zobrali ma na výpoveď vypočuli má pred dvoma mesiacmi,nepodpisovala som nič ani nezapisovali.. odvtedy sa neozvali ..len každý mi vraví že som to mala podpísať preto sa pýtam ďakujem za odpoved
@melanta sem to do fora o zamestnani zial proaktivne premiestnil admin. Asi mu stacilo slovo vypoved.
Povodne to bolo v nezaradenych.
Ale z formulacie textu som pochopila, ze tentoraz nepojde o vypoved v praci.
@moonlight1210 nie nejde o pracu
@klaudi77 máš otázku v skupine "moje zamestnanie", tak sa dá predpokladať, že ide o výpoveď v práci. Ak ide o výpoveď svedka, mala si to v otázke formulovať jasnejšie, nedali by ti ju admini do tejto skupiny.
K výpovedi na polícii - tí, ktorí ti vravia, že si mala niečo podpísať sú kto? Ľudia z kriminálky, advokáti? Nie? Tak nech neradia. Je to ako píše @moonlight1210 ak tvoju výpoveď nepovažovali za relevantnú, tak vypočuli a viac neriešili. Ak budú potrebovať, aby tvoja výpoveď bola braná do úvahy, predvolajú ťa opäť a dajú ti výpoveď podpísať.
Ak si nič nezapisovali, nemala si čo podpisovať. Asi si nič podnetné nevedela, tak je to uzavreté, čo sa teba týka.
Výpoveď na polícii sa podpisuje, ak ma viac strán, podpisuje sa každá jedna strana vpravo dolu…
Áno výpoveď na polícii musia dať prečítať a potom podpis - ak si nič nepodpisovala je možné , že vyšetrovateľ vyhodnotil, že žiadna z tvojich informácií nie je podstatná potom sa nič nespise
ja som vypovedala cez telefón,ak sa to tak dá nazvať😀
Nie, olizuje sa...
@anouschka5 oni si nič ani nezapisovali
@klaudi77 samozrejme.