Podpis otcovstva

laura2332
22. nov 2024

Dobre ráno, chcem sa opýtať alebo informovať ohľadne podpisu otcovstva, brat mal ženu s ktorou maju maličku lenže od kedy maju malu tak matka sa o ňu nestara, už 3 krat utiekla a vrátila sa naposledy to už bol extrem lenže ani ja ani mama sme o tom nevedeli tak sme ju zobrali naspäť a až potom sme sa dozvedeli čo spravila ale nechali sme to tak lenže dva dni po materskej sa mamička zobrala a utiekla malu nechala pri bratovi bez všetkeho, od kedy má malu tak mu s ňou pomáhame či zo staraním sa alebo z nákupmi pre ňu, ona ju má ako bábiku pýta si ju ale nejde pred mesiacom si ju zobrala k svojej sestre lenže už ju tam jej sestra nechce lebo tam u nich niečo spravila zle a jej švagor potom dal vedieť môjmu bratovi že on sa o maličku staral a že stále len plakala a ona nebola cele noci doma tak brat šiel po maličku priniesol ju v zanedbanom stave choručku ubolenu ani hlas nemala hneď sme s ňou šli k pediatričke aby jej dala lieky od vtedy už tam nebola lenže malička ma 1 rok a matka nechce dať suhlas aby otec bol na rodnom liste rieši sa to zo socialkou lenže oni ako by pri nej držali včera sa brat stretol s terennym človekom ktorý všetko rieši a dáva na sud a ten pán mu povedal nech ju zoberie naspäť aby šli podpisať otcovstvo inač že sa to nedá a že môže byť rad že ona ho neudala ešte že ukradol malu, normálne sme ostali v šoku!!!! Lebo malička od kedy sa narodila je pri nás my sa o ňu starame my všetko mala je naučena na nás a keď vidí jej rodinu tak malinka plače nepozná ich my sme z bratom neboli ale nam povedal tak som zobrala mobil že idem volať či je pravda toto čo nam povedal brat, prv nedvíhlal potom mi on sám zavolal tak som sa ho opýtala že čo vlastne povedal bratovi a to iste povedal tak som sa ho pýtala či toto je v poriadku že matka pobera natersku na malinku nekupuje jej nič a ešte k tomu už 3 krát od nej utiekla a nesuhlasi z podpisom otcovstva a jeho odpoveď bola ONA JE MATKA NIE VY, VY NEVIETE AKE TO JE NERIEŠILI STE EŠTE NIČ TAKE TAK TO NECHAJTE NA NÁS, normálne mi odpálil dekel s prepáčením, od kedy je mala na svete ani raz jej ona nekupila oblečenie všetko som ja kúpila aj kočiar ešte až trojkolku všetko komplet, neviem či sa to dá že by sme my ako ja mama a brat napísali list na sud a poslali s tým že by sme napísali že ako sa o malu stará ona že čo robi kde je všetko komplet a že pobera ona na malu peniaze a o malu sa nestara nekupuje je to možne? Aby sme my napísali? Aby brat mohol podpísať otcovstvo na maličku a už riešiť problémi ktore mu narobila, neviem a ani nechápem ako pri nej môžu držať keďźe oni vedia že jej matka to iste spravila že sa zobrala a utiekla od svojho manžela a deti len táto naša je horšia lebo berie peniaze ktore jej nepatria, napíšte mi len či sa dá aby sme my ako rodina napísali na sud aby sa to už pohlo lebo už strácame nádej ďakujem.

pribinak
22. nov 2024

No jedine súdnou cestou a už dávno ste mali byt na sociálke

laura2332
autor
22. nov 2024

@pribinak riešime to už od februara a stále sme na tom istom že to nie je len tak ako si my predstavujeme pritom brat si ju zobral už 3 krát domov boli aj za dobre paru dni ale nesuhlasila z podpisom ona chcela aby sa zosobašili ale brat jej povedal len toľko ak nema malička jeho priezvisko a není napísany na rodnom liste tak si ju nevezme

laura2332
autor
22. nov 2024

@pribinak malička sa narodila minuli rok v novembri a prvý krat utiekla keď malinka mala 3 mesiace vo februari

minenkak
22. nov 2024

@laura2332 čo riešite ,choďte za právnikom a je,načo sociálka čo majú s určením otcovstva

laura2332
autor
22. nov 2024

@minenkak ďakujem nevedeli sme že sa to dá aj pravnikom ešte nikdy sme nič take neriešili a jedna známa nam len poradila isť na sociálku a riešiť to tam

earlgrey
22. nov 2024

Od februára sa to rieši? Neverím. Dali ste na súd o určenie otcovstva? Súdnym príkazom by musela pristúpiť na testy otcovstva a ak by sa potvrdilo, že je otcom tvoj brat, vtedy až môže žiadať o zverenie do jeho opatery. A áno, je pravda, že pokiaľ nie je na rodnom liste ako otec, tak je to v podstate únos a môže mať z toho problémy. Len si predstav, že nejaký muž príde za tebou, bude tvrdiť, že je otcom tvojho dietaťa a vezme ti ho. Je to únos. Takže ešte raz sa pýtam, dal tvoj brat žiadosť na SÚD o určenie otcovstva?
Ešte sa môže stáť, že aj sociálka zistí, že je zanedbaná výchova, umiestni dieťa do detského domova a pokiaľ otec nebude mať rozhodnutie zo súdu, že je otcom, dieťa bude v domove.

minenkak
22. nov 2024

@laura2332 však právnik= súd a je, tresty otcovstva

minenkak
22. nov 2024

@minenkak testy

trgypadl
22. nov 2024

Brasko ma kolko rokov?trosku sa k tomu postavili obidvaja nezodpovedne,otcovstvo mal mat poriesene otcovstvo uz davno,tymto sposobom by mohla prist zobrat malu a uz by ju nevidel pokial mu neoznaju otcovstvo

mamina7070
22. nov 2024

uz davno mal byt na rodnom liste normalne dat navrh na urcenie otcovstva, inak nema narok na nic ...
z pohladu zakona je on cudzi clovek pre to dieta

nin12345
22. nov 2024

@laura2332 ak budete nieco pisat na sud odporucam v texte pouzivat aj bodky pretoze velmi tazko sa da vyznat v tom co pises. Kazdopadne brat ju moze dat na sud o urcenie otcovstva a spravia sa geneticke testy, dovtedy to pravne nie je otec dietata kedze nie je nikde uvedeny ani v rodnom liste
Este dodam ze mal by to riesit tvoj brat a nie ty s mamou pretoze to mu podla mna len prihorsi ze vyvolavas kade tade a nic ta do toho vlastne nie je

liv1
22. nov 2024

Je to dieta urcite jeho? Dali ste robit testy?

liv1
22. nov 2024

Najdite si poriadneho pravnika. Dokumentujte vsetko, matkine odchody, smsky kde sa nachadza atd. pokial sa to da. A rieste to cim skor nech to dietatko neostane v nejakom domove. Alebo u nej. A nie ze si ju brat vezme aj keby uznala otcovstvo 🤦‍♀️. I ked ak pride o peniaze, pride na 100%

betulinka1
22. nov 2024

@laura2332 isli ste spravne na socialku. Ako som pochopila oni podavali nieco na sud ale co? Určenie otcovstva? V prvom rade musi byt on zapisany ako otec dietata na rodnom liste. Cize navrh na sud na určenie otcovstva, ak vam to uz nepomohli podat ma sociálke. Potom aj zverenie malej do starostlivosti otca.

januska12323
22. nov 2024

Vy ste tam všetci mešuge. Ak takto komunikujete aj s úradmi môžte byť radi, že od vás vôbec niečo pochopili. Ako sa môžete starať o cudzie dieťa bez papierov? Keby bola matka ozaj sviňa mohla brata udať za únos dieťaťa.
Brat má podať žiadosť na súd, nie na socialku. Potrebuje najprv určiť otcovstvo, až potom nasledujú ďalšie kroky. Ty ani tvoja matka nemáte ako zasiahnuť, nie ste rodina ani zákonný zástupca brata, ten je hádam dospelý.

deedol
22. nov 2024

a nech sa s nou preboha nezeni...

cacianka
22. nov 2024

brat- predpokladaný otec dieťaťa musí podať na súd návrh vo veci určenia otcovstva. súd nariadi urobiť testy DNA, kde sa potvrdí alebo vylúči, že tvoj brat je otcom maloleteho dieťaťa. ked sa potvrdí, vybaví nový rodný list, kde bude uvedený ako otec, potm môže podať návrh na súd vo veci zverenie maloletého dieťaťa do jeho opatery. môže to aj spojiť, myslím otcovstvo a zverenie, napísať to naraz.
aby dokázal, že sa matka nestará a nezaujíma o dieťa, musí mať dôkazy, bud vecné, alebo písomné vyhlásenia svedkov, môže navrhnúť vypočutie svedkov (ty a vaša rodina) kde preukážete jej správanie. Dokonca možete podať potom trestné oznámenie pre opustenie dieťaťa matkou, súd to bude riešiť, aj to neoprávnené poberanie príspevkov na dieťa, ak mu matka neposkytuje starostlivosť. ten návrh na súd môže brat podať aj ako neodkladné opatrenie, aby súd konal zrýchlene v prospech dieťaťa. to sa potom rieši prednostne a pri malom dieťati zrýchlene.
ale ak je prípad toho dievčatka na pôde sociálky (UPSVAR) , tak už hádam niečo robia, bratovi nemusia hovoriť nič, lebo doteraz nie je vedený ako biootec. Vám hovoriť zverejniť nemôžu už vôbec nič, ochrana osobný údajov platí vo veci dieaťa oveľa prísnejšie.
Ak máte €, chodte za právnikom ktorý sa venuje rodinnému právu , všetko mu vysvetlite a požiadajte o konzultáciu, vysvetlenie, zastupovanie otca na úradoch.
Lebo podľa tvojho písania ste s prepáčením všetci poriadne mimo, dosť tupé ceruzky v peračníku, tak to potrebujete odbornú pomoc v práve, keď ste za rok nič iné doteraz nevedeli vybaviť.

earlgrey
22. nov 2024

@cacianka Podľa mňa nepodal návrh otec na súd, ináč by sa to neťahalo už od februára ale riešilo by sa to oveľa oveľa skôr. To nie je rozvod, kde sa dvaja naťahujú o deti alebo majetky, ale ide o dieťa a ako si napísala, riešili by to oveľa skôr. Len čo majú riešiť, keď otec nie je ani otec, papierovo...jedine prešetrenie sociálkou a keď jej rodina ju upozorní, vezmu na chvíľku k sebe, príde kuratela, vidí, že o dieťa je postarané (na tú dobu) tak čo..nemajú dôvod to riešiť ďalej...a podľa toho ako sa vyjadril brat matky dieťaťa, že čo sa oni starajú atď. to vyzerá tak, že jej rodina aj keď možno nie celkom, ale naooko pred sociálkou, stojí pri nej.

laura2332
autor
22. nov 2024

@liv1 ďakujem za radu, áno nechce už ju len kôly tomu že jemu vyvolavali muži na messengeri s ktorými ona mala styk

laura2332
autor
22. nov 2024

@januska12323 sa preberte prečítajte si to ešte raz!!! Ak by nie brat tak neterka už je dávno v detskom domove, a to že tu takto píšem neznamená že takto aj rozprávam, mňa chápe každy človek nie jednu vec som aj vyriešila a nie jednému človeku pomohla s úradmi brat je otcom dieťaťa oni mali už sud každy vie že je to jeho dieťa len nedaj Bože to vybaviť tak aby už sme mali pokoj ak nechápete tak nepíšte prosila som len o pomoc že ako to riešiť a s kym ale už mi jedna pani poradila aj som jej poďakovala takže dovi dopo, a akože nie sme rodina? Tak čo sme jemu a čo sme potom akože jeho dcére??? Ste padnuta na hlavu? Úrady a lekáry všetci vedia že ak by nie ja a mama tak malička nema nič dosť ani obliecť by nemala čo, od narodenia ja ako teta som jej zabezpečila aby mala všetko čo potrebuje a ja akože sa nemam starať ano??? Ste na hlavu padnuta či čo?? Napríklad idem k pediatričke z maličkou tak ešte je rada pekne sa somnou rozpráva a v žiadnom prípade nekriči a nepýta sa že čo ja s ňou tam robím ani nič iné lebo vedia že matka je nezodpovedná a vedia aj kde utiekla zbitočne na mňa tu nadávate a riešite úplne niečo iné ak nechápete my sme rómovia ale slušný a nebývame na osade ani sme nebývali a tu brat si našiel ženu ktorá nebyvala na osade ale utiekla na osadu na tu najhoršiu a tu nakoniec ja budem chcieť aspoň nejaku radu pre brata a nakoniec my budeme ti najhorší normalne tento svet je fakt že s prepačením v******y

laura2332
autor
22. nov 2024

@trgypadl brat to riešil ale neuspešne ona chcela aby si ju zobral za ženu lenže on chcel podpísať otcovstvo a keďže ona toto nechcela tak on nechcel svadbu kym nebude môcť podpísať otcovstvo a trvá to už rok

earlgrey
22. nov 2024

@laura2332 Aký súd ste mali? veď keby bol súd o určenie otcovstva, automaticky sa vystavuje nový rodný list, kde by bol brat uvedený ako otec. O čom ste mali vlastne ten súd?

laura2332
autor
22. nov 2024

@earlgrey ona v tom čase mala 17 rokov čiže musela byť aj ona aj mala na niekoho ako v opatere tak to vzal jej otec lenže jej otec je na vozíku a on býva o 4 ulice vyššie tak to nejak spravili že aby boli na neho písany obidve a brat aby sa o ne staral u nas doma

minenkak
22. nov 2024

@laura2332 ale to nebol súd o otcovstvo ale opateru

minenkak
22. nov 2024

@minenkak opatrovníctvo

trgypadl
22. nov 2024

@laura2332 brasko to nechal tak ,povedzme si otvorene,tu ina cesta nie je,iba urcenie otcovstva cez sud

earlgrey
22. nov 2024

@laura2332 Tým pádom je dieťa zverené dedovi a on je poručník/opatrovník alebo neviem ako to nazvať, toho dieťaťa...jedine, že to zrušili, keď matka dieťaťa dovŕšila plnoletosť...ale toto s otcovstvom nemá nič...Takže pekne napísať návrh na súd o určenie otcovstva. Načo ste tak dlho čakali? Hneď teraz napíš za brata, ak to on nedokáže a v pondelol zaniesť na súd.

januska12323
22. nov 2024

@laura2332 zbytočne ma urážaš, napísala som len pravdu, to dieťa nemá určeného otca tak ho oficiálne nemá a nemá ani vás ako rodinu. OFICIÁLNE je to cudzie dieťa. Neviem ako môžete vôbec takej slečne veriť, že je on otec. Ale radšej iďme preč nebudem sa zbytočne rozčuľovať, maj sa pekne aj ty.

laura2332
autor
22. nov 2024

No zbitočne na mňa útočite aj na brata nedavno sme sa dozvedeli od jej otca že ona je tehotna z iným mužom z ktorým žije už paru dni a tehotna je už 4 mesiac, ak by brat nebol otcom tak mala sa na nás vôbec by nepodobala a vieme že je naša, chcela som len radu pani @minenkak ďakujem za radu že na koho sa máme obratiť, teraz už vieme že aj jej otec drží pri bratovi a rieši to tiež cez políciu

laura2332
autor
22. nov 2024

@earlgrey už to rieši jej otec z bratom ale ďakujem za návrh