Podpis kúpnej zmluvy a predschálený úver

17. feb 2024

Zložili sme rezervu na dom s tým, že utorok príde znalec. Do 16.4 máme podpísať kúpnu zmluvu a úver máme predschvalenu. Koľko myslíte že to ešte bude trvať pretože dosť nám to suri. Ja už by som najradšej začala pomaly baliť ale mm mi hovorí, že to je ešte skoro lenže ja chcem behom mesiaca odovzdať byt Nechcem platiť aj splatku na hypo aj na nájom keďže mi peniaze z toho nevratia. To by mi hneď odišlo 760€ a plat mám 1100.

zuzanaete
17. feb 2024

Uz ste dali vypoved z najmu? Predpokladam, ze nemozete odist zo dna na den. Ako mate dohodnute odovzdanie domu vam? Niekedy idu veci velmi rychlo a niekedy su necakane zadrhely.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. feb 2024

@zuzanaete no neviem čakáme

autor
17. feb 2024

@zuzanaete z bytu mám mesiac lenže ho musím vymaľovať a odovzdat

zanny93
17. feb 2024

Mala som predschvaleny uver a dodatocne som nasla nehnutelnost atd a prva splatka neodisla v ten mesiac ako som ju brala ale az dlasi takze cisto teoreticky sa to "nestretne"..a teda najprv zaloha za dom a az potom odhadca?..ja som teda sla na to opacne..obhliadka, znalec a nasledne kupa..a ziadna zaloha sa nekonala a bolo nas viac zaujemcov a dostala som sa na radu len preto, ze prvym zaujemcom neschvalili uver v pozadovanej vyske. A kedze ja som uz mala predschvaleny tak tych za mnou uz neriesili ked vedeli, ze mam zaujem aj pemiaze plus schvaleny uver.

autor
17. feb 2024

@zanny93 my sme museli dať pretože keď sme išli mi na obhliadku prišli ďalší lenže my sme si dali všetko riešim cez pána z realitky a začal sa zvyšovať aj záujem o dom tak sme radšej dali zálohu. Teraz čakáme na odhadcu a potom banka. Len neviem koľko sa ešte bude čakať. Lebo keď je to predschvalene znamená to, že banka nám úver schváli takže už môžem začať baliť aspoň nieco

kitycat
17. feb 2024

No a co tak sa trochu ukludnit? Tebe odide splatka aj za dom aj za najom a manzel sa u vas financne nepodiela?

zanny93
17. feb 2024

No zisti v akom stadiu je odhadca, ten je kamenom urazu a zvycajne sa nanho caka aj viac ako mesiac..ak posuris jeho a do 2 tyzdnov ti vyda posudok. Dom je v stave okamzIteho byvania? Nieje potrebne vystahovanie povodnych majitelov? su ochotny odovzdat kluce do pozadovaneho terminu? Ja som cakala tyzden na kluce od uz mojho bytu nakolko museli vypratat svoje veci(majitelia zili mimo sr) byt bol dlhu dobu neobyvany ale nechavali si ho a mali tam odlozene veci. Neviem za mna nerealne stihnut ale budem ti drzat palce, jednak kvoli odhadcovi a jednak kym dostanete kluce a presuniete veci + odovzdavanie bytu v stave ako pri prevzati. Ale veci ktore vies ze najblizsi mesiac a pol urcite nebudes potrebovat pobal.. hlavne take blbosti ako dekoracie a fotoramiky, nechaj si len nutnosti.

autor
17. feb 2024

@zanny93 odhadca príde utorok ale kedy výstavy papier netuším. Boli by sme radi keby sme stihli do apríla už bývať. Dom je v stave nasťahovania. Jediné čo sme žiadali aby bol vyprataný. Musím pretriedit veci čo vezmem a čo vyhodíme lebo máme tu zbytočne zapratany byť a ísť z 37 M2 do 110m2 domu je rozdiel

sasa1310
17. feb 2024

však ty musíš vedieť koľko bude trvať znalecký posudok, keďže si si ho ty objednávala.
Predschválený úver znamená, že na váš príjem vám vie banka poskytnúť úver. Na samotné schválenie úveru treba kúpnu zmluvu a znalecký posudok a na základe neho budete mať schválenú hypotéku. Schválená môže byť v úplne inej výške v akej si mala predschválenú. Samozrejme v nižšej

sasa1310
17. feb 2024

znalecký posudok väčšinou trvá 3 - 4 týždne

sasa1310
17. feb 2024

a okrem toho prvá splátka na hypo sa platí len úrok. Celá splátka sa platí až ďalší mesiac

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
poleva
21. mar 2024

@sasa1310 3-4 tyzdne? To kto vam povedal..Znalec ak mate vsetky potrebne papiere vyhotovi posudok aj za 24 hodin...je to vec dohody🙂

sasa1310
21. mar 2024

@poleva hm, to potom musí byť úžasný znalec. A nepovedal nám nikto. Naša skúsenosť s niekoľkými znalcami

poleva
21. mar 2024

@sasa1310 ano je..moj manzel🙂

sasa1310
22. mar 2024

@poleva hm, my máme znalecké posudky aj na 10 strán. Asi ma málo roboty, keď stíha do 24h

poleva
22. mar 2024

@sasa1310 ja som pisala o tom, ze je to vec dohody🙂ked niekomu pasuje cakat 3 tyzdne tak nech čaka🙈manzela si ani nevidim🤣 ale dnes je taka doba..treba sa prispôsobiť