Ahojte baby nevedela som kam mam pridat tuto temu..Chcela by som sa opýtať či mi neviete poradit. Neviem podla coho sa mi vyratáva nemocenska dávka. Som na PN od gynekologa. A minule mi prisla socialka 195 eur a tento mesiac len 110 eur...No domyslela som si že tá dávka predtým bola asi preto vyššia lebo mi tých prvých 10 dní platil zamestnavateľ..alebo ja tomu nechapem ..ked mi prišlo tých 110 eur skoro som okoktavela..Mne sa to zda strasne malo na vyžitie.to mam celý mesiac žit zo 110 eur? Okrem toho platim uver 170 eur takže ešte že mam priatela kt.mi pomôže..Ale ako to je normalne že ked som na PN dostanem len tak málo? v práci som zarabala 530- 550e v čistom. Dakujem za každu radu a názor 🙂 pekný deň 😉
@tajomna21 no to mas pravdu že vlstne februar bol kratky a mozno preto som dostala menej.ale napriklad ten papier o ktorom pises mi neprišiel- vymeriavaci zaklad . To musim ist teraz ja na Socialku kvoli tomu? Mám im napisať?alebo ako to mam riešit?
@kika77777777777 tak neviem, preco ti neprisiel ... ja sice marodujem minimalne, ale zatial mi vzdy domov prisiel .... skus zavolat na socialnu a opytaj sa telefonicky, netrep sa tam zbytocne .... teda ak sa bude dat vybavit telefonicky
@tajomna21 ja marodujem od 13.januara a najskor som marodovala cez moju všeobecnu lekarku a potom sa PN preniesla k gynekologovi..cca po akej dobe ti to prislo domov ? kolko dni? asi tam fakt zavolam ..uvidim 🙂
@kika77777777777 to si fakt nepamätam, ale prislo normalne take rozhodnutie o tom ... skus, vsak to je najmenej tam zavolat
@tajomna21 diky 🙂
@tajomna21 len som chcela napisat že som bola na socialke a dali mi ten papier to rozhodnutie a tam je napisane že mam narok 12,45 eur na den v ramci PN. a ešte mi ta pani pracovnicka povedala že to je za každy kalendarny den nie pracovny ako som si myslela.. tak potom neviem kde je chyba .ked ratam ako ratam namiesto 110 eur mi malo prist 345 eur nie? kedže februar mal 28 dní.? či ja zle rozmyslam?
@kika77777777777 ak sa nemylim, tak tam mas denny zaklad, ale PNka sa nepocita 100%, ale prve 3 dni je 25% a potom dalsie dni je 55%
mysliš ako z tych 25% z 12,45 ?
@tajomna21 no ked to hodim do kalkulačky tak ked to ratam ako piseš bolo by to
pri prvých 3 dnoch je 25% z 12,45 by bolo na den 3,11 € x 3 dni je 9,33 €
pri dalšich dnoch 25 dni je 55 % z 12,45 by bolo na den 6,48 € x 25 dní je 162 €
(februar mal 28 dní) čiže spolu 171,33 €
to stale neni tych 110 eur co mi poslali 😒 fakt nechapem ako to oni rataju
@kika77777777777 no tie 3 dni teraz neratas, to si mala na zaciatku PNky ... teraz ratas len tych 55% .... neviem ako to pocitaju, tiez som skusala a inak mi to vychadzalo ... vsak im tam znova zavolaj, ze co to je
bola som tam osobne a ta pani čo tma sedi dala ruky od toho preč že ked mam nejake staznosti a reklamaciu na výsku nemocenskej davky mam napisat do BA list.. tak som poslala som zvedava čo napisu a hlavne kedy.. 😖
@kika77777777777 no pekne 🙂 nechapem, to akoze nevie vysvetlit, ako to pocitala?
@tajomna21 no nie ze ona s tym nič nema tak som napisala do Ba som zvedava aka bude odozva
Ahojte mamičky. Mám otázku. Dostávam nemocenskú dávku. Na PN-ke som od januara. Velmi by ma zaujímalo, ako je možné, že mi vypočítali denný vymeriavaci základ 4,43 eur som šokovaná. Čítala som na internete ze tak ako je urcena maximalna vyska denneho vymeriavacieho zakladu je urcena aj vyska minimálneho ktorá je 12 eur aj nejake centy. Nerozumiem tomuto ich pocitaniu. 4 eura na den to mi vyrazilo dych
@vladazien000 Denny vymeriavaci zaklad sa ti rata z hrubej mzdy za cely minuly rok. Napr.ak si zarobila za cely min.rok 5000Eur tak si to videlis 365 a z toho je 55% tvoja PN na den. Ziadna minimalna ciastka neexistuje,PN sa rata z toho z coho si si platila nemocenske poistenie.
@kika77777777777
@tajomna21 PN nie je platena len za prac.dni ale za kalendarne.😉
@kika77777777777 Prepac,az teraz som si vsimla,ze si to pisala. No maju asi niekde chybu...Tych 12,45 to uz mas na den. Este ma napadlo-do kedy si bola na PN od obvodnej-ci ti nezaplatili len tu cast? A treba tiez nosit "listok na peniaze" na konci mesiaca,ze PN trva. A podla mna ta PN od gynekologa je posudzovana ako nova PN,cize najskôr prvych 10 dni od zamestnavatela a potom SP.
Ahojte.Potrebovala by som poradiť vyrátať nemocenskú dávku,už 3týždne som doma a furt to rátam,ale furt inak mi to ukazuje.dala som si vymeriavací základ,čo je to,čo mám v hrubom ×12dní delene 365.Prvé 3dni som rátala ako 25% a daľšie ako 55% a to som zlúčila spolu a vyšlo úplná blbosť.
@kika77777777777 tych prvych desat dni ti ma prist od zamestnavatela, nie zo socialky .... ci to skor nesuvisi s tym, ze v januari bolo 23 pracovnych dni, z toho 2 sviatky, februar ma len 21 pracovnych dni ....
ale inak zo socialnej si mala dostat list, kde mas napisane, aky mas denny vymeriavaci zaklad na PN-ku ....