Podanie trestného oznámenia

16. aug 2023

Ahojte dievcence. Davnejsie som davala diskusiu ohladne kolegyne ktora donasa v nasej robote. Vygradovalo to tak ze chce na mna podat trestne oznamenie za urazku a hanobenie jej mena. Ja som ju vysmiala pretoze osobne si myslim, ze nic tym nezmeni. V kolektive je nas cca 30 a ona ma ma v zuboch a rozprava ze ja ju kade tade ohovaram ze kradne ( je to pravda lebo aj mne ukradla 10 eur sice som ju neprichitila ale niekto iny) . Ze ja som tym zacala. Jedine co som jej na to povedala bolo, ze posledny co chcel dat na mna trestne oznamenie zomrel. A ze ja viem ze mna si nahravala. Osobne je mi nesympaticka, neznasam ju a kedze je oblubena u vedenia tam sa spravodlivosti nedovolam. Mam kamaratku ktora ma muza policajta a ten mi povedal, ze nic mi nemoze lebo to je slovo proti slovu. Ja osobne si myslim, ze sa len vyhraza ale nedala by ho lebo vyse ludi by mi potvrdilo, ze kradne. Takze co si myslite Vy o tom?

melanta
16. aug 2023

Myslím si o tom to, že nevenovala by som žiadnu energiu takej osobe. Nechápem, na čo ju riešiš. Nech si robí, čo chce, kľudne nech aj podá TO. Ak máš svedomie čisté, načo ju riešiš? Načo sa ňou zaoberáš? Načo o nej medzi kolegyňami rozprávaš? Zbytočne to živíš.

autor
16. aug 2023

@melanta len som upozornila kolegov aby si schovavali prednou veci a penazenky

jamimo
16. aug 2023

vieš, ale aj ty nemôžeš len tak na niekoho povedať, že kradne... pocit, tušenie, podozrenie (ak keby si tomu na 100 % verila) nie sú relevantné dôkazy. Ona môže podať trestné oznámenia Trestný čin ohovárania.
https://www.lewik.org/term/1363/ohovaranie-tres...

deti95060810
16. aug 2023

nespoliehaj sa na to, že keby ku niečomu došlo žeby sa ti x ľudí zastalo...
možno by si zostala zaskočená koľko ľudí by strčilo hlavu do piesku...😉
inak ja by som asi porozmýšľala či má vôbec zmysel ostávať v takej práci...

autor
16. aug 2023

@jamimo ale kym tam nebola ona nic nikdy nezmizlo. Jak prisla ona mizne vsetko

jamimo
16. aug 2023

v poriadku, ja tomu rozumiem. Nemôžeš, ale len tak niekoho označiť za zlodeja... Napr. niekto ukradne bicykle z pivnice a ty len tak označíš nového nezamestnaného suseda, lebo : kým tu nebýval, bicykle nikto nekradol, a je nezamestnaný, tak určite potrebuje peniaze... Chápeš tu pointu?
PS: ak všetko mizne, vyžiadam poradu u vedenia a opatrenia, napr. skrinky na zámok a podobne..

moonlight1210
16. aug 2023

Moze to byt aj niekto iny, kto vyuzil moznost, ze je tu niekto novy, na kom to zhori.
Trebars ho zlakali dostupne polozene cudzie peniaze, lebo mal zrovna v ten den problem s financiami. A planoval to nenapadne zase vratit. Ale ked pocul, ze sa hovori, ze to ta nova vraj ukradla, tak si vratenie odpustil (aspon “usetril”) a mohlo to spustit jeho dalsie smelsie akcie.
Nikdy nevies.
Pokial si ju ty sama nechytila pri cine, je to len tvoja domnienka (na zaklade toho, ze ti ktosi povedal, ze ju chytil pri cine, ako pises “je to pravda lebo aj mne ukradla 10 eur sice som ju neprichitila ale niekto iny”).

A ak nahodou ty budes vynimka a to trestne na teba poda, ostatni mozu povedat, ze ty si ich naozaj upozornovala, nech si schovavaju pred nou veci. Ale dokazmi si nedisponovala.
Tak sice seba ochrania, ak by boli nahodou predvolani v niecom vypovedat, ale v podstate zaroven nechtiac potvrdia, ze si ju ohovarala. Co si realne naozaj urobila, ako pises “len som upozornila kolegov aby si schovavali prednou veci a penazenky”.

melanta
16. aug 2023

To, že začali miznúť veci po jej príchode stále nie je dôkaz, že kradne ona. Takže skôr mi príde, že kto robí zlo si ty, pretože upozorňuješ kolegov na kolegyňu, ktorá je podľa teba zlodejka, hoci k tomu dôkazy nemáš.

alickapusinka
16. aug 2023

V prvom rade sa na nikoho nespoliehaj že TI bude držať stranu ten dotyčný môže povedať že ju nevidel. TY si ju označila zlodejkou ukradla TI 10 eur .Ja som ju síce neprichytila ale niekto iný. A ten niekto iný môže odtajiť že ju videla a budeš mať problémy. A áno môže ísť na políciu a nikto TI nedosvedči nič ešte sa to obráti proti tebe že o nej šíriš klamstva. Môjho muža tak kolegyňa obvinila druhu kolegyňu že jej ukradla peniaze .Samozrejme peniaze sa našli a ta ktorá nepravom obvinila tu druhu dostala prepustenie z roboty ta nepravom obvinená ju dala na súd a teraz musí platiť jej za klamstvo sa musela pred všetkými kolegami ospravedlniť. Píšeš že je obľúbená u šéfa môže sa stať že prídeš o miesto v práci každý je nahraditeľný. A hlavne sa nespoliehaj na to že budeš mať spojenca že niekto videl že ti vzala 10 eur. Never nikto sa nepostaví na tvoju stranu.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. aug 2023

Ale hovoria to vsetci tak potom nech podda TO na vsetkych. Ako mi dokazu ze som to povedala? Nema dokaz mozem povedat ze nie ja som to nepovedala co je aj pravda. Ja tam trom ludom lezim v zaludku tak vsetko hadzu na mna. Ja sa mozem ohradit ze ona mna nahrava a to je uz ok?

gemerka17
16. aug 2023

Očividne v kolektíve a u vedenia nie si obľúbená. Keď pôjde do tuhého, nikto sa ťa nezastane. Je cítiť, že veľké IQ v kolektíve nie je a ohovaracky a žabo-mysie vojny sú pravidelne. Každý si bude si bude chrániť len a len svoj zadok.

jamimo
16. aug 2023

prosím ťa, to čo máte za firemnú kultúru. Kolegom keď niečo mizne sú ticho? Nikto to nechce riešiť, len ty? Čo všetko mizne? Nožnice, lepiaca páska, kancelársky papier, alebo toaletný zo záchoda, káva z kuchynky...? Chápem, že ľudia sú rôzni, vzťahy na pracovisku tiež, ale ak niečo komunikujem nahlas, pomenujem problém, poďme to riešiť, tak asi každý príčetný človek uzná, že to je korektné. Ale ak ste tam všetci ako deti v škôlke (aj tie by boli možno rozumnejšie) tak sa nečudujem, že problém eskaluje. Tvoj štýl komunikácie a nepochopenia (ženy ti tu dobre píšu) to len potvrdzuje 🤔

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
moonlight1210
16. aug 2023

"Ale hovoria to vsetci tak potom nech podda TO na vsetkych"
To je take detske zmyslanie.
Rozculovat sa mozes, ale prikazat jej to nemozes. Poda ho na toho, u koho uzna za vhodne. Ak iba na teba, mas smolu a musis si to riesit ty sama.
Pripadne mozes poprosit kolegov, ktori o tom podla teba vedia tiez, lebo ju videli, aby vypovedali tiez a navrhnes ich vypocutie ako svedkov, ze nejde o ohovaranie, ale hovorenie pravdivych udajov.

Tie nahravky, co ona robi, zverejnuje? Prehrava ich inym ludom? Vies o takych ludoch, co ich poculi? Mas kvoli tomu u nich problemy? Ak ano, mozes ju zalovat ty. Nema na nahravky tvoj suhlas, takze mat ich moze, ale zverejnit ich nesmie. Nijak.
Moze ich pocuvat akurat sama doma.

Ak na niektorej z tych nahravok je to, ako jej hovoris tu vec: "Jedine co som jej na to povedala bolo, ze posledny co chcel dat na mna trestne oznamenie zomrel." tak mas trochu problem, lebo to sa da uz pouzit ako podklad trestneho oznamenia za vyhrazanie.
Tak nabuduce sa takym neuvazenym vyhlaseniam vyhybaj.

alickapusinka
16. aug 2023

@karinka223 úplný súhlas do bodky s tebou.

autor
17. aug 2023

Takze vec sa ma tak...kim neprisla ona mohli ste.nechat na stole aj 100€ a nezmizli ale ked.nastupila ona vzdy po jej smene nieco zmizne.jedna osoba ju prichitila priamo pri cine a ked sa to riesilo vedenie mavlo nad tym ruku. Ona je typ cloveka ktory kope okolo.seba a.chodi donasat lebo nic lepsie nevie ale som uz povedala...povie nieco na mna davam okamzitu vypoved a je mi jedno.. vsak uz odtial odislo par ludi

gemerka17
17. aug 2023

Neexistuje nič také ako okamžitá výpoveď. Máš normálne výpovednú dobu. Ak pracuješ viac ako rok, tak 2 mesiace, ak menej, tak 1 mesiac, ak to nemáte upravené v zmluve inak. Ale fakt si veľa rozumu nenabrala autorka, to ako sa vyjadrujes, gramatika nula bodov. Vráť sa do 2 triedy na základnú školu, chyba ti elementárne vzdelanie. S tvojou povahou a vzdelaním sa teda na trhu práce o teba sotva pobijú.

autor
17. aug 2023

@gemerka17 tak sorry ze.si.dovolim mat dysleksiu. A mimochodom mam vyssie vzdelanie ako ona, ktora nema ani maturitu.