Podanie daňového priznania za byt za rok 2020

linki90
20. jan 2021

Dobry den,prosim Vas ako mám postupovat ,minuly rok som kupila byt ,cize mám povinnost podat danove priznanie dan z nehnutelnosti ,bola som osobne na mestkom urade ale dvere maju zamknute a nik tam nieje len oznam ze kvoli korone nudzovemu stavu su zatvoreny ,ze ked daco potrebujete treba volat alebo meilovat.Ok prisla som domou volala som ,pisala .Cely tyzden nik nezodvihol ,nik neodpisal.Po tyzdni volania mi zodvihla pani a ze teraz je nudzovy stav ze podat sa neda,ze snad vo februari lenze nudzovy stav pokracuje a verim ze to zase predlzia.A vcera na TA3 bola reportaz ze ked do 31.1.20 nepodate danove priznanie hrozi vam pokuta od 3-5 tisic eur. Prosim Vás ako teda mám to danove priznanie podat? Online sa neda ,fakt neviem co robit ja nemam na pokutu

katulastraka
20. jan 2021

@linki90 zohnat tlacivo a poslat postou doporucene na adresu uradu...ked to tam nikto neprevezme, vy budete mat dokaz (podaci harok) ze ste to do konca januara podali 🙂 ked su oni lenivi a vyhovaraju sa na nudzovy stav, to je ich problem...nam aj napriek nudzovemu stavu urady normalne funguju a to sme celkom zaprdena diera :D tak nechapem preco oni nic nerobia

patka06
20. jan 2021

Na stránke mesta sme si stiahli tlačivo, vyplnili a poslali poštou ale dá sa aj emailom

linki90
autor
20. jan 2021

@katulastraka no ja nechapem preco nemozu mat otvorene ,ked velke obchody ako tesco kde je vacsia koncentracia ludi je otvorene ,a vravite ze u vas funguje normalne no krasa a tu nie ,si robia čo chcu ,ale dakujem skusim zase volat a ked nezodvihnu poriesim to postou dakujem za radu

qetka
20. jan 2021

ja som vcera vyplnila elektronicky - mam novy OP a a Bratislava ma aj elektronicky formular.
Skus popozerat u vas na stranke, ale su moznosti. U nas prismo na podstranke o daniach je odkaz na tlacivo, aj na elektronicky formular:
https://bratislava.sk/sk/dan-z-nehnutelnosti
A tiez kontakt na spravcu dane.
Skus zavolat na urad a dohodni sa, ako sa da podat. Ono teraz, kedze sa chcu vyhnut navstevam ludi, tak sa s nimi da vselijako dohodnut. Napriklad socialka aj upsvar beru veci sj emailom (bez zaruceneho el. podpisu), takze aj tu sa to mozno da 🙂
tlacivo sa da poslat aj postou a tiez podatellne zvykli mat otvorene, aj ked je urad zavrety (skus si zavolat)

mishka81
20. jan 2021

@linki90 u nas tiez úrad zavretý od začiatku januara. Tak som vyplnila tlačivo z netu, priložila rozhodnutie z katastra a posielala im mailom nascanovane. Dokonca mi pani odpísala ze evidujú.

linki90
autor
20. jan 2021

@mishka81 lenze oni telefon nedvihaju a ani na emeil mi neodpisali 🤦🏻‍♀️

qetka
20. jan 2021

@linki90 kde mas ten byt? volala si cez strankove hodiny? elektronicky si to neskusala?

mishka81
20. jan 2021

@linki90 mne nedvihali tiez vyše tyzdna, bo 90% ich je PN pozitívnych. A tých par co tam bolo nestíhali. Musíš len skúšať a mail písať na viac kontaktov naraz ako ja. Nakoniec sa ozvali.

n_i_ka
20. jan 2021

@linki90 nám tiež nikto nedvíhal a úrad zatvorený do odvolania. Tlačivo je aj na stránke Slovensko.sk. Je tam aj postup ako to vyplniť a sup na postu 🙂

lucka_ke
20. jan 2021

stiahni si tlačivo, vypíš a pošli poštou alebo im hoď do schránky, žiadny problém

chicca555
20. jan 2021

@linki90 ahoj, ja som sa na nas MU dovolala a pani mi poslala taketo info, predpokladam, ze to plati aj pre ine mesta 🙂 tlacivo si najdes inak na internete...

Vytlačíte : PRIZNANIE k dani z nehnuteľností, k dani za psa, k dani za predajné automaty (vypíšete údaje od riadku 01 po riadok 13 ), SÚHRN PRÍLOH( tam sa podpíšete ), a IV. ODDIEL PRIZNANIE K DANI Z NEHNUTEĽNOSTÍ daň z bytov a z nebytových priestorov v bytovom dome . Vypísané a vytlačené tlačivá spolu s kópiou rozhodnutia z katastra alebo listu vlastníctva je potrebné poslať na dole uvedenú adresu Mestského úradu najneskôr do 31.01.2021