Podanie daňového priznania ak som bola PN

niika9
5. feb 2019

Ahojte, neviem či tu už bola takáto téma, ale nemám čas hladať to tu. Chcela by som sa spýtať či niekto viete ako je to s podaním daňového priznania za rok 2018 ak som bola do konca septembra zamestnana a od oktobra som už len PN. Viete mi poradiť kde si ho mám dať spraviť ?

bubbinaa
5. feb 2019

No ak ti ho robili pred tým v práci tak aj teraz by ti ho mali spraviť ale treba o to požiadať čo najskôr

evittam
5. feb 2019

@niika9 Poziadaj do 15.2.o RZ zamestnavatela.

evittam
5. feb 2019

@bubbinaa Zamestnavatel nerobí DP.

niika9
autor
5. feb 2019

@bubbinaa áno už som to vygooglila, ale mám ešte jeden problém. Mala som dvoch zamestnávatelov. a od toho prvého potrebujem Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch, lenže to ja nemám, mám len nejake potvrdenie o zamestnaní, kde su napísane len dni kolko som u nich odpracovala, ale vobec tam není kolko som zarobila a kolko bolo zdanene.

romiada
5. feb 2019

@niika9 zamestnavatel je povinny vystavit Ti potvrdenie o prijmoch. Potvrdenie o zamestnani je ine.pokial viem tak ak si mala len prijmy zo zavislej cinnosti tak o rocne zuctovanie mozes poziadat svojho posledneho zamestnavatela aj ked uz unho nepracujes. Podmienka je ale aby si mu predlozila vsetky potvrdenia o prijme za rok 2018.

evittam
5. feb 2019

@niika9 Zamestnavatel je povinný ti vystaviť potvrdenie o príjme ako pise
@romiada
Do 11.3.2019
Lenže o RZ treba požiadať do 15.2., mozes požiadať a potrebne doklady doručiť dodatočne...alebo naháňaj bývalého zamestnávateľa.

niika9
autor
5. feb 2019

@evittam ďakujem za radu 🙂