Podanie daňového priznania

avril299
20. mar 2021

Ahojte, je tu niekto kto ma skusenosti s podavanim danoveho priznania? Prosim Vas, potrebovala by som poradit, lebo ja som uz z toho jelen. Podavam danove priznanie FO typ A, mam uz ho aj vyplnene, ale kam to poslat? Zijem v BA, ale niekde na nete som nasla, ze FO posielaju na danovy urad podla miesta trvaleho pobytu (TP mam inde). Ako to je? Nemozem to teda poslat / zaniest na danovy urad tu v BA?
A este jedna otazka prikladam potvrdenie o zdanitelnych prijimoch od mojho zamestnavatela - staci kopia? ci original? Dakujem.

brezza
20. mar 2021

@avril299 staci fotokopia a mozes to podat aj v BA oni si to preposlu a dojde to spravkyni pod ktoru patris.

janai1
20. mar 2021

@avril299 Hmm, mne povedali ze ho musím podať tam kde mam TP

avril299
autor
20. mar 2021

@brezza
@janai1
joj baby takze stale mam v tom gulas 😂 prosim Vas mate s tym osobnu skusenost? na ktorom konkretnom danovom urade ste prosim boli, ze Vam to vzali / odkazali na danove v mieste TP? (teda ak ste boli v BA)

tncka
20. mar 2021

@avril299 a aky je problem? vyhladat na nete adresu DU v meste trvaleho pobytu,dat to do obalky a poslat tam kde ma byt

avril299
autor
20. mar 2021

@tncka a ma to byt isto na adresu TP? nie je mozne to podat v BA? lebo neviem ci napr moj zamestnavatel teraz ak mal zamestnancov z roznych kutov SR to rozposielal kade tade po SR alebo to len jednoducho vsetko podal tu v BA... a dvak radsej by som to skocila zaniest na podatelnu tu v BA, mam to blizko a co je vlastne na tom zle, ze sa pytam, ake s tym maju skusenosti ludia, ktori riesili takuto situaciu?

janai1
20. mar 2021

@avril299 ja bývam v ba... A mne DP nezobrali 🤷‍♀️ ja som ho potom osobne podala v CA (bola som u lekára, tak po ceste 😅)
Ale skús podať aj v BA... Na podnikajte.sk som teraz čítala že sa dá podať kdekoľvek 🤷‍♀️

avril299
autor
20. mar 2021

@janai1 no presne aj ja som citala na podnikajte.sk, ze sa da podat kdekolvek, ale zaroven na inej stranke, ze len na prislusnom danovom urade podla TP :D preto ze skusim sa este tu spytat, ci sa niekomu podarilo podat danove aj inde ako v mieste TP... cez tyzden tam skocim osobne, zatial som len chcela vediet aspon priblizne, ci sa mi tam vobec oplati chodit, tak uvidime 😀 mozem ked tak dat vediet

tncka
20. mar 2021

@avril299 na stranke fin.spravy pisu na ktoromkolvek DU. Nikdy som.to tak nerobila,vzdy som posielala na prislusny DU. Ale ak.chces tak skus. Hlavne doklad o podani nestrat

brezza
20. mar 2021

DP sa podava na miestne prislusnom DU podla tvojho trvaleho pobytu. Ked posielas postou posli rovno tam, skor sa to dostane k tvojmu spravcovi Zaroven plati, ze ti ho zoberu na kazdom DU a preposlu si ho. Robim na DU. A zamestnavatel neposiela danove priznania za zamestnancov ale podava rocne zuctovanie.

avril299
autor
20. mar 2021

@brezza aha, prepac ja sa do toho teda vobec nevyznam 😀 a dakujem velmi pekne za ozrejmenie... za mna to robil vzdy zamestnavatel, teda to rocne zuctovanie, len minuly rok som koncila pracovny pomer, tak musim teraz sama a tazsie sa mi dohladavaju informacie na nete, lebo na jednej stranke sa pise tak, na druhej inak 😅... a preco sa tak branim tomu, posielat to na DU v mieste TP? lebo byvam v malom mestecku, kde DU nemame a mame 2 DU v okresnom meste a ja sa fakt ani neviem dopatrat, ze na ktory z tych 2 DU to poslat 😅, tak sa bojim, aby sa to dakde nestratilo alebo ak by som to poslala zle, ze to proste nebudu riesit a budem platit este aj pokutu 😀 no ale tak skusim to tuna v BA na Radlinskeho podat osobne, mam to celkom blizko a ked mi to zoberu aspon budem mat pocit istoty, ze som urobila, co som mala 😀