Ahojte zaujima ma ci sa rata RP do dochodku, tteraz som sa docitala ze tv soc. poistovni treba vyplnit nejake tlacivo inak sa to nerata, mate s tym nejaku skusenost ??
dakujem, mne sa akurat skoncil RP a som znovu tehotna a az teraz som sa to docitala takze tie tri roky doma sa mi nerataju ☹
a bola si prihlasena do dochodkoveho systemu? Ak ano, tak sa Ti rataju. Nato si treba davat pozor, tak sup sup sa nahlasit.
dnes soom tam volala a povedali mi ze sa mi rataju 🙂
@cllarisa pocitaju sa Vam iba roky ale ziaden prijem, nakolko stat odvadza iba do zdravotnej poistovne za matky na rodicovskej dovolenke ale nie socialnej poistovne
dnes staci mat akoze odpracovane 10 rokov a mate narok na dochodok, aj ked to idu dat na 15 rokov, ak to uz nezvysili ale dolezite je, aky je prijem za to obdobie a inak ked pojdes do dochodku, tak sa to bude menit, budes mat viac ako 65 rokov ak nie viac, tak nech ta roky ani teraz netrapia. Nase deti budu mat narok na dochodok ked bud mat 70 rokov podla nasich expertov vo vlade 😀
tak to mas pravdu 🙂
@cllarisa ano, ako pises. Po nastupe na RD treba ist do soc.poistovne a prihlasit sa na dochodkove poistenie. Ale ak by si pocas rodicovskej dovolenky aj pracovala (zamestnanie, praca na dohodu atd...), tak sa z toho poistenia musis odhlasit na to obdobie, pocas ktoreho budes pracovat.