Ahojte
Mam otázku ohľadom karantény- v prípade pozitívneho cloveka, karanténa 10 dní sa počíta od prvých priznakov ochorenia covid alebo od pozitívneho pcr testu?
@elisaelisaday od pozitívneho antigenoveho testu alebo pcr?
mne dnes povedali že aj od antigenoveho,nemusi byť pcr
@kejty13 Ak ste boli na PCR, tak od PCR testu.
@kejty13 Izolácia podľa vyhlášky 252 trvá po dobu 10 dní od dátumu odobratia vzorky biologického materiálu
s pozitívnym výsledkom alebo odo dňa objavenia sa prvých klinických príznakoch ochorenia u tejto osoby,
pokiaľ sa počas posledných troch dní tejto doby u osoby nevyskytol ani jeden z klinických príznakov ochorenia.
@luliu presne tak, deň odberu je nultý deň
sme v domácnosti v karantene šiesti,jedna dcéra je pozitívna,ak postupne dostaneme covid aj mi,kedy konči karanténa,všetkým rovnako,alebo každému o desať dni,očkovaný nie sme
@kejty13 ahoj ja som mala pozitívny pondelok a vo štvrtok už idem do prace ono záleží od zamestnávateľa a tvojho lekára lebo z hygieny to rátali inak a doktorka zas inak a ja som jej povedala že štvrtok už musím do prace tak sme sa dohodli na ukončenie pnky v piatok
@hesloveslo vo štvrtok ideš do práce a ukončenie PN-ky piatok?
@sofinkasofinka ano
@hesloveslo tak to je teda odvazna lekárka, veď ty ideš vlastne počas trvania karanténnej PN do roboty. Dobre som to pochopila?
@sofinkasofinka no posledný deň lebo štvrtok je 10 deň karantény tak mi to ukončuje piatok ale povedala že do prace kľudne mozem ísť keďže som bezpriznakova
@sofinkasofinka Ona mi povedala že inak to berú keďže som zdravotak kebyže nie som v zdravotníctve tak túto výnimku nespravy
@hesloveslo ale vieš, aký problém by z toho mohol byť, keby sa ti nebodaj niečo stalo a ty máš byť v karanténe? Keby ti mohla dať oficiálne takú výnimku, tak ti tú PN ukončí skôr
@sofinkasofinka problém je že v praci nemá kto robit preto urobila výnimku. A jeden deň hore dole nemá sa mi čo stať v robote
@hesloveslo ach jaj, keď myslíš
@hesloveslo a keby sa ti objavía príznaky na 10 deň čo sa už stalo.... Tak čo.... Veselo nakazís ďalších ludi len preto ze doktorka povedala? Alebo ze nemáte ľudí? Joj to myslenie....
@cica8 jediný príznak čo som mala bolo že som stratila chuť a čuch a to sa mi už vratilo
Zalezi od lekara. Moze ratat od pozitivneho antigenu ale aj od odberu vzorky PCR alebo aj od prvych priznakov.
@hesloveslo no skor by som povedala ze problem nastane ze nemozes poberat PN a pracovat v rovnaky den.
@kejty13 Pocita sa od pozitivneho testu.