Ahojte chcem sa opýtať.. som na materskej zmluva mi skončila... po materskej a rodičovskom príspevku mám nárok na poberanie podpory v nezamestnanosti kedže mám odrobené 3,5 roka?
@bonaqa2013 no na paske to mam tak hadam hej
narok na podporu je do roka od skoncenia prac.pomeru (kedze z poslednych troch rokov musia byt dva odpracovane). Takze ano, tteba po materskej prehodit rodicak na otca dietata a vybrat podporu
@candii ano je to Pravda, ze vtedy uz narok nebudes mat. Ja som v tej istej situacii teraz. Firmu nam zrusili, takze od 1.3 som nezamestnana, ziadala som o podporu za tu dobu bude rodicak poberat muz. Lebo stat ti nevyplati dve davky naraz. Po vycerpani podpory si mozes prehodit rodicak spat na seba.
si šikovná schvaľujem tvoje počínanie.... Však keď tento štát na ľudí s prepáčením sere, tak treba s ním vykrútiť....ako sa do hory volá tak sa z hory ozýva.....
@bonaqa2013 presne tak.. len nasich romskych spoluobcanov zvyhodnuju.. naco mam odrobene tolko rokov ked materska je len 8,5 mesiaca?
Ja este odporucam nastupit aspon na jeden den pocas rodicaku do prace (staci papierovo napr. si zobrat na ten den dovolenku) je to troska papierovaciek, odhladit a zas sa prohlasit na soc.poistovni,ale vtedy sa podpora bude ratat z odstupneho. Co vie spravit riadny rozdiel ako len z platu.viem ze to nie je vas pripad ked vam konci zmluva, ale mozno to bude citat niekto koho prepusti zestnavatel.
A nahodov neviete potom ako to z dochodkovym poistenim? Viem ze ked prechadzam.na rodicak sa mam prihlasit len ked budem brat tu podporu tak ako to je
len či za teba zamestnávateľ platil do fondu zamestnanosti. vraj ti to povedia na soc. poisťovni. tak mi to bolo povedané na Úrade práce...