Ahojte chcem sa informovať o tomto poberám hmotnú núdzu som slobodná matka .... Syna som prihlásila do škôlky prišli mi papiere že musím robiť aktivačné práce ale na úrade sociálnych veci a rodiny mi povedali , že to bude za rovnaké peniaze nepridajú mi nič... ľudia ktory robia aktivačné práce dostávajú navyše cca 70€ ale vraj mňa sa to netýka a ak to odmietnem my polovicu z toho čo beriem zoberú nemáte s tým niekto skúsenosti? V respektive načo mám ešte nárok ako slobodná matka ďakujem za odpoveď neviem či to sem patrí ak nie ospravedlňujem sa.
Aktívačná práca je v sučastnosti 148 eur je to dvojitá sociálna dávka.
@alickapusinka to neviem 140€ mám ale tie aktivačné keď pôjdem robiť zato vôbec nedostanem nič
@alickapusinka aká dvojitá?
A kolko by si chcela dostavat za nicnerobenie? Tisicku? Predpokladam ze si nikdy alebo velmi davno nepracovala, ked nemas narok na davku v nezamestnanosti. Ako slobodna matka si ziadaj o riadne vyzivne a najdi normalnu robotu na plny uvazok.
Dá sa príspevok vymazať na ktorý som sa pýtala ? Nejde mi to vymazať ďakujem za odpoveď
Nechapem co do nej ryjete...nie kazda slobodna matka, ktora je nezamestnana je flakacka a vyuzivacka socialnych davok..doteraz bola na rodicovskej a dieta ide do skolky.nemusi to byt hned ulievacka...
@nikolca dúfam že ani ty nevyciciavas štát, že dieťa si dala od pol roka do jaslí, zrušila materskú a išla robiť a keď si taka múdra tak nech sa páči do najbližšej romskej osady a tam vysvetľuj že treba ísť robiť a nevyciciavat štát tam by som ťa chcela vidieť či budeš taká odvážna jak tu na koňovi že rýpeš do slobodnej matky
@kaja74 riadne sa zamestnaj a nebudeš musieť robiť aktivačné prace