Maminky! Som poberateľom dávky v hmotnej núdzi. Dnes ma vraj hľadali z úradu práce (al.zo sociálky), akurát som bola s malou u lekára. Neviete niečo o tom, že by chodili z úradu nejaké kontroly? Prvý raz poberám dávku v hmotnej núdzi, predtým som stále robila, tak neviem, ako to chodí. Čo od teba môžu chcieť a musím ich pustiť do bytu? Ďakujem pekne!
😀 Tak vela ludi pouziva vyraz "idem na socialku" a mysli tym UPSVaR.😉
baby, ja som nemyslela sociálnu poisťovňu, ale ÚP odbor sociálnych vecí (tam som vybavovala dávku v hmotnej núdzi)...a "malá" má už 10 rokov, takže ani to sa ma netýka, že by prišli kontrolavať, kde mám dieťa do 3 rokov...
@chiara27 ako dlho je dcérka mimo školy? učiteľke ste dali vedieť že je chorá? kto ti vravel a presne čo ti vravel, že ťa boli hľadať....? neriešite teraz rozvod, zverenie, iné veci?
Boli za Tebou z UPSVaR z oddelenia hmotnej nudze, terenni pracovnici, ktori overuju ci naozaj splnas podmienky na poberanie hmotnej nudze. Ci napriklad si uviedla pravdive info v ziadosti, nezatajila si spoluposudzovane osoby v domacnosti, ci mas auto a pod. Je toho dost....
@chiara27 z úradu nechodia kontroly,jedine ak by si bola na PN..a aj keby si bola na PN a si preč z domu mimo vychádzok,tak si pýtaj od doktorky potvrdenie,že si v tom čase bola s malou u lekára..