Po skončení PP dohodou čerpať OČR alebo ísť na podporu?

sati298
24. apr 2020

Ahojte. 30.4. mi skončí PP dohodou. Mám nárok na podporu. Od 1.5. by som chcela čerpať OČR a po skončení karantény podporu (ak sa dovtedy nezamestnám). Je to možné? Musim sa aj tak evidovať na ÚP? Ovplyvní OČR výšku podpory? Ďakujem.

alenah31
24. apr 2020

@sati298 po ukončení PP treba ísť na očr, po ukončení očr evidencia na ÚP a podať žiadosť o podporu na SP. Očr výšku podpory neovplyvní. Kým si očr nemôžeš sa evidovať na ÚP.

sati298
autor
24. apr 2020

@alenah31 ďakujem krásne 😊

elka017
21. jan 2021

@alenah31 ahoj, nasla som tuto diskusiu. Vedela by si mi poradit ci pandemicka OCR ovplyvni vysku podpory? 26.2.mi konci RP, pracovny pomer mi trva, nemam narok na pandemicky ale mam narok na osetrovne, nakolko skolky nie su otvorene a musim sa starat o malu. Takze ma asi caka nasledovna situacia, ukoncenie RP, osetrovne pocas nudzoveho stavu, ukoncenie PP dohodou, a nasledne prihlasenie sa na urad prace. Vies mi poradit, ci vyska a obdobie OCR nejako ovplyvni vysku podpory? Mohla by som si vybrat 1 den dovolenky a ostatnu si necham preplatit, aby mi vysla max vyska podpory. Dakujem za rady a pomoc