Dobrý, prosím o radu... Konci mi rodičovská a budem pracovať na dohodu. Chcem sa spýtať ako MB am postupovať...mam sa ísť hlásiť na úrad práce? Alebo co všetko nám vybaviť. Ďakujem za info
Ďakujem za info
Chcem sa opýtať. 3.6 má dcéra 3 roky ja mám zmluvu na neurčitý čas. Je pravda že musím nastúpiť do práce aspoň na jeden deň aby mi nebolo ratane len z rodičovského aby som využila podporu. Ďakujem
@stejan VZ pre podporu je hrubý zdaniteľny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu. RP je statna socialna davka cize z neho sa nemôže počítať žiadna ina dávka. Cize skončiť PP tak ze vycerpes 1-2dni dovolenky zvysok preplatia. Vid xy diskusii o tom istom dookola.
@angu14
ahoj, na úrade práce môžeš byť súbežne s dohodou len 40 dní v kalendárnom roku. Mesačný príjem môže mať do výšky životného minima.
Koľko hodín mesačne budeš pracovať? Ak napr. 25 a viac (10 hod/týždeň na dohodu o prác.činnosti, 350 hod/rok na dohodu o vykonaní prace), nechaj si kľudne rozpisovať, že každý deň robíš od pondelka do piatka po hodine. Vtedy Ťa prihlásia do zdravotnej poisťovne na celý mesiac a máš vykryte zdravotné poistenie. Ak Ťa prihlásia len na niektoré dni, za ostatné si musíš zaplatiť zdravotné poistenie. Odkonzultované so zdravotnou poisťovňou, nemusíš sa báť 🙂