Po rodičovskej do práce - hlásenie na úrade práce

6. júl 2021

Ahojte. Na konci júna mi skončil rodičovský príspevok a od 1.7. Ma zamestnávateľ prihlásil ako zamestnanca.. Kázali mi v práci sa hlásiť do 8dnich na úrade práce.. No neviem ozaj na akom oddelení, nikdy som to neriešila. Všetko potrebné nahlasoval zamestnávateľ...

klarissa25
6. júl 2021

Nerozumiem celkom...kde a prečo sa máš hlásiť.. ak si zamestnanec

miriam11
6. júl 2021

Keď ti kazali prihlásiť sa na úrad práce, tak asi tvoj pracovný pomer skončil. Si si istá, že k 1.7. si nastúpila naspäť po rodičovskom do práce? Oznámila si to vopred písomne zamestnávateľovi, že sa chceš vrátiť?

loginexistuje
6. júl 2021

a teraz ako pracujes?

autor
6. júl 2021

No ja tomu vôbec nerozumiem o čo ide, že z akeho dôvodu mám ísť na urad práce.. Pracujem tam uz dlhsie ale prihlasil ma zamestnávateľ až keď mi skončil rodičovský príspevok.. Syn dovŕšil 28.juna 3roky.. 1.7. Ma prihlásil.. Ale čo s tým ma úrad práce fakt neviem 😂

alvaluka
6. júl 2021

Je 6. jula, uz si predpokladam v praci bola, cize aj realne pracujes… zavolaj na personalne a opytaj sa, co mas nahlasovat na UP, opytaj sa nadriadeneho/veduceho/team leadra, ze co sa deje.

loginexistuje
6. júl 2021

ale sak ci chodis do roboty teraz sa pytame ak ano ty nahlasujes na upsvar len kde sa nachadza dieta

klarissa25
6. júl 2021

Ak pracuješ tak není dôvod hlásiť sa na úrade práce

lilinka88
6. júl 2021

Na úrad práce sa treba nahlásiť do 7 dní pokiaľ máš ukončenie PP, čiže ostaneš nezamestnaná. Do 7 dní preto,aby to evidovali od nasledujúceho dňa ako ti skončil PP.
Pokiaľ chodíš do práce, tak okrem toho,kde sa bude dieťa zdržiavať po dovŕšení 3 rokov (tam tuším ale nie je lehota) nenahlasujes na úrade nič.
Mne to príde skôr tak,že ti dali výpoveď. Podpisovala si niečo? Oznamovala si zamestnávateľovi dopredu,že sa po RD vraciaš späť do práce?

autor
6. júl 2021

Ja som počas materskej dala výpoveď v praci a bpla som doma 5rokov s dvomi deťmi.. Teraz spm este počas rd nastupila do prace a pracujem normálne uz 4mesiace.. Ohlásila som, lde sa dieťa zdržiava.. Takze sa zajtra opytam šéfa o co ide 😂ďakujem vam