Po 22. hodine ma zastavila policajná hliadka

zuzinka888
17. nov 2022

Žienky, pred chvilou ma zastavila policajna hliadka a pytali sa ma kam som sa po 22hod vybrala. Troska ma ich otazka zaskočila skor som cakala otazku - Ci som pozivala alk. napoje..... Je vyhlaseny nudzovy stav či co?? Alebo su este v covid rezime. A maju pravo za toto pytat?? A musim im odpovedat? Ved nemam 12 ale 40. A sla som do mesta na stanicu po rodinu aby nenuseli sa trepat s batozinou autobusom. Takze cakam na vlak a sa zamyslam.

aylinn
17. nov 2022

@zuzinka888 asi boli len zvedaví 😃

deti95060810
17. nov 2022

možno si sa im páčila a boli zvedaví mládenci...😉

ahoj0
17. nov 2022

@zuzinka888 ja by som sa nad tým nepozastavovala, podľa mna sa starajú o bezpečnosť, ak je napr. pohyb ľudí na tom mieste o tej hodine už neobvyklý tak sa opýtali. Alebo mohli položiť bežnú otázku a sledovať tvoju reakciu, či napr nie si pod vplyvom drog. Alebo môžu niekoho sledovať, hľadať.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
17. nov 2022

Však si sa ich mohla opytat načo to potrebuju vedieť
Však más 40 a nie 12, možno by si sa dozvedela že je nejaká akcia, pátračka a tak

anjelicek26
17. nov 2022

Bezny rozhovor, mozno vyzeras strhane, vcerpane, v ramci takehoto rozhovoru maju napr. tyrane zeny sancu naznacit problem... vecer sa tolko zien vonku (same) neprechadza... opytat sa mohli-nemuseli - ale boh vie... oni maju casto dobre vycvicenu intuiciu na take veci...

zuzinka888
autor
17. nov 2022

Sla som autom vonku tmna ako v rohu trochu snezi. Bliklo mi za zadkom svetlo tak som zastavila ani doklady ani fukat - len kam idem. Zaskocilo ma to ale nemam s tym problem. A kedze spravy nepozeram som ostala prekvapena ci sa nemoze vychadzat alebo co....

rony2255
17. nov 2022

@zuzinka888 ja by som reagovala protiotázkou: Prečo sa pýtate?

heln
17. nov 2022

@zuzinka888 mozno je to bezna otazka v ramci rutinneho postupu.... teraz nesoferujem, ale ked som pred rokmi soferovala a sli sme na zajazd po polska, tiez ma zastavili a pytali sa kam ideme, potom popriali stastnu cestu.

matullienka
17. nov 2022

@zuzinka888 ja som išla z dovolenky a na hraniciach sa má policajt spýtal či sme boli na dovolenke a či dom si oddýchla. Prišlo mi to normálne ale teda mne kontroloval pasy

zuzinka888
autor
17. nov 2022

@rony2255 akoze tetaz by skm sa opytala aj ja. Ale ako vravim bola som zaskocena a neista ci som neporusila nejaky zakaz. A kym som sa vykoktala....a v hlave stres a chsos ci svietim, aku som mala rychlost..... Inak mam velky respekt k ochrannym zlozkam a z kazdej kontroly som... ale len ma to tak zaujalo.

matullienka
17. nov 2022

@zuzinka888 inak aj ja mám z nich vždy brutálny stres, ale teda ja som našťastie vždy narazila na veľmi príjemných

nila31
17. nov 2022

Nie nejde o nejaky zakaz vychadzania alebo nic podobne, je to obvykle, ze sa to pytaju..uz viackrat sa mi to stalo, zrejme to ma nejaky vyznam, netreba to riesit, nikdy som nemala problem na to odpovedat, a stalo sa mi to este pred koronou..a aj znamych sa to pytali, co som pocula.
Inak moze byt, ze kontroluju nieco, alebo hladaju niekoho..alebo neviem, mozno ich sa treba opytat🙃

kristinkakvetinka
17. nov 2022

@zuzinka888 vždy sa to pýtajú vo večerných hodinách a možno tam bol spáchaný nejaký trestný čin a ty sa tam nejak zhodou okolností ocitla tak sa len spýtali co tam robíš. My sme sa ako mladí túlali hocikde a vždy keď nás zastavili policajti v neskorých hodinách tak sa nás pýtali kde alebo odkiaľ ideme .Nič by som v tom nehladala.

slovakboy
17. nov 2022

@zuzinka888 ak sa pýtali iba to a nijako inak ťa neobmedzovali tak to ber ako ich normálnu rutinu. V Nemecku ma tiež takto policajti zastavili keď ma videli ísť pešo smerom von z mesta. Nevieš či niekoho nehľadajú či v podobnom aute nemal sedieť nejaký podozrivý. Ak by ťa takto zastavovali často to by už bolo podozrenie na šikanu a zneužívanie právomoci. Ale oni na to majú právo sa ťa pýtať a ak ho nezneužili nejako bezdôvodne tak sa nad tým nepozastavuj. Aj v iných demokratických krajinách sa ti to stane.
Za socializmu mohli policajti všetko aj tak to hlavne ku koncu režimu väčšina policajtov nezneužívala. V 90 tých rokoch znásilňovali mafiáni na diskotékach dievčatá a obetiam sa vysmiali nie len policajti ale aj minister vnútra osobne. Ten telocvikár. Stačí si prečítať tknihy o mafii. To sú iné veci. Skutočne si z tohto nerob ťažkú hlavu. Nič sa nestalo. Prídu Rusi a budeš na tých dvoch ešte s láskou spomínať. Fuj nestraš.

majusqwa
17. nov 2022

@zuzinka888 no tak teraz sú všetci v pohotovosti, a ak si na západnom Slovensku, tak o to viac. mne už aj do kufra pozerali 😃

maris5
17. nov 2022

Mozno to je speci otazka ako vyzistit z tvojej reakcie, ci ti maju prehladat auto. 🤷‍♀️ brat sa vybral rano o druhej po prace po lieky, ktore tam zabudol a mal ich na predpis, lebo nemohol spat bez nich. Tiez ho zastavili a pytalo sa kam ide. Bolo to este pred koronou. Keby mi povedal jeho verziu, tak mu to auto asi prehladam.

jjanulienka
17. nov 2022

Mna sa raz jeden pýtal, že odkiaľ som a ja mu, že sak držíte moj občiansky 🤦‍♀️

bluka2
17. nov 2022

@jjanulienka tak sú aj falošné doklady, možno chcel skontrolovať, či vieš, čo na nich máš

bluka2
17. nov 2022

Mňa sa raz policajti na ulici pýtali, či neviem, kto tade išiel, či som niekoho videla. Majú svoju agendu, viac sa a už nedozvies, jedine, že by niečo zajtra z tvojho okolia v správach bolo

moonlight1210
18. nov 2022

@zuzinka888 mozno cakali, ze z teba moze vypadnut aj odpoved, ze ste sa doma pohadali, manzel ta zbil, usla si, bojis sa, si v strese a nemas kam vlastne teraz ist, tak sa bezcielne vozis po okoli a nevies, co dalej.

Mozno uz dostali aj odpoved, ze lietas po okoli a hladas si dieta, ktore ti uz dve hodiny nedviha telefon, malo byt uz doma a ty mas strach. V strese sa clovek najprv snazi poradit si rychlo sam, nevola hned policiu.

Urcite uz zazili aj manzelky, co po okoli hladali podgurazenych manzelov, co v stave opitosti tarali do telefonu hluposti, ze si idu nieco urobit, alebo ze nejdu domov. Trebars preto, ze sa so zenou prave kvoli tomu pitiu predtym pohadali.

Mna zastavili o jedenastej v noci cez vikend, ked som sla za rodinou naspat na chatu (musela som odbehnut). Siroko-daleko ziadne auto, len ja, tak sa za mnou na ceste otocili a zastavili ma. A tiez prva otazka, kam som sa vybrala.

loyda
18. nov 2022

Ja som šla minule o 21ej z práce (mali sme akciu), vonku tma a hmla, že nebolo vidieť na 5m. Cestu domov mám cez taký lesopark, taxíky plno obsadené, MHD nešla. Tak som sa vybrala peso, ale redlo mi. A naraz sa z hmly vynorili dvaja, najprv som počula hlasy len a vravím si, dobre, toto si pohnojila😂 ale keď boli blízko, videla som že policajti a tiež sa má spýtali, odkial idem v takom čase a prečo idem peso. Potom sa so mnou ten kritický úsek vrátili. Boli veľmi milí. Pár dní potom som sa dopočula, že v tom lesoparku sa po večeroch "prechadzal' pán, ktorý má v registri pár priestupkov...5i dvaja mi nič nepovedali, ale beriem to tak, že boli na nejakej preventívnej prechádzke a náhodne sme sa stretli

martul
18. nov 2022

@zuzinka888 bola by som šťastná, že sa zaujímajú o mňa a o moju bezpečnosť. V noci sama žena, buď rada, že si ťa všimli.

adalmba
18. nov 2022

@zuzinka888 môjho manžela sa pýtali ráno o 8 kam ide. Povedal že bol zaviesť manželku do práce. A oni sa ho spýtali,,, MHD nechodí,,,?

tiika
18. nov 2022

@zuzinka888 takze zákaz vychádzania nie je a v tom prípade by ti to asi povedali.. no podľa mna cudne, keď si bola v aute. Možno niekoho konkrétneho hľadali, riešili daky prípad 🤷‍♀️

tiika
18. nov 2022

@adalmba to fakt? 🤦‍♀️chodí a? 🙉

natall113
18. nov 2022

Nás tak aj s mužom zastavili cez sviatok o 12tej poobede boli sme vyvenčiť psov, traja psy na nich z auta pozerajú a hneď prvé otázka kde ste boli?
Vyvenčiť psov pri jazere
Policajt sa ešte poriadne na nich dozadu pozrel a pustil nás. O čo vtedy išlo tiež nevieme

jjanulienka
18. nov 2022

@bluka2 nie tým to nebolo, potom sa opýtal či sa nepoznáme 😅

laila22
18. nov 2022

@zuzinka888 podľa mňa štandardná otázka. Mňa raz zastavili dávno pred covidom o 3:00 rano v dedine. Hliadkovali. Tiež ich zaujímalo, kam som sa vybrala. Ja som šla do Ba pre kolegu a potom sme pokračovali jeho autom do zahraničia. Chlapci ma upozornili, že nemám v poriadku zelenému kartu ak chcem ísť tým autom do zahraničia... Auto bolo služobné... Čo, čert nechcel v Ba som zle odbočila, som sa tam ,,stratila,,. Pristavili ma ďalší policajti o 5:00. 😂. Tiež sa má pýtali kam idem. Tak som im povedala čo sa mi stalo, že netuším teraz ako sa dostanem na adresu ku kolegovi. Dovolili mi otočiť sa cez dve plné.. A vydýchla som si, keď som zaparkovala pred domom kolegu.. 🙂

adalmba
18. nov 2022

@tiika fakt...no že som mala ísť busom..ja aj chodím, ale ťahala som 4tu 12tku. Tak ma bol zaviesť. Sai nechcelo o hodinu skôr vstávať. Ešte sa aj spýtali, kde robím, keďže bola nedeľa.