PN zo sociálnej poisťovne

lucia992
15. dec 2022

Prosím vás, chcela by som sa opýtať kedy sa vypláca PN zo socialnej poisťovne? som dlhodobo PN. Prvý mesiac som dostala 15. deň v mesiaci. Je to pravidelne rovnako každý mesiac? Vypláca sa aj nestránkový deň?

Ďakujem

rebellefleur
15. dec 2022

@lucia992 - bola som dlhodobo pn tento rok a pn mi bola vyplacana kazdy mesiac rovnako. Prechodku som vzdy odovzdavala v ten isty datum

valeriakadarova
15. dec 2022

@lucia992 závisí od toho kedy odovzdáš prechodku, uzávierku majú do 5. dňa v mesiaci, ak to stihneš dovtedy, tak peniaze dostaneš 15. Ak nie tak až v druhom výplatnom termíne na konci mesiaca 🙂

klaudia_123
15. dec 2022

@valeriakadarova a ako je to pri elektronickej PN? Tam je prechodka automaticky. Mne chodila PN kazdy mesiac rovnako. Teraz som znova PN ku 31 dnu v mesiaci a tiez ju ocakavam a neprisla ani dnes....ten druhy vyplatny je 22 ci 26?

nelca84
15. dec 2022
valeriakadarova
15. dec 2022

@klaudia_123 elektronickú bohužiaľ neviem, ja som mala ešte klasickú... Ale pokiaľ som dostávala peniaze v druhom výplatnom termíne tak chodili po tom 27om...

rebellefleur
15. dec 2022

@klaudia_123 - mne moja dr vyslovene elektronicku pn nechcela dat, ze da klasicku,lebo tam je istota, ze davka bude vyplatena ako ma,ze tie elektronicke "nešlapu jak hodinky"

iv007
15. dec 2022

Dnes je len 15teho.Pockaj do zajtra a zavolaj si tam

lucia992
autor
15. dec 2022

@valeriakadarova odovzdala som to včas a nič mi dnes neprišlo.

valeriakadarova
15. dec 2022

@lucia992 a kedy si odovzdala? Ja som mala napr. taký problém, že bývam v KE, ale zamestnávateľ má sídlo v BA, mne bolo povedané, že mám papiere posielať na pobočku v KE, lenže oni to preposielali do tej Blavy, keďže som patrila pod nich kvôli zamestnavateľovi a ja som reálne papiere odovzdávala včas, ale z KE pobočky ich posielali dva týždne potom, ako ich dostali odomňa takže som stále spadala pod ten neskorší termín...

lucia992
autor
15. dec 2022

@valeriakadarova to je už druhy krát ten prechod a zamestnávateľovi som to odovzdala 31 a v práci mi povedali ze to posielajú v ten deň.

klaudia_123
15. dec 2022

@rebellefleur no ja som vypisana k 31 oktobru a mam elektronickú PN. Je to neskorsi datum, takze cakam ze aj neskor dojdu peniaze...a mna sa lekar ani nepytal aku PN chcem 🙂

valeriakadarova
15. dec 2022

@lucia992 tak to asi v SP nestihli spracovať do toho piateho, tým pádom ti PN príde až koncom mesiaca...

valeriakadarova
15. dec 2022

@lucia992 inak keď im zavoláš tak ti dajú info o tom kedy im to reálne prišlo na pobočku a kedy ti peniaze pošlú 🙂

lucia992
autor
15. dec 2022

@valeriakadarova takže nie je možné že príde o deň neskôr napr. zajtra? 🤦‍♀️

rebellefleur
15. dec 2022

@klaudia_123 - mna sa tiez nepytala, ja som sama zacala s elektronickou, kedze skoro 2tyzdne horuckujem a riesit zanesenie do prace este, chapes.. a na toto mi moja dr povedala hento s tymi elektronickymi, takze asi viaceri maju s nimi problem 🤷‍♀️ ale fakt je, ze s klasickymi pn som nikdy nemala absolutne ziaden problem

valeriakadarova
15. dec 2022

@lucia992 no neviem, mne stále chodilo najneskôr 15eho a keď neprišlo v ten deň, tak som vedela, že mám čakať až na konci mesiaca, ale hovorím skús ešte dnes zavolať, aby si nečakala zbytočne, mne stále ochotne odpovedali 🙂

lucia992
autor
15. dec 2022

@valeriakadarova a kam by som mala zavolať? Lebo dnes je štvrtok nestránkový den 🤔 mam blbé otázky ale ešte som takéto veci neriešila.

klaudia_123
15. dec 2022

@rebellefleur no tak som zvedava, kedy to mozem cakat 🙂 ak nepridu do konca mesiaca tak tam zavolam. Dakujem za informácie

rebellefleur
15. dec 2022

@klaudia_123 - pockaj na druhy vyplatny termin toho 27meho, ked ti 27 nenabehne, volaj tam 😊

valeriakadarova
15. dec 2022

@lucia992 prepáč, teraz ja som blbá, ja som si neuvedomila, že majú dnes nestránkový deň... Tak skús zajtra ak ti doobeda nenabehne na účet, ale tak napríklad včera muž už dostal OČR, ja materskú až dnes, ešte stále je možné, že ti PNka príde teraz poobede 🙂 keby nie, tak na stránke majú číslo na informácie ohľadom nemocenských dávok a tam ti panie povie, aspoň budeš vedieť na čom si 🙂

lucia992
autor
15. dec 2022

@valeriakadarova ďakujem 😊

valeriakadarova
15. dec 2022

@lucia992 za máličko 🙂

lilinka88
15. dec 2022

SP nemá nestrankovy den a každá pobočka má nejaký výplatnú termín, tie sú tento týždeň, takže čakaj, ešte môžu prísť.

lilinka88
15. dec 2022

@klaudia_123 lekár sa nepýta pacientov akú chcú PN, on sa buď zapojil do ePN a vystavuje tak všetky alebo nezapojil a všetkým vystavuje iba papierové PN. U ePN nahlasuje do systému termín ďalšej kontroly čo slúži miesto doterajšej papierovej prechodky

nikaeli
15. dec 2022

na prechode októbra/novembra som mala elektronickú PN, peniažky prišli včera (PN ukončená v polke nov.)

klaudia_123
15. dec 2022

@lilinka88 aha. Tak dakujem velmi pekne za objasnenie 🙂