PN - zamestnávateľ mi ju dnes odmietol dať

simus0987
7. jan 2019

Ahojte baby
Chcela by som sa opýtať vypísala ma doktorka na PN no môj zamestnávateľ mi ju dnes odmietol čo mám robiť? Ako postupovať ďalej

moonlight1210
7. jan 2019

@simus0987 na zaklade coho ti ju odmietol?

Viem, ze su firmy, kde hadzu omluvenky od doktora rovno do kosa a napisu ti nahradne volno, ktore si musis odpracovat. Ale s odmietnutou pn som sa este nestretla.

simus0987
autor
7. jan 2019

@moonlight1210 povedal mi že takými smiešnymi smumamy sa on zaoberať nebude a ten papier mu netreba.. Som zamestnana dva a pol mesiaca takže mi nemôže dať náhradné voľno... Ja tiež nie preto sa informujem

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
7. jan 2019

@simus0987 Coze?! Inšpektorát práce, SP a nahlásiť ho, že porušuje ZP. On je povinný ti zaplatiť prvých 10dni PN. Potom PN zaslat potvrdenú na SP ak bude PN trvať dlhsie. To chce ako dokladovat ked to hodil do kosa?!

simus0987
autor
7. jan 2019

@ramzes1980 ešte nie teraz som prišla od lekárka

evittam
7. jan 2019

@ramzes1980 Co ma UPSVaR s PN a ako jej pomôže napísať Richterovi?

simus0987
autor
7. jan 2019

Skúsim mu zavolať ešte raz a ak nič tak pôjdem na sociálnu to riešiť tam opýtať sa

evittam
7. jan 2019

@simus0987 A ten doklad si mala vziať z toho koša. A mu povedz, že ak mieni robiť takéto veci tak ides rovno na SP to riesit nech sa spamata.

simus0987
autor
7. jan 2019

@evittam ja ten doklad mam u seba.. On mi ho nedal do koša len mi to odmietol zo slovami že sa takými smiešnymi smumami zaoberať nebude

evittam
7. jan 2019

@simus0987 Tak si sa ho mala spýtať, že ako si to predstavuje a ze ako spraví mzdárka tvoju mzdu a ako bude dokladovať kontrole z SP dochádzku a co posle do SP po 10.dnoch.

moonlight1210
7. jan 2019

@simus0987 to nemusi byt smiesna suma. To moze byt trebars aj cez 100 eur a viac. Zalezi, aky mas plat.

Ale pn ti nemoze odmietnut. Zavolaj mu este raz, povedz mu, ze zo zakona ti pn musi uznat. Ved lekar ju hladi rovno na socialku.
A ak budes chora viac ako 10 dni, co chce zdokladovat socialke. Alebo, ci chce, aby mu potom prisli na kontrolu, ked nebude mat v poriadku doklady. A rovno mu do nailu posli ofotenu pnku. Nech nevymysla, ze o nej nevedel. Telefonat sa da popriet.

Na socialku nema zmysel ist. Do 10 dni s tym nemaju co urobit.

evittam
7. jan 2019

@moonlight1210 Ale moze ho nahlasit a poslu mu kontrolu. Inak takýchto premudrelych de.ilov ci si myslia,ze môžu všetko ak majú nejakú firmicku mam najradšej...."pani podnikatelia"...

mogaa
7. jan 2019

@simus0987 si ešte v skúšobnej dobe? (neviem či si ju mala 2alebo 3 mesiace). Majiteľovi treba zavolať a slušne sa ho opýtať na základe čoho ti bude vyplácať PN-ku, že do práce chodiť nemôžeš lebo ti je zle keďže si chorá. Neviem či som ťa pochopila správne, ale pravdepodobne chce aby si chodila ďalej do práce, či? Chce ti platiť aj dobu kým si na PN (bez dokladu?). Ak si v skúšobnej dobe, tak je možné že ti bude chcieť ukončiť PP. Treba si to s ním vydiskutovať.

simus0987
autor
7. jan 2019

@mogaa volala som s nim a povedal mi toľko že to je papier nato aby mi poslal kontrolu a on vie že naozaj mi je zle takže to cez kontrolu riešiť nebude a že je len na mne ako skoro nastúpim do prace..

simus0987
autor
7. jan 2019

@simus0987 a ano ešte týždeň a pol mi vychádza že som v skúšobnej dobe

simus0987
autor
7. jan 2019

no vlastne on by bol veľmi rad keby som chodila ďalej no nemôžem.

evittam
7. jan 2019

@simus0987 To nie je papier na to aby ti poslal kontrolu ale je to oficiálny doklad o tom,ze si NP a ten on potrebuje do evidencie. To je dobry magor.....Som zvedava podľa coho ti spraví mzdárka tvoju vyplatu a ako. Btw.do 3dni musi nahlásiť cez elektronický formulár do SP aj ZP zmenu-ze si PN aj na to potrebuje ten doklad.

mogaa
7. jan 2019

@simus0987 no PN si zatiaľ nechaj, ťažko povedať čo teraz urobí....Ak nechceš ostať bez práce že inak si tam spokojná, tak ak ti bude v piatok lepšie skús nastúpiť do práce.(4dni vyležíš, 1deň v práci+volný víkend)....Ide o to že počas skúšobnej doby ti môže chcieť ukončiť PP, v tom prípade by si mala PN doručiť na SP sama....Možno si to ešte potreboval preveriť u učtovníčky či ti môže ukončiť PP počas skúšobnej doby pokiaľ si PN....alebo za tebou príde aby si mu podpísala ukončenie PP dohodou, aby to mal čisté. Ty nemáš doklad že si mu odovzdala PN-ku, takže teoreticky ti môže ukončiť PP alebo môže tvrdiť že ústne ste ukončili PP a na PN si išla až potom....Vo štvrtok si skús zavolať na SP či si stále vedená ako zamestnanec,ak nie pošli PN na SP....

evittam
7. jan 2019

Dievcata tak toto je tiez "zaujímavé"....
@zalka
@majusqa77

zalka
7. jan 2019

@simus0987 dobre, urob to takto,
urob si 2 kopie červeného, a čierneho lístka, samozrejme na zadnú stranu ich podpíš a napíš tam svoje číslo účtu .
Kopie si odlož, origiáln červeného a čierneho lístka daj do obálky a pošli zamestnávateľovi doporučene. A nestaraj sa .. doklad o zaslaní pošty si nechaj, o 10-14 dní ak budeš stále na PN tak si zavolaj na SP, či im bola doručená PN od tvojho zamestnávateľa a ak nie tak im pošli fotokopiu červeného lístka.
SP si to už zo zamestnávateľom porieši, cez kontrolu a možno aj pokutu.

simus0987
autor
7. jan 2019

@mogaa
@zalka ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď 🙂

moonlight1210
7. jan 2019

@mogaa moze jej zrusit prac pomer v skusobnej dobe aj pocas pn.
Keby nebola v skus dobe, tak by pocas pn nemohol.

moonlight1210
7. jan 2019

@simus0987 ak si v skusobnej dobe, tak si pocet dni na pn pripocitaj ku skusobnej dobe. O ten pocet dni sa ti posuva koniec skus doby.
Aby si s tym pocitala.