Som na PN z dôvodu úrazu, spadla som pri vystupovaní z autobusu na parkovisku pred prácou, na čo všetko mam nárok, dakujem
@melaniamateo toto mas definiciu zo stranky inspektoratu prace
„Pracovný úraz je poškodenie zdravia, ktoré bolo zamestnancovi spôsobené pri plnení pracovných úloh alebo v priamej súvislosti s ním nezávisle od jeho vôle krátkodobým, náhlym a násilným pôsobením vonkajších vplyvov. “ Pracovný úraz nie je úraz, ktorý zamestnanec utrpel na ceste do zamestnania a späť
tj u teba nejde o pracovny uraz takze si uplatnujes len ako pisala vyssie standardna PN a ponenie z poistky ak mas nejaku uzavretu
Klasická pn...véd si nebola v práci...ak máš úrazovu poistku tak áno...ale inak nic
@melaniamateo len PN,zas,čo by si chcela
Veď by si nebola v práci. Tak len klasická PN.
@ovaaa
Šmyklo sa mi pri vystupovaní z autobusu, udrela som sa o schod z čoho som mala prasknutú kostrč
@melaniamateo Príde ti tlačivo zo Sociálnej poisťovne, v ktorom treba popísať úraz - presne termín, čas, ako sa to stalo, či nebol alkohol (to samozrejme nikto neprizná, ale je to čestné vyhlásenie 😉). A ako už vyššie písali, prvých 10 dní PN platí zamestnávateľ a potom podľa výmeru zo Sociálnej poisťovne. Ak máš úrazovú poistku, tak všetky lekárske správy poslať do poisťovne a podľa zmluvy priznajú sumu a vyplatia.
@melaniamateo ak si spadla na neposypanom ľade tak si žiadaj aj nahradu škody od majiteľa parkoviska … tiež to prave riešim.. spadla som na neposypanom chodniku co patri mestu a vyplati sa to z poistky mesta
@melaniamateo vyplatenie klasickej PN + ak máš uzavretú poistku...iné ma nenapadá, bola si neopatrná podľa info...či ťa niekto sotil?