Ahojte,
Potrebovala by som poradit co robit..v septembry sme prisli o babatko,v aprily by som mala termin porodu(prvorodena dcerka by akurat dovrsila 3 roky).po kyrete som mala zdr. problemy,tak sme uz dalsie pokusy neriesili kym sa nedam dohromady.zo zamestnania sa mi ozvali,ze potrebuju skorsi nastup,ja som to rada prijala.lenze,bola som na beznej prehliadke a gynekolog mi oznamil ze som asi v 6tt.sok aj nadsenie zaroven.lenze,teraz premyslam co dalej.v aprily mi konci rodicovska s prvorodenou,zaroven by som mala nastupit do prace ale tehotna(konciaci 1.trimester).co povedat zamestnavatelovi?termin porodu predbezne zaciatok oktobra.obavam sa,ze ked oznamim tehotenstvo po nastupe,bude to vyzerat ako vypocitavost,a na druhu stranu,ak poviem ihned aby sa dovtedy daco neudialo (MA som mala zial 2x po sebe).lekar mi povedal,ze by ma vypisal na
rizikove a teda PN,len teda bude to na dlhu dobu..co by ste robili na mojom mieste?praca je narocna aj po psychickej aj fyzickej stranke,castokrat aj v noci riesit problemy so zakaznikmi..pri prvom tehotenstve ma to velmi vycerpavalo 😏
Dakujem za rady
@katica06 len je otazne,ci uz hned povedat na HR ze som tehu a pojdem na PN alebo cakat do 12tt.nechcem posobit neseriozne,ale ani nechcem kazdemu rozpravat o zdr.problemoch(u nas je HR ako dedinsky rozhlas,vsetko vyklebetia).
Ahoj, ja som robila a robila a robila a nechcela pocuvat oboch lekarov nech sa uz spamatam a idem na rizikove 🤦♀️🥴.
Tuzila som zvladnut oboje.
Az ked mi jeden z nich uz unavene povedal, ze mala by som sa uz rozhodnut, ci je pre mna prednejsie dieta alebo praca...lebo zdrav. stav bol taky, ze fakt uz bolo treba ostat v pokoji doma s vylozenymi nohami.
Po tejto otazke mi to doplo a povedala som samozrejme malicke je najpodstatnejsie. Okamzite mi vypisali PN rychlostou blesku, a som teda PN. Na zaciatku to bolo pre mna narocne, odtrhnut sa od prace, kolegov, pracovnych navykov...no po mesiaci som sa s tym stotoznila a zistila kolko toho neni doma dokonceneho, ze vlastne ani vybava pre babatko, nic neni (nebolo). Takze makala som ako sa dalo, aby sme vsetko mali pripravene. Chodim na online seminare pre maminy, citam si detektivky a ine knizky...a zistujem, ze ta PN ma aj pozitivny zmysel nie len pre zdravie babatka a mna, ale aj v klude vybavit, vyriesit, zabezpecit co treba a to s usmevom na perach.
Cize odpoved na svoju otazku mozno najdes ak sa sama seba spytas, ci je ti prednejsie zdravie teba a dietatka, alebo robota?
(Vobec by ma nezaujimalo co si o mne kto tam v praci pomysli, pretoze treba hladiet na seba. Rodina je prvorada.)
@aliaray1 samozrejme ze je zdravie a babatko prvorade,len teda je este zavcasu oznamovat tehotenstvo,moze sa vselico stat...na druhu stranu,nechcem zamestnavatela tahat za nos do poslednej chvile,kedze mi drzi miesto a moze ho ponuknut niekomu inemu..a kedze tam pracujem uz dlhodobo na vyssej pozicii a takisto aj moj manzel,nemozem si zmyslanie "co ma po nich" dovolit..
Ja by som normskne oznámila že som zistila že som tehotná a lekár má vypísal na PN, pretože mám rizikové tehotenstvo. Ja som takto z práve behom 4 týždňov vypadla z ničoho nič.
Ja by som normskne oznámila že som zistila že som tehotná a lekár má vypísal na PN, pretože mám rizikové tehotenstvo. Ja som takto z práve behom 4 týždňov vypadla z ničoho nič.
@lucia147852 oznamit ale kedy?tesne pred nastupom?
Oznam to teraz hneď. Však tu PN ti doktor vypíše odkedy? Ak náhodou o bábo prídeš tak ukončis PN a pôjdeš robiť. Oni tvoje miesto držať musia tak či tak, pokiaľ ty sama nedas výpoveď.
No bolo by to podla mna na mieste este pred nastupom, kedze vies oni z tebou pocitaju a fakt, aby to potom nevyznelo len ako vypocitavost
Rozumiem, nemala som na mysli aby si sa na nich v praci vykaslali, sme zodpovedni ludia.
Ono to pisomne oznamenie ma vyznam napriklad aj v tom, ze ta nemozu prepustit. Zas PN ma vyznam zo zdravotnych dovodov a tiez ta nemozu prepustit.
Myslis, ze este v 12 tt to nebude vidno? Na mne napr.bolo, som prvorodicka.
@aliaray1 pri prvom nebolo vidno do konca 16tt,ale grcala som nonstop,cize som ani nepriberala..
Skusim sa porozpravat s personalistkou,snad sa k tomu normalne postavi...
Normalne by som jej zavolala co je vo veci, do aprila este casu, ale urcite by som im to povedala, lebo ak rataju s nastupom, mozu si najst za ten cas uz nahradu. Este sa hocico moze stat za 6t (hadam nie... ) a nastupis, ael mozes aj nenastupit, ale nech proste o tom vedia. Druha vec ak ostanes PN a potom ides na MD/RD znovu, tak to je pre nich dalsia vec, ktoru musia riesit nahradou za teba. Ani nejde o to ci to bude/nebude vidno.
V prvom rade gratulujem k bábätku. Po tom čím si prešla a pri tej náročnej práci by som jednoznačne zvolila PN.