PN v tehotenstve a kontrola

6. nov 2021

stalo sa prosím niektorej že jej počas pnky tehotenskej prišla kontrola zo sociálky? ..lebo počula som že tehotným kontroly moc nechodia ...a samozrejme nechcem to zneužívať že som pn, aj tak sa mi nikam nechce lebo je mi stále zle a vraciam :D ale zaujíma ma to pretože máme mať nejaké oslavy teraz v blízkej dobe a či sa mi to oplatí riskovať...ide o 60tku, krstiny a pod a rada by som sa zúčastnila a všetko vychádza mimo času vychádzok

papillon_noir
6. nov 2021

Kontroly chodia aj tehotným, v sociálnej poisťovni si náhodne vygenerujú zo všetkých tých čo sú PN, že koho daný deň pôjdu skontrolovať a diagnózu dotyčného človeka nepoznajú.

mogaa
6. nov 2021

PN -ky sa neselektujú podľa diagnóz a ani sa neskúma či si alebo nie si tehotná...ak si raz PN máš dodržiavať liečebný režim ako všetci ostatní.....ten čo kontroluje dodržiavanie dostane len zoznam koho má v daný deň skontrolovať (je náhodne vygenerovaný, prípadne tam môže byť dopísaný niekto koho nejaký dobrák alebo zamestnávateľ nahlásil a skontrolujú aj toho).....ten čo kontroluje dokonca nevidí ani či v danom čase máš alebo nemáš vychádzky, on reálne nekontroluje na základe PN-niek ale vygenerovaného zoznamu.....pri PN sa nerozlišuje ani diagnóza ani tehotnosť, ani pohlavie.....

janynyna
6. nov 2021

Áno mne sa to stalo. A to mi tiež, každý tvrdil, že tehotným nechodí kontrola.

nafka0483
6. nov 2021

To je taka somarina ze tehotnym nechodia kontroly. Co su tehotne nieco extra? Ak su na PN tak maju rovnake podmienky ako ini co su na PN.

A ano poznam dost zien co boli tehotne na PN a mali kontroly - a nie jednu.

ailiba
6. nov 2021

Mne kontrola neprisla

alexandra2468
6. nov 2021

Oni nevidia diagnózu, takže kľudne môžu prísť. A veľmi veľa tehotným aj prišli.

mariejenka
6. nov 2021

Ja som bola dva krát pn, posledné dva mesiace tehotenstva,do nástupu na md, počas prvej rok 2016 som mala kontrolu,a ba som akurát na internom vys.pred pôrod,a kuknem po príchode domov do schránky a tam papier, smaria stres som z toho mala,na druhý deň som nabehla na sociálku s potvrdením od dr.a ze som uz bola riadne tehotná som tam funela vonku bolo 33C hic ... cize áno, chodia. No a druhú som bola 2020 jul, august, september a nemala som kontrolu.
Na tvojom mieste ti aleze absolútne neodporúčam, nedodržanie režimu.

mikadooo
6. nov 2021

Mne neprišla, bola som PN cca dva mesiace pred pôrodom.

martinkatinka
6. nov 2021

Stalo 😁 akurat som lezala v nemocnici, lebo som odpadla...

e1i
6. nov 2021

Mala som kontrolu 3x.aj tesne pred vychadzkami aj tesne po. Aj 2x za týždeň.

luccija
6. nov 2021

Kontroly chodia a možno by som sa v tejto zhoršenej situácii aj vyhla veľkým oslavám a veľa ludom

ckatka
6. nov 2021

Ja som bola od začiatku na rizikovom a kontrola nebola. Vraj pre koronu nechodili -resp chodili úplne malo (BA kraj).
Ale vždy som mala v zálohe kamoša v nemocnici, čo by mi v prípade, že si nájdem v schránke lístok, napísal, že som bola na vyšetrení.

ckatka
6. nov 2021

A teda- od lekára som mala nariadené co najviac behať na vzduchu, lebo som mala vysoký tlak a kŕče. A keďže to bolo v lete, štandardný čas vychádzok mi vôbec nevyhovoval, vychádzala som zavčasu ráno alebo potom po zotmení, keď sa už vonku dalo žiť. Vychsdzky od 10-15 mi boli úplne naprd.

autor
6. nov 2021

@janynyna @mariejenka @martinkatinka @e1i a kontroly ste mali cez týždeň či aj cez víkend?

annnna18
6. nov 2021

Ja som bola PN 7 mesiacov a nikto mi neprisiel

mariejenka
6. nov 2021

Týždeň. Ale tu na mk som čítala ze nikomu prišla kontrola aj na štedrý deň,ja som veru bola doma, neriskovala som, aj ked ma viacerí presviedčali ,ze aaaaale sa neboj.

loginexistuje
6. nov 2021

mozu aj cez vikend prist nerozlisuje sa ci je to PN pre tehotnu ci nie je to bud na nahlasenie alebo nahodny vyber zvyknu chodit skor na tie z ochrannej lehoty ci DNP diagnozu oni nevidia

kubkovamama
6. nov 2021

Prisli, ale kedze som lezala v 24tt v nemocnici.. V ďalšom tehotenstve v sobotu poobede. No mne bolo tak zle a mala som prisny kludovy rezim,ze som do materskej vyliezla von asi tak 5x. Takze urcite mozu prísť a kedykoľvek

mimi16
7. nov 2021

Mne napríklad sestrička povedala, že vychádzky mám neobmedzene.

janynyna
7. nov 2021

Cez týždeň.

ailiba
7. nov 2021

@mimi16 ale tehotná nemôže mať PN neobmedzené. Len 3 diagnózy tak maju: s rakovinou, psychiatrické diagnózy a to tretie už si nepamatam😅, ale tehotné určite nie. Iba vychádzky, ale tie si vieš určiť, kedy máš.

mimi16
7. nov 2021

@ailiba sestrička mi to takto jasne povedala keď vypisovala tlačivo. V ambulancii pracuje už dlho tak hádam vie čo hovorí. Ja som to neskúmala.

ailiba
7. nov 2021

@mimi16 nemyslím si, že si vymýšľas, určite ti to povedala, ale nema pravdu... Zo zákona to nie je možné. Ja len preto, aby na to niekto nedoplatil.

ailiba
7. nov 2021

@mimi16 neobmedzené vychádzky musí schváliť sociálna poisťovňa...

loginexistuje
7. nov 2021

@mimi16 a mas to tak aposane na tom zelenom papieri co mas doma ? lebo neobmedzene sa dnes davaju len vynimocne a len somsuhlasim socialnej poistovne

autor
7. nov 2021

a mali ste niektorá že vám dali vychádzky 4 hodiny vkuse? namiesto 2 a 2 hodiny? ...mne to príde dosť nepraktické a radšej by som to chcela mať vkuse ked aj chcem ísť napr k rodičom a pod

ailiba
7. nov 2021

Ja som si mohla vybrať, aj či naraz 4 hodiny, alebo 2x2hodiny, aj čas kedy som chcela. S tým myslím problémy nerobia.