PN v skúšobnej dobe

alzbetkacicka
27. nov 2021

Dobry den,manzel je v skusobnej dobe a dostal vypoved,teda dozvedel sa od uctovnicky ze ma vypoved ku dnu 30.11.,tym ze je na očr so synom tak nebol este v praci,moze sa dat na pn od pondelka aj ked dostal vypoved?dakujem a ci bude aj dostavat nemocenske,dakujem a pekny den

lucka_ke
27. nov 2021

môže ale až po skončení OČR, nemôže byť OČR a PN súčasne

zuzap33
27. nov 2021

@alzbetkacicka a predtym kolko bol nemocensky poisteny ?

zuzap33
27. nov 2021

@lucka_ke uz asi presne aj vie, ze od 1.12. bude mat dg na PN

lucka_ke
27. nov 2021

@zuzap33 nerieš, nárok má, na dĺžke poistenia nezáleží v prípade zamestnanca

alzbetkacicka
autor
27. nov 2021

@lucka_ke v nedelu mu konci očr a od pondelka by siel na pn

alzbetkacicka
autor
27. nov 2021

@zuzap33 do jula 2020 bol zamestnany,potom bol zivnostnik do septembra 2021 a odvtedy je zamestnany znova,cize platil si sam zdravotku ked bol zivnostnik a socialke neplatil lebo mu nevznikol narok platit,az po roku vznika

zuzap33
27. nov 2021

@alzbetkacicka chapem, ked prisla povinnost platit socialku, prestal byt zivnostnikom. Zamestnal sa potom na 2 mes ? A pocas skusobnej doby hned ocr. Necudujem sa, ze ho vyhodili. Teraz bude, ak bude pn. Tomu sa povie tahat Socialny system...

alzbetkacicka
autor
27. nov 2021

@zuzap33 bohuzial sa to stalo,nebolo to planovane,firma kde bol zivnostnik skoncila tak sa siel zamestnat,pred 2 tyzdnami ma operovali a nema sa kto starat o syna,babky nemozu prist pomoct,jedna je pn a druha 300km od nas v praci kde sa nemoze uvolnit,po operacii musim lezat,bola som na konizacii a po tyzdni ma museli znova uspat a sit a nesmiem mic robit len lezat lebo rana sa mi otvara,ide len o to ze sa nema kto starat o syna,ak by siel manzel do novej prace od 1.12 v stredu,neviem ako by som dopadla ja doma sama so synom,otvara sa mi rana co i len ked sa zohnem,mam aj infekciu a zapal,bohuzial niektorym sa krcok dlhsie hoji a ja som ten pripad,nechcela som to yu pisat ale aby ste pochopili nasu situaciu

lucka_ke
27. nov 2021

@zuzap33 fakt je potrebné sa navážať keď nepoznáš ich situáciu? ak nevieš poradiť tak radšej nepíš