PN v ochrannej lehote

1. nov 2023

Ahojte. Predvčerom mi skoncila moja pracovná zmluva, teraz som bez práce a pri sťahovaní som sa pošmykla a zlomila prst na ruke, bola som s tym na pohotovosti,.. zajtra idem k svojej obvodnej a poradili mi, ze este po vypovedi som 7dni v ochrannej lehote, len popritom sa sťahujem, teda uz mam trvale bydlisko (tam), ale este byvam (tu) aj lekarku tu mám.. ako to spraviť aj pocas tej PN aby som mohla byť aj tam aj tu? Dakujem

mogaa
1. nov 2023

ako chceš byť aj tu aj tam? chceš sa rozdvojiť? kontroly zo SP chodia aj v ochrannej lehote, môžu prísť hneď od prvého dňa PN.....na PN sa dá zadať len jedno miesto kde sa zdržuješ, ak meníš miesto, musíš to vopred nahlásiť SP na oddelení OLPČ odkiaľ chodia kontroly.....

lienka.7
1. nov 2023

@autorka tak sa to spraviť nedá. A PN neslúži na sťahovanie, mas sa liečiť.

autor
1. nov 2023

@lienka.7 ani keby som si dala na pn prvy tyzden ze sa budem zdrziavat tu a potom za dr nech druhy tyzden tam ? Lebo mam termin z podnajmu sa vystahovat ...
Alebo teda vykaslat sa na nejaku pnku

mamina7070
1. nov 2023

len jedno miesto ale tak PN pri zlomenom prste budes mat kolko dva max tri tyzdne ? viac tazko dostanes

lilinka88
1. nov 2023

Veď teraz si nahlás to miesto kde si a keď sa presťahuješ, tak na SP, oddelenie lekárskej posudkovej činnosti, nahlásiš,že meniš miesto,kde sa budeš zdržiavať. Takto to zmeniť môžeš,ale nie tak,že raz tu,raz tam meniť alebo aj tu aj tam byť

autor
1. nov 2023

@lilinka88 no sak tak to myslim, ze do konca tyzdna buduceho uz musim byt preč cize tento tyzden budem este tu a uz ten potom tam byvat.. a medzi tym musim ist sa zahlasit na urad prace a vyvavit op tak to mozem tiez ked si tam dam u nich orazit papier ze som tam bola

lienka.7
1. nov 2023

@autorka uprimne? Podľa mňa PNku ty absolútne nepotrebuješ. Ide ti len o to vybrať zo systému dávku. Si nezamestnaná, takže v ničím nie si obmedzené a zlomený prst na ruke nie je žiadna veda. Už len to, ze sa chceš počas PN sťahovať je vidno, že špekulujes

mamina7070
1. nov 2023

ani UP a ani novy OP nevybavis ked budes na PN 😉

lilinka88
1. nov 2023

Vybaviť si môžeš ísť,ale ospravedlnene to nebudeš mať. Počas PN máš dodržiavať liečebný režim,nie vybavovať úrady. A pokiaľ si PN, na úrade práce ťa nezaeviduju

babulkomale
1. nov 2023

@lienka.7 ty si posadnuta? Na zlomeny prst netreba PN? Neskutocne...

lienka.7
1. nov 2023

@babulkomale a ty pokial začneš urážať, nakskor zapni mozog. Chce PN a medzitým sa sťahovať a vybavovať si doklady a iné veci. Mimochodom so zlomenym prstom? Tak na to rozhodne PNka nie je. A nie, pokial je nezamestnaná, na zlomený prst jej PN netreba. Prečo? Lebo nie je praceneschopna, keďže je nezamestnaná. To len tak na okraj.

babulkomale
1. nov 2023

@lienka.7 kto uraza? Akurat tak ty.
A co ma robit, zostat na ulici alebo pod mostom?
Ja som v zivote nebyvala v podnajme ale podla mna to musi byt hnusny pocit ze ta odniekial vypovedia a ty si musis hladat ine byvanie. Navyse sa nemusi ona natahovat realne s krabicami, proste len moze manazovat co a kam zaviezt.
Neskutocne aka si nenavistna. To idu tie PN konkretne z tvojho uctu?
Preco by dolamana nemohla mat PN?

lienka.7
1. nov 2023

@babulkomale nie tie PNky idú z účtu všetkých pracujúcich, a dokonca aj matiek, ktoré musia pracovať, aby uzivili svoje deti. Ale to také ako ty nepochopia, ze socialka si peniaze netlačí v pivnici, ale na všetko sa musí zarobiť. Rozumej niekto musi zarobiť. Asi nepocuvas, v akých srackach je socialka, ze? Ale vsak jasne, teba to predsa nezaujíma. Ty si ďalšia z tých paniciek "vsakmamnatopredsanarok" 👌
Z prace ju nevyhodili len tak zo dňa na den, mala si hľadať inú. Btw, keď robila ma narok na 6 mesiacov podpory. To je snáď malo času na nájdenie si prace? A po ďalšie , mas mat rezervu aspoň na pol roka, všade to prízvukuju , ale to sa k tebe asi tiež nedostalo, ze? A je rozdiel, či mám zlomený prst, alebo nohu, vsak? A ci ma teda toto zranenie obmedzuje v praci, alebo nie. Ju tak akurat obmedzuje v sťahovani.

autor
1. nov 2023

@lienka.7 vidno, že drzosť kvitne ...
Za 1. ja pracu som nasla s nastupom od isteho datumu,
Za 2. Pokym budem mat ten prst dlho znehybneny pochybujem ze budem moct nastupit..
Za 3. Tak ako kazdy jeden co som sa dozvedela po vypovedi je v ochranej lehote .. a teda umyslene si zlomit prst, to moze povedat len tupec ako ty, cize neviem o akom špekulovaní to hovoriš, ale využil by taku moznost kazdy ak sa mu dá, ale ty si asi svätica ..
Za 4. Prst mam zlomeny dost hlupo ze mi dr povedl 6 az 8 tyzdnov ho musim mat fixovaný cize ani pri tom sťahovaní by som nepomohla ked mam ruku obviazanu..
Za5. kazdy mame narok byt pn, tiez nikto nekaka peniaze z neba a snad na to je stat aby mohol ludom pomoct aj financne pocas urazu choroby atd..
Za 6. narok na podporu nemam, v praci som dala vypoved koli stahovaniu (co je vyse 100km )

iv007
1. nov 2023

Tazko ti tu my budeme radit. Dolezite je ako sa k tomu postavi tvoja obvodna Dr. a Socialna poistovna v pripade kontroly. Kazdy druhy clovek sa tu hadze v ochrannej lehote na PNky (taky narodny sport), poistovna to nemoze stihat ani kontrolovat.

babulkomale
1. nov 2023

@lienka.7 my platime take odvody ze by nam mali v nemocnici vyrolovat cerveny koberec ked tam prideme a 100% PN platit.
A nie ze kade chodim, vsetko platim a urcite skupiny ludi predstieraju este aj dusevnu chorobu a beru ID.
Tam sa obrat, privetiva pani zo SP.

draik
1. nov 2023

@babulkomale
My platíme také odvody, že Sociálna poisťovňa za tri štvrťroky potrebovala neplánovanú dotáciu vyše 800 mil. eur zo štátneho rozpočtu, aby pokrývala svoje výdavky. A bude už len horšie, pretože populizmus už nie je len pred voľbami, ale plynulo pokračuje ďalej.

babulkomale
1. nov 2023

@draik pisem za seba, vobec nie som ziadny vyuzivac. S detmi ked boli opakovane chore som bola zadarmo doma. Keby sa nekradlo, bolo by dost.

lilinka88
1. nov 2023

@babulkomale len smutné je,že každý pokauje b kranutie, pritom to robia takmer všetci. Vieš ako sa hovorí - keď chceš zmenu, začni od seba.... V tomto štáte sa tak rozdáva ľuďom a ľudia tak využívajú systém,že pokiaľ sa to nastaví, skončíme ako Gréci. A to so zvedava,či potom všetci čo teraz naťahujú ruku a bijú sa do pŕs ako akú na všetko nárok a využívajú medzery v systéme, budú potom prví v rade, keď bude treba platiť dlhy a uťahovať opasky.

babulkomale
1. nov 2023

@lilinka88 ja nekradnem a suhlasim, kazdy nech zacne od seba.
Este stale pocujes vety: sestra robi v nemocnici, ja mam takych liekov kolko chcem ked potrebujem.
Tak asi stale je z coho a nestitia sa ani ti, ktori sa na to nasledne stazuju.

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka.7
1. nov 2023

@babulkomale keď teda platis, tak by ta asi malo aj zaujímať, kam peniaze idú. A nielen tu pindat. Ale jasne, keď pozdvihaju dane a odvody, to zase bude len ta fuj fuj vláda, vsak? A jasne, vsak kradnú oni, tak.podme aj my, to je predsa také slovenské, ze? No potom posledný nech zhasne 🕯

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina7070
2. nov 2023

narok na podporu neovplyvnuje sposob skoncenia pracovneho pomeru a ani pobyt

doba na jednoduchu zlomeninu prsta na ruke a doba fixacie byva max 3 -4 tyzdne (toto sa sleduje aj posudkarmi soc poistovne)

hlavne to treba ale riesit so svojim lekarom zobrat spravu z chirurgie a teda pocitat s kontrolami na chirurgii aj po prestahovani (chodi sa tak ob tyzden )