Ahojte 🙂 od dnes som.si bola vybavit PN kedze mi skoncila dohoda o pracovnej cinnosti a som tehotna... od 1.6.2020 som pracovala u zamestnavatela na dohodu o pracovnej cinnosti do 23.8.2020 (co je necelych 90 dni) lenze od 01.10.2018 do 31.3.2020 som u toho isteho zamestnavatela pracovala na pracovnu zmluvu .prosim vas, uz som ohladom toho pisala ale nikde som sa presne nedozvedela ci naozaj mi bude vyplacana PNka aj materska z toho predosleho prijmu kde som mala vyssiu mzdu na pracovnej cinnosti? Alebo z tejto dohody? Aj ked zamestnavatel bol stale ten isty..dakujem
@alzbet178 Pokial si na dohodu o pracovnej cinnosti pracovala plne mesiace tak ano pnka a aj materska by mala byt z posledneho zamestnania. Ale musis mat za posledné dva roky odpracovanych 270 dni
ja si myslím, že celý rok 2020, keďže ide o toho istého zamestnávateľa, ale snáď skúsenejší poradia
@lussinka7492 takze mi bude vyplacana z dohody a nie z pracovnej zmluvy ?
@alzbet178 ano pnka ti bude vyplacana z dohody...materska sa moze stat ze ti vypocitaju z predchadzajuceho zamestnania nakolko dohody moc neschvaluju tym padom ak neschvalia dohodu tak ti budu brat cely predchadzajuci rok ak v tom roku si odrobila minimalne 90 a viac dni...ale pozor aby ti sedeli dni...lebo si v ochrannej lehote co je osem mesiacov a narok na nastup na matersku mas 6 tyzdnov pred porodom..
Ahoj podľa mňa sa ti bude rátať z tej zmluvy
@alzbet178 PN aj MD ti bude rátaná z dohody ( ak sa mýlim, daj mi prosím ťa vedieť, ale ide o iné poistenie ako si mala predtým ...dohoda a PP sú rozdielne poistenia) ... z PP by ti bola rátaná ak by si bola zamestnaná u iného zamestnávateľa na PP.. a ak u toho istého by si bola zamestnaná na PP tak by bola MD aj PN rátaná z minimálneho VZ ..
tak to je celkom špecifický prípad, to by si sa asi mala spýtať na sociálnej poisťovni, normálne im tam zavolaj