PN v ochrannej lehote

najzienka
30. okt 2024

Dobrý deň mate niekto skúsenosť ? K 31.10. to je zajtra mám výpoveď ,chcem ísť v ochrannej lehote na PN od 4.11. pretože som chorá ,treba ísť niečo riešiť aj na úrad práce ? Či len lekár vystaví pn?

thunderdome
30. okt 2024

@najzienka mne to tiež raz odporúčali ale nechápem logiku toho, lebo raz keď mám v ruke výpoveď ktorú som podpísal, tak ja už so zamestnávatelom nemám nič spoločné. Takže aj mňa by to zaujímalo ako to funguje.

kat_
30. okt 2024

lekar vystavi pn, nemocenske bude platit soc.poistovna, urad prace teraz riesit netreba

petkaaj
30. okt 2024

Ráta sa doba PN do odpracovaných rokov či vôbec?

thunderdome
30. okt 2024

A z čoho tú PN vypočítajú, ak už pracovný pomer netrvá?

martinkatinka
30. okt 2024

@thunderdome ochranna lehota je 7 dni po ukonceni PP. Mozes ist na PN, stane sa, ze akutne zo dna na den ochories alebo mas uraz.
Teraz vsak kontroluju ucelove PN. Takze ak zbytocne cakas s PN, mozu to vyhodnotit ako ucelove a tym padom ti ziadne peniaze nevyplatia.

mamina7070
30. okt 2024

a ak si tak vhora preco nejdes na PN hned? a pozor kontroluju sa tieto PN
plus samozrejme liecebny rezim treba dodrziavat a doriesit si zdravotne poistenie tych par dni

bublinka1426
30. okt 2024

@petkaaj takato v oL nie.

bublinka1426
30. okt 2024

@najzienka ty si co ZAC, si chora a ides na pn od 4.11????
zase dalsia s poskodenou chrbticou ci moralnym vyhoretim?

prepac ak si chora mas ist na PN hned.

lienka.7
30. okt 2024

@bublinka1426 no spekulantka.
V OL na PNku, a až v pondelok 👌🤣 v piatok, sobotu a nedeľu bude ešte zdravá ako rybička.
Fakt dúfam, že toto budú revízni lekari automaticky zamietat.

bublinka1426
30. okt 2024

@lienka.7 ale ona ma daco uz dlhodobo m y sme tie svinuchy co nedoprajeme. a teraz daco hodi o poskodenej platnicke ci depresiach

lienka.7
30. okt 2024

@bublinka1426 ano, dlhodobo , no jasne. 👌 A každá to rieši, až na výpoveď v ruke, resp. 2 dní do skončenia PP, vsak? Vypoved ma vo štvrtok, ale do pondelka ešte predsa nejako vydrží 🤦‍♀️🤣🤣🤣

elanor
30. okt 2024

@lienka.7 ved na hroby treba sviecky palit. ako by to bolo.
Pripadne Halloweenske party treba cez vikend povymetat.
Zalezi, z ktoreho tabora je.

bublinka1426
30. okt 2024

@martinkatinka bodaj by uz konecne sa cela drbnuta SP spatamatala

bublinka1426
30. okt 2024

@elanor jaj pocas PN od 31.10 by mala bobky, uz chapem.

martinkatinka
30. okt 2024

@bublinka1426 mali by kontrolovat a davat pn v akutnych pripadoch.

bublinka1426
30. okt 2024

@martinkatinka tak ale vsetci maju zrazu pn od OL divne

martinkatinka
30. okt 2024

@bublinka1426 nedavno tu bola diskusia, ze ako sa mame na Slovensku, ako je tu zle.... Cudujeme sa preco?

bublinka1426
30. okt 2024
lienka.7
30. okt 2024

@elanor vsak musí este ponatriasat tie údajne "znicene" platničky ci dokonca chrbticu 👌👎 lebo ďalšie 3 mesiace sa bude chudinka vyvalovat doma...
Toto sú tak účelové PNky, presne ako tie po MD, ktoré slúžia len na zvýšenie si prijmu, vsak predsa ako majú žiť z takého nízkeho rodicaku, nie?
@martinkatinka lekárovi je to uplne jedno, PNku ti da v pohode, keď si "priplatis". Ja poznám dokonca jedného, co ma "taxu" podľa jej dĺžky trvania.

thunderdome
30. okt 2024

To musí byť velká náhoda že človek ochorie presne pri výpovedi. Mne sa to ešte nestalo. Len som nechápal akú to má logiku. Keď raz človek skončil, tak už nemá so zamestnávatelom nič spoločné. A presne ako vravíte, že choroba sa neobjaví z minuty na minutu. To už cítiť pár dní že niečo neni v poriadku.

lienka.7
30. okt 2024

@thunderdome to nie je náhoda, to je zamer a účelové. S PN v OL už zamestnavatel nič nemá, od 1.dna ju platí SP.
OL slúži na to, aby naozaj človek, ktorí jeden deň príde o prácu a druhy deň si napr.zlomi nohu neostal bez príjmu. Ale ako všetko aj toto Slováci doviedli do "dokonalosti" a PNku iba hlúpo zneužívajú. Ako som už písala, verím, že revizni lekári s tým urobia krátky proces 👌

thunderdome
30. okt 2024

Všeobecne štát ide sprísňovať podmienky. Aj kontrolo chodia, tlačia na nich aby chodili atď. Aj na úrade práce sa snažia čo najviac znepríjěniť trvanie nezamestnanosti, proste štát nemá peniaze tak, šetrí kde sa dá, a tak sa už robia poriadky aj na tomto poli. Toto ma nenapadlo, že jeden den, človeka vyhodia z práce, a druhý deň sa potkne a zlomí si nohu napríklad.

bublinka1426
30. okt 2024

@thunderdome nech len kontrolu hlavne zeny co hned po RD sa hadzu na PN a maximalne podpory, a aj tie co zrazu po MD ochoreju a tiez idu na PN
a aj tieto OL nech preveruju

potom ked clovek sa chce starat o choreho ta poslu do riti lebo nemas narok
ale slepicam to schvalia

lienka.7
30. okt 2024

@bublinka1426 ako by ti tu niektore napisali vsak "mamnatopredsanarok", tak prečo to nevyužiť? Prečo si neprilepsit, keď chuderky sa tooolko do toho systému naplatili (poväčšine tak 2 roky pracovali, max. 5 a potom 6 rokov doma si valali rit) Sa mi paci, ako všetci vedia, na co maju narok, ale aké majú povinnosti už zázračné nie 👌

bublinka1426
30. okt 2024

@lienka.7 je nespravodlive, ako si ludia vymyslaju choroby
smutne je to, ked clovek chce zit a naozaj je chory

uz ma to serie

lienka.7
30. okt 2024

@bublinka1426 a ze na SK sa žije zle 🤣 ktorá krajina má tak štedrý sociálny systém ako Slovensko???
Kde ti platia 3 roky aj keď si do systému nedala jedno jediné euro???

bublinka1426
30. okt 2024

@lienka.7 ale dnes som sa docitala, ze daju, aj tie co dostuduju VS, aj tie budu davat. ale mozno je lepsie mat hned po Vs 2-3 deti, byt doma 10 rokov a potom davat do systemu..mozno my sme tie blbo zmyslajuce...ale potom zas budu pardon plakat, ze ich nik nezamestna..lebo sak zena v domacnosti, vieme ako je inteligencne na tom..ziadna prax..
klobuk dole zenam, co sa pocas RD vysvihnu a makaju na sebe, nebodaj zacnu podnikat.

len kde je istota ci to zrovna nebude szco co si bude umelo znizovat odvody alebo taka co potom zduchne za muzom kamionistom do rakuska..

martinkatinka
30. okt 2024

@lienka.7 presne toto... Ze sa tu zle zije? Asi tym myslia, ze malo dostavaju za nic...

lienka.7
30. okt 2024

@bublinka1426 také v živote do systému nesplatia to, čo z neho výberu. Naš sociálny systém je čisto deficitny... v inej diskusii som raz písala uplne jednoduchý prepočet. Pri tisícke brutto by musela makať bez prestávky a čerpania akejkoľvek davky tuším vyse 25 rokov, čo je utopia. Aj s čerpaním vymyslenych PNiek a max.podpor. zrušili tu diskusiu vtedy, škoda...
A podporovať v rodeni študentky je maximálna stupidita, naco potom sa im 5 rokov platilo štúdium na VS keď idú hneď potom rodit??? A ťahajú retazovky??? Kto 30 rocne s deťmi a bez skúseností zamestná, hm???

bublinka1426
30. okt 2024

@lienka.7 tak zial. pravda boli.
lepsie zenam tu na MK mazat med okolo ust.a jednat v rukavickach