PN po ukončení pracovného pomeru

lulinka99
1. mar 2022

Ahojte, viem, ze je tu veľa takých tém, ale prosim je tu nejaká dobra duša, co mi odpovie na moj problém? Včera som ukončila PP, no večer som si zlomila prst na nohe. Dnes som išla k doktorovi, aby mi vypísal PN. No na toto mi nevie odpovedať ani na sociálnej poist.,ani u doktora. Papiere z PN mam zaniesť na sociálnu poist, alebo bývalému zamestnávateľovi? Moc sme sa nepohodli a radšej by som nechcela mať s ním uz nic spoločné. A druha otazka, Kto platí prvých 10 dní resp PN, keďže som uz dala výpoveď(SP ci zamestnávateľ bývalý) ? Ďakujem krásne za pomoc. 🙏

nafka0483
1. mar 2022

@lulinka99 Papier nesies ma SP a SP vyplaca nemocenske od prveho dna. Zamestnana uz nie si, takze byvaly zamestnavatel s tebou uz nic nema.
A silne pochybujem ze v SP ti toto nevedeli zodpovedat.

alenah31
1. mar 2022

@lulinka99 od prvého dňa ti nemocenské v tomto prípade bude platiť SP. Ty ideš na PN z OL - ale s tvojou PN už zamestnávateľ nemá nič spoločné. Rovnako a v komentári nado mnou - toto v SP nevedeli? Nechce sa mi to veriť.

kika52621
1. mar 2022

@alenah31 a nie je ešte v ochrannej dobe????

alenah31
1. mar 2022

@kika52621 je - veď to v príspevku aj píšem - len vďaka tomu, že je v OL má ešte nárok na platenú PN. Ale čo s tým má bývalý zamestnávateľ?

kika52621
1. mar 2022

@alenah31 ja som sa len pýtala

lulinka99
autor
1. mar 2022

@alenah31
@nafka0483
Dakujem Vám veľmi pekne! Tiež som si to myslela, no keďže ta pani na sociálnej poist. mi povedala, ze si to musi prezistit som zostala v pomykove.. a viem, že sa tu dočkám odpovede, lebo vždy sa tu nájde nejaká zlatá duša, co mi poradí,rovnako ako vy dve! 🙏🤍 P. S. Neviem prečo ta pani z poisťovne mi takto odpovedala, preto sa pýtam tu. 🙂

alenah31
1. mar 2022

@lulinka99 v tomto prípade už len SP, nezabudni si dozadu vypísať IBAN kam ti bude nemocenské posielané a podpísať sa, aby ti to zbytočne nevracali a všetko sa tým predĺži. Ak budeš PN dlhšie (viac mesiacov resp. prechod mesiacov) aj tzv. "prechodky" rovno pošleš na SP. Skoré uzdravenie prajem🙂

lulinka99
autor
1. mar 2022

@alenah31 ano ano,to všetko uz mam hotové, len ten zamestnávateľ ma trápil, lebo nie som zvyknutá sa rozísť v zlom.. Mňa mrzí, keď sa s niekym nepohodnem. A ver, že radšej by som nemala taketo starosti, keď mam doma 2deticky a ja so zlomenym malickom v bolestiach doma. Ešte raz dakujem moooc🤍😉