PN po skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe

23. nov 2021

Ahojte, pracujete niektorá v Sociálnej poisťovni?
Končí mi dnešným dňom skúšobná doba a som už tretí týždeň na Pnke, vyzerá to tak, že ide o dlhodobé zdravotné problémy. Šéf si už za mňa hľadá náhradu, možno aj našiel, dnes sa dozviem..
Čiže: začiatok tlačiva o PN som odovzdala v práci 2,5 týždňa dozadu, v piatok si mám ísť k včeobecnej po prechodku, resp.na kontrolu.
Ako postupovať?
Mám nárok na pokračovanie dávok nemocenského? Alebo sa musím ísť hlásiť na UPSVaR a SP mi vyráta dávky v nezamestnanosti? Mám odpracovaných 25 rokov s jednou dvojmesačnou pauzou v r.2019, kedy som bola nezamestnaná.
Čítala som možnosť byť PN naďalej a po niekoľkých mesiacoch sa prihlásiť na Úrade práce, platí to ešte? Link tu: https://www.profesia.sk/forum-prace/vypoved/dos...
Ďakujem za odpovede, už som z toho zúfalá, z choroby a ešte aj toto.

ivkazba
23. nov 2021

Dnes ti končí skúšobná doba? Ak si už 3 týždne PN tak asi nie. Pretože skúšobná doba sa predlžuje o čas trvania PN.

loginexistuje
23. nov 2021

tak ako pise ivka skusobna doba sa ti predlzila a ukoncit PP mozu kedykolvek aj pocas PN ak si v skusobnej dobe
kym si na PN tak sa na UP neprihlasujes a ak ti aj skonci PP normalne mozes pokracovat v PN akurat prexhodky budes nosit do socialnej poistovne alebo posielat
UP a podpora az po skonceni PN

autor
23. nov 2021

@ivkazba Ale šéf uverejnil inzerát, že hľadá k 1.12. a to ja ešte budem na PN. Čiže skôr či neskôr ma aj tak pošle...

@loginexistuje Akú dlhú dobu mám nárok čerpať nemocenské? A potom podporu v nezamestnanosti klasicky 6 mesiacov?

loginexistuje
23. nov 2021

PN mas narok 52 tyzdnov (ak samozrejme trva zdravotny problem) a podporu kludne az potom (ak si predtym kontinualne pracovala nie je problem) a ano 6 mesiacov je podpora

tak sef zjavne tu silu potrebuje ked hlada novu to by som neriesila

lilly2303
23. nov 2021

Ahoj môžeš naďalej ostať na PN s tým že každý mesiac donesieš prechodku do SP. Na úrade práce ťa nezaeviduju pokiaľ budeš na PN. Tam sa pôjdeš zaevidovat až keď ukoncis PN.

autor
23. nov 2021

Ďakujem krásne všetkým za odpovede. ❤️

karkulos
25. nov 2021

@loginexistuje
Dobrý, a čo v prípade že mi končí už ročná PN, invalidný mi neschválili, prác. Pomer trvá, ale s tým, že asi mi dá výpoveď, lebo ma už nepotrebuje, zdravotný stav zlý?

loginexistuje
25. nov 2021

@karkulos mozes ostat na PN ale bude neplatena alebo sa dohodni na rozviazani PP a chod na podporu

karkulos
25. nov 2021

@loginexistuje
Ok, ak neplatená, ale nejaké odvody platí štát za mňa alebo ako sa to berie

autor
26. nov 2021

Tak, a mám skončený PP ku dňu 29.11. Začal sa 24.8., t.j.trval tri mesiace aj dačo.
Robím v školstve,takže dovolenka by mi mala patriť 45/12 mesiacov x 3, čiže 11 dní.
Otázne je, či mi ju celú vyplatia, keďže som na PN od 5.11. Alebo v tom prípade iba alikvótnu časť za 2 mesiace? Naozaj netuším, je to moje prvé zamestnanie, kde som nevydržala celý rok...

loginexistuje
26. nov 2021

za tri mesiace urcite nie rataju sa len plne mesiace a nemala si uz cerpanu za jesennne prazdniny a mas odrobenych (realne bez pn a pod) 60 pracovnych dni ? aby vznikol narok ?

autor
26. nov 2021

@loginexistuje Áno, mám odpracovaných viac ako 2 mesiace a cez prázdniny som si čerpala NV za zastupovanie. Čiže mi dovolenka zostala.
Akože celé mesiace, dostanem iba za dva? Ten augustový týždeň sa nepočíta?
Na výplatnej páske je 15 dní, ale ten je na 4 mesiace, t.j.do konca 2021.
Tuším preto dala ukončenie k 29.11., aby som nedala celý mesiac.😔 To hádam nie

loginexistuje
26. nov 2021

ja pochybujem ze mas odrobenych 60 dni rataju sa len pracovne bez PN OCR NV ak si robila plny september a oktober to mas spolu 41 dni minus prazdniny (kolko dva dni boli?) a to na 60 uz nedosiahnes
a ano august ani november sa ti nerata ako cely mesiac v ramci naroku

autor
26. nov 2021

@loginexistuje PN som od 5.11., robila som od 24.8. a NV sa nám rátalo ako odpracovaný deň.
60 dní sú predsa 3 mesiace podľa počtu pracovných dní. Veď v jednom mesiaci nemôže byť 30 pracovných dní...ani v závode nemôžu pracovať 7 dní bez prestávky.

loginexistuje
26. nov 2021

pozri nepaci sa ti co posem sup na web dohladaj si