PN po rodičovskej

19. jan 2023

Prosim vas. Skoncila mi rodičovská, mam 25dni dovolenky ktoru uz cerpam a po skončení budem mat ukončený pracovný pomer dohodou keďže znižujú stavy. Môžem ísť ešte na pn ? Ako to urobit? A z coho sa mi bude počítať? Prípadne následná podpora z coho mi bude počítaná? Ďakujem

evuska135
19. jan 2023

Po rodicovskej je dobre ist na jeden den do prace a dat si preplatit celu dovolenku aby ste mali co navyssiu podporu. Teda okamzite skoncenie pracov.pomeru

autor
19. jan 2023

@evuska135 to uz ale nieje možné kedze ju uz čerpám par dni

evuska135
19. jan 2023

Takto ste si mohli navysit sumu z ktorej by vam vypocitali podporu no nevydalo. Neviem ci pnka ma nejaky zmysel

iv007
19. jan 2023

O PN rozhoduje lekar

h2o2
19. jan 2023

Aky ma zmysel PN? Ak pôjdeš na podporu vypočíta sa Ti dávka v nezamestnanosti z obdobia dvoch rokov pred rodičovskou dovolenkou a je to ak sa nemýlim 50% z platu. Ale musis mat odpracovane 4 roky.

lienka.7
19. jan 2023

@h2o2 lebo si chce najprv "popeenkarcit" a získať nejaké peniažky a potom si ešte pocerpat podporu. Co je na tom nejasne?
@autorka aku by si si predstavovala diagnózu na PN, hm? Spekulanstvo? Ešte ma napadá jedna, ale to by ma tu blokli... nemám slov 🤮🤮🤮

h2o2
19. jan 2023

@lienka.7 To je už len výhra...dlhodobo jej PN nikto nedá to by musela mať fakt dobrý vztah s lekarom a ako môžme vidieť nemá...

ropucha6
19. jan 2023

@h2o2 to by si sa cudovala…poznam viac takych pripadov, ze nemali lekari problem s dlhodobou PN po skonceni PP a teda neboli to ziadne znamosti.

sparrows
20. jan 2023

Niektoré tu chcú ísť po rodičovskej dovolenke na všetko, len nie pohovor do práce 😂

mandarinka555
20. jan 2023

@sparrows Čuduješ sa? Ešte len ociká test a už hŕŕŕŕ na PN...Veď predsa nebude pracovať, keď je tehotná...

lienka.7
20. jan 2023

@sparrows 👌 no lebo ONI sú predsa matky, nechapes? A NIKTO sa im neprisposobi... s takýmto prístupom sa ani nedivím, ze zamestnávatelia nechcu zamestnavat zeny- matky, alebo tehotne vyrazia ak majú prilezitost. Ako žena by som to tiež netolerovala. Myslím takýto prístup.
@mandarinka555 presne, najlepšie uz od 5tt na PN a az do 18tky. Samozrejme neobmedzene vychádzky, lebo vsak ona si to chce uzit a potom do 6 rokov rodicak na alergiu, lebo aj to si chce este uzit (udajne sa napracuje v zivote ešte dosť- ano, ak ju niekto zamestna). Ja som mala raz kolegyňu co sla 1x do prace v 36tke!!! A divila sa ako teliatko všetkému (hned po VS 3 deti), nic nevedela... a ked ju vyhodili, lebo furt da ohanala ze ona je v prvom rade matka, tak sa ofucala.
Je mi z niektorých normalne zle.

lienka.7
20. jan 2023

@h2o2 no ked sa dohodneš s lekárom, nie je problém. Su diagnózy, kde ti proste nedokážu ze nic ti nie je... susedu som takú mala, starala sa o vnuca tak bola pomaly rok PN. Cize ide to.

autor
20. jan 2023

@lienka.7 ahoj. Som sama s 3rocnou dcerou nemam rodinu aby mi pomohli. Nedavno nastupila do škôlky 🙂 ako by si to spravila na mojom mieste? Ked si si tak rýpla? 💓 mus ju tam odniest aj po nu ist lebo mi nema kto pomoct. V praci by mi aj vyhoveli ze od 7 do pol 4 na co som sa spoliehala ale znižujú stavy 🙂 nech sa ti darí 💓

ropucha6
20. jan 2023

Vsak vyskusaj, nebudes prva ani posledna.

lienka.7
20. jan 2023

@autorka sorry, ale co teraz chceš? Ma dieta otca? Plati ti vyzivne? Ked nemas pracu a prijem plati tebe vyzivne? Jaj, ci si neziadala ani ze, lebo vsak lepšie podvádzať, ze? Alebo je to chudacik nejaká socka co tiez nema prachy?
Pokojne si môžeš nájsť pracu, zaplatit studentke alebo inej matke ma MD, dcéru ti vyberie a postrazi kým prídeš o 16-17 z prace. Ponuk na nete je milión. Nie každá pyta majland, ak by si sa chcela na to vyhovoriť. Ty môžeš pokojne pracovať. Ráno co chodis na 5.00?? Skolka je od 6-6,30. Jaj, to ani brigádu mat nemozes, ze? Na 6 hod.do Lidla beru v pohode, nič? Ci ine markety.
A mimochodom, ked chces byt teda PN, kto ti bude ráno nosit a vyberať dieta? Ci na to PN uz nebudeš? Len na to drepiet doma?
Si myslíš ze si jediná? A teda dokedy takto plánuješ byt PN? kým neskonci dcera ZS? ked nemas na to sa starať o dieta, nemala si si ho robit. Stat nie je tvoja dojna krava, za to ze ty nemáš peniaze.

oli18
20. jan 2023

PN na zelanie je tiez tvoja tema ? 😉