Ahojte, chcem sa spýtať 20.11.2021 mi skončila materská dovolenka, takže teraz budem dostávať rodičovský príspevok a zhodou okolností mám zdravotné problémy a niekto mi poradil že po skončí tej Materskej som v ochrannej lehote 7 dní počas tých 7-mich dní môžem ísť na PN a poberať súčasne rodičovský príspevok a ktomu tá PN.
Tak sa chcem spýtať či je to naozaj tak?
Ešte chcem podotknúť že scoho by sa mi prípadná PN rátala keďže ja som pracovala od roku 2018-2020 na skrátený úväzok potom od septembra 2020 mi dali zmluvu na plný úväzok lenže na potvoru ja som iba 8 dní stihla z tej zmluvy pracovať potom som ostala tehotná a hrozil mi potrat takže celé 9mesiace som bola na PN od septembra 2020 do apríla 2021 aj tá PN sa mi rátala zo starej zmluvy.
Ďakujem za odpovede.
@mogaa ahaa takže teraz už asi ztoho nebude nič
@anchela2929
Nárok na PN máte, z príjmu v roku 2020.
Ja nerád hodnotím, ale tých zhôd okolností vo Vašom prípade, ktoré viedli k využívaniu systému, je akosi veľa.
@mogaa
Prečo by musela nastúpiť do práce? MD je ako výkon práce.
Celé je to len ďalšia benevolencia v systéme, ktorá sa zneužíva.
@draik nehnevajte sa ale ja som určite nezneužívala systém to že som mala tehotenstvo rizikové a musela som byť v nemocnici tak určite za to nemôžem a ja som pracovala u toho istého zamestnávateľa rok som toho zamestnávateľa prosila o novú zmluvu ( keďže som chcela hypotéku) keď mi zamestnávateľ dal zmluvu konečne na plný úväzok a na neurčito tak som bola rada len v tom čase som zistila že som tehotná a už sa viac pracovať nedalo takže v mojom prípade to bola skôr smola zhodou okolností...
@anchela2929 dobry vecer rada by som sa informovala aki ste pochodili s tou pn maly ste narok?tiez chcem tak ist
@anchela2929 môžem vedieť z čoho vám vypočítali potom PNku ? Dnes mi prišlo rozhodnutie a myslím, že je zle vypočítaná PNka v ňom
@lenuska9999 prepacte, ze sa zapajam ….
Ako myslite ze zle ?
Ja som sla tiez po materkej na pn … materska max a pn min
@andula1988 napíšem vam správu
@anchela2929 musíš si obnoviť nemocenské poistenie, t.j. "nastúpiť do práce"aby ťa zamestnávateľ nahlásil do SP.....mesiac pred nástupom by si mala dať vedieť zamestnávateľovi že s vraciaš do práce.....