PN kvôli tehotenstvu

sandricka11
22. sep 2022

Ahojte.Chcela by som sa opytat, neviete nahodou, ak by som sla na PN kvoli tehotenstvu, mozem nahlasit adresu vo Viedni kde by som sa zdrziavala?Ja pracujem tu na SK ale manzel je vo Viedni, ci mozem byt v inom state nahlasena na pnke. Dakujem pekne

loginexistuje
22. sep 2022

nie nemozes musis byt na slovensku ak chces byt na pn

maris5
22. sep 2022

Kolegyna mala nahlasenu adresu za hranicami. Akoby riesili PNky ludia zijuci v pohranici v Rajke a pod?

loginexistuje
22. sep 2022

@maris5 pohranicie ano ale vieden ? ako je tam splnena podmienka dostupnosti zdravotnej starostlivosti to je hadam rozdiel a ti ludia mali pobyt hlaseny v tej rajke 😉

bublinka1426
23. sep 2022

@loginexistuje tak ona moze napisat kde sa bude zdrziavat pocas PN avsak, pokial v rakusku ani nema TPje to take dvojsecne., PN davaju ludom aj za hranicami, ALE takymco co tam maju pobyt.

bublinka1426
23. sep 2022

@sandricka11 takze ty sa pytaj lekarky ci to je mozne, ak mas na svk TP a vo Viedni tipujem nemas ziaden pobyt.

sandricka11
autor
23. sep 2022

@bublinka1426 nie, nemam pobyt vo Viedni, iba manzel tam ma nahlasenu adresu. Opytam sa teda lekarky, dakujem 😊

mogaa
23. sep 2022

@sandricka11 pravdepodobne nie, lebo kontroly chodia aj tehotným....čiže aj tehotná musí dodržiavať liečebný režim, nehovoriac o tom že kontroly máš mesiac čo mesiac na Slovensku....