Ahojte chcem sa opýtať či niekto vie alebo má skúsenosť ako je to s kontrolami počas PN ak marodím na SK ale zamestnaná som v zahraničí (EÚ). Som tehotná a budeme sa sťahovať nazad na SK asi 4 mesiace pred pôrodom. Zamestnaná pritom ostávam v zahraničí. A čo tak zisťujem tak všetci lekári na SK vystavujú PN s vychadzkami 2h doobedu a 2h poobede. Ja som na PN z dôvodu nebezpečnej práce, nie kvôli rizikovému tehotenstvu. Je vôbec šanca že mi príde kontrola ak ma vlastne bude vyplácať sociálny systém inej krajiny ako je SK? Alebo mi môže prísť kontrola len na základe podnetu môjho zamestnávateľa/socialneho pracovníka krajiny v ktorej pracujem? Neplánujem sa nejak flákať ale žiť budeme v byte preto by som rada letné vikendy trávila na záhrade. Snáď sa nájde niekto kto má skúsenosť 😊
V Spain takisto nekontroluju, dokonca neexistuju vychadzky, ak si PN, tak zijes normalny zivot, len nechodis do prace
nemecko tiež nekontroluje
Super ďakujem vám krásne za skúsenosti, snáď to bude aj môj prípad 😊
Co mám znalosť, tak zahraničie nekontroluje PN. Aspon čo viem od kamarátov čo pracovali v AT na zmluvy a mali úraz ( nie pracovný ) , tak ich liečili lekári na SVK a nikto im na kontroly nechodil. Boli doma na svk.