PN - iný dôvod ako je reálny

30. mar 2024

Ahojte , ak uvediem v práci iný dôvod čerpania PN ako reálne je , tak vedia to nejako zistiť ? Nepíše sociálka moju diagnózu ani nič ? Či len uvidia on akého dr to je

mamina7070
30. mar 2024

nie nevedia to zistit

klarissa25
30. mar 2024

Však v práci stačí povedať ze mam zdravotný problém nič iné

poisonblu
30. mar 2024

PN je elektronicka, tam diagnozu nevidno

sissy27
30. mar 2024

V praci nema co koho zaujimat tvoja dg (pokial to nie je nieco, co by ta nasledne malo obmedzovat v praci). Proste si PN.

autor
30. mar 2024

@sissy27
@klarissa25 jasne baby , len to v našej neplatí . Oni by boli najradšej keby im donesieš celý zdravotný záznam 😂😂🙈

heltova9
30. mar 2024

Tak isto aj u nás v práci, stále sa má vypytuju čo som šla a čo mi je.. ale ja im to nechcem povedať, ale aj tak nedajú pokoj, hlavne vedúca.. pritom to je moja osobná vec..

klip0
30. mar 2024

Tak ale to ti môže byť jedno že chcú vedieť všetko. Povedz že máš zdravotné problémy a budeš na PN. Ešte by bolo fér povedať či je to predpoklad na dlhodobú alebo krátkodobú PN a hotovo (jedine tento dôvod mi pripadá ako pomerne normálny prečo by mohli chcieť vedieť čo ti je. A to že či máš chrípku a budeš týždeň doma, alebo ťa čaká ťažká operacia a budeš doma rok)

mamina7070
30. mar 2024

diagnozu hovorit nemusis ale je vhodne povedat aky je predpoklad trvania PN ci ide o kratkodobu chorobu alebo to bude trvat dva tri pat desat mesiacov

minimalne kvoli zabezpeceniu zastupu a kolegom

mamina7070
30. mar 2024

@heltova9 nephta sa ta preto ze je zvedava ale musi zabezpecit zastupovanie a potrebuje sa zariadit nemusis vraviet diagnozu ale
aspon predpoklad trvania najma kvoli zastupovaniu

lienka.7
30. mar 2024

Aký iný dôvod? Mam chrípku a budem PN cca. 2 týždne. Alebo caka ma operácia bedrového kĺbu a pol roka so mnou nepocitajte... ktorá možnosť je ta tvoja?
A nie, diagnóza ich nemá čo zaujímať.

sissy27
30. mar 2024

Klebety su ich problem, ziadat to od teba nemozu. Akurat je vhodne oznamit predpokladanu dlzku trvania pn.

heltova9
30. mar 2024

@mamina7070 to som povedala hneď,že koľko budem marodovat a že mám ženské problémy, ale stále sa pýtajú že aký presne problem

hipuska
30. mar 2024

U nás vedela mzdarka číslo diagnózy. Odkiaľ neviem. Na základe toho sa dala určiť diagnóza

melaniiiiia
31. mar 2024

@hipuska na papierovej PN bolo toto číslo diagnózy uvedené. Potom si to číslo stačí už len vygoogliť a vie zistiť diagnózu 🙂 u elektronickej neviem či sa uvádza

hipuska
31. mar 2024

@melaniiiiia práveže, to bolo minulý týždeň. Takto sme sa v robote dozvedeli, že.kolegyna je tehotná.

patricia992
2. apr 2024

Dobry den prajem chcem sa opytat kedy sa vyplaca pnka .mesiac pozadu

klarissa25
2. apr 2024

@patricia992 samozrejme ze mesiac pozadu...

patricia992
3. apr 2024

Dobry vecer chcem sa opytat ked ja som od vcera na penke bude mi na mesiac vyplatena penka