Dobry deň. Potrebujem poradit. Konci mi pracovny pomer - ale potrebujem poriesit svoj zdravotny stav. Mam ist na operaciu kolena cca 4 tyzdne ako ukoncim pracovny pomer a neviem ako to poriesit co by bolo lepsie financne. Ist hned na urad prace( mam narok na davky) a po operacii poslat na urad Pn. Alebo ist na PN este v ochrannej dobe a potom ist na urad. Pn by mzla byt asi 2-3 mesiace aj s rehabilitaciou a kupelami- alebo je to jedni?
Jedno to nie je, PN z ochrannej lehoty budeš mať platenú, ak pôjdeš na PN už ako nezamestnaná, nedostaneš ani cent PN.
Len treba rátať s tým že možno nebudeš mať ani vychádzky a ak, tak len v určitý čas....a kúpele tiež nedostaneš hneď....to kým ti schvália kúpele a dostaneš termín môže trvať aj 5-6mesiacov od operácie.....bežne sa po operácii kolena chodí na rehabilitácie, potom človek ide do práce a ďaľšia PN až keď ide do kúpelov.....lebo po operácii kolena ťa lekár nenechá doma len preto že čakáš na kúpele....to by bolo možno priechodné pri chrbtici alebo výmene klbu, ale nie koleno....
@mogaa tie kupele mozno ani nepojdem. Kto vie co bude/ ceny plynu energie/ a ci sa nebude vela doplacat lebo by som chcela si priplatit samostatnu izbu. A tie vychadzky mi ani nevadia. Budem rada ak prve dni dojdem na Wc.🙈
Dakujem za odpovede.
Najpr PN, potom podpora