PN a zrušenie účtu

anastaziamudrucova
20. júl 2024

Dobrý deň zienky ozyvam sa takto večer kamarát sa chce niečo opýtať lenže nemá tu založený účet tak poprosil mňa bol na pnke zrušil pnku ale musí mu dojst ešte za 10 dni čo bol na pnke peniaze lenže mu chodia peniaze na účet ale ten účet sa už ide zrušiť takže ako môže vybaviť aby mu poslali peniaze inde? Ma niekam zavolať či?

egonsk
20. júl 2024

@anastaziamudrucova zmeny uctu evidovaneho v poistovniach a na danovom sa musia ohlasit zavcas (kedze zriadit novy sa da skor ako zrusit stary a je to aj potrebne koli dorovnaniu rozdielu po zruseni stareho - banka tam zasle zvysok). A poistovna zasiela platbu na ucet, ktory ma evidovany. Ak by nemala evidovany ucet, dojdu poukazkou.

mogaa
21. júl 2024

@anastaziamudrucova ak mu chýba vyplatených tých prvých 10dní tie platí zamestnávateľ, vtedy sa treba dohodnúť so zamestnávateľom. ak to bolo 10dní z ďaľšieho mesiaca čo mala vyplatiť SP, treba kontaktovať ju, je na to tlačivo a peniaze mu pošlú na adresu....tam musí vypísať zmenu

nelka93
22. júl 2024

@anastaziamudrucova inak väčšinou zrušenie účtu trvá mesiac, záleží aká banka. Pripadne nahlásiť v socialke zmenu uctu