PN a vykonávanie funkcie člena komisie

5. jan 2022

Ahojte,

Mate niekto skúsenosť? Aktuálne som na PN z hlavného pracovného pomeru, avšak som Zvolena obecným zastupiteľstvom ako člen komisie, ktorá je zriadená v obci. Táto komisia zasadá rôzne podľa potreby a za účasť je nejaká finančná odmena schválená zastupiteľstvom. Ide mi o to, že neviem ako to bude posudzovať SP, ak by som bola na PN a zrovna by sa konala nejaká komisia. Teraz v čase korony bývajú väčšinou online, takže ani by som nemusela nikam ísť + bývajú v čase, do kedy mam aj vychádzky. Neboli ste niekto v takejto situácii? Neviem ci radšej odvolať momentálne členstvo v komisii alebo sa táto činnosť nevylučuje, keďže nejde o pracovný pomer, ani
nemám žiadnu zmluvu. Všetko je to len na báze nepravidelného príjmu, ktorý je priznaný obecným zastupiteľstvom.

Ak sa niekto nájde a podeli sa o svoju skúsenosť, budem rada. Inak sa samozrejme radšej obrátim na SP, aby som niečo neporušila.

mogaa
5. jan 2022

NO je to jednoduché, v čase PN máš dodržiavať liečebný režim teda byť doma.....

nelca84
5. jan 2022

Normalne sa na zastupitelstve ospravedlnis, neviem co riesis.

autor
5. jan 2022

Nejde o obecné zastupiteľstvo, ale členstvo v komisii, napr. Ide o kultúrnu komisiu, kde sa určuje program jednotlivých udalosti, pričom člen komisie ich ani nemusí vykonávať. Nevadí, ja som sa len chcela spýtať či niekto neriešil rovnakú situáciu, ale asi nie.
A áno, viem, že mám byť doma a dodržiavať liečebný režim. To aj dodržiavam. Ale možno mám PN z takého lekárskeho dôvodu, ktorý nevylučuje túto podpornú verejnú činnosť. Spýtam sa priamo v SP.

lienka.7
5. jan 2022

Pokiaľ je daco online, sedis doma za PC. pokial nie, ospravedlniť sa a sedis doma na zadku. Co je na tom nepochopitelne prosim ta? Si PN tak si PN paneboze. Co sa bez teba zruti kultúrak?

nelca84
5. jan 2022

Ak bude schodza online, tam neni o com, ak bude napr. na obecnom urade, tak tam mozes ist iba ak budes mat v tom case vychadzku. Prilis spekulujes. Ziadna vynimka na ucast na schodzi nie je 🤦‍♀️ tiez som v komisii a nikdy nie sme vsetci, vsak je to v podstate dobrovolna cinnost za symbolicku odmenu.

11mirka22
5. jan 2022

Tebe ide asi o to, že či sociálna poisťovňa nebude riešiť, že si mala iný príjem počas PN. Pokiaľ si dobre pamätám, tak odmena sa vypláca raz ročne, nebolo tam uvedené konkrétne ktoré dni sa činnosť vykonávala. Teda pokojne môžeš odmenu od obce dostať. Teda ak nie si PN dlhodobo, cely rok povedzme... Z účasti na akciách ťa na základe PN ospravedlnila, cez PC samozrejme komunikovať môžeš.

autor
5. jan 2022

@11mirka22 áno, ty si to jediná pochopila, čo sa pytam.. 😊😊 Je mi jasné, že keď som PN, dodržiavam liečebný režim a sedím doma, chodím len na vychádzky. Presne mi ide o ten príjem, ktorý sa vypláca raz ročne, či to nebude SP riešiť ako neoprávnený príjem aj keď je to par eur. Nechce sa mi potom totižto dodatočne riešiť a vysvetľovať SP, že daný príjem bol za činnosť napr. V 02/2022, ale vyplatený bude až napr. V 06/2022, kedy budem PN (dátumy sú vymyslené). Teraz sa veci riešia online, preto nie je absolútne problém poriesit tieto veci, ale asi bude jednoduchšie vzdať sa prípadnej odmeny za túto činnosť, aj keď za túto odmenu sa neodvadza čiastka na nemocenské poistenie. Ďakujem, Mirka. 😊

lienka.7
5. jan 2022

Nabudúce napis priamo o co ti ide. Ex ked bol poslancom, tak vždy mal vyolacanu odmenu 1x rocne, zvyčajne tusim v decembri. Doslo mu na ucet a nikto to nikdy neriesil, aj ked bol náhodou prave v decembri PN. Oni predsa vidis, ze si prihlásená.