Ahojte konci mi rodičak. Plánujem na deň ísť do práce a dat výpoveď (tak sme sa dohodli so zamestnávateľom nakoľko tam už pracovať nemôžem kvôli detickam). Moja otázka je, chcem sa hodiť na PN,)V ochrannej lehote. Kedy sa tým pádom musím hlásiť na úrad práce? Hneď ako doma výpoveď alebo až keď mi skončí PN? Ďakujem
@taynee ako ze nemôžem 🙈 ochranná doba je 7 alebo 10 dní keď dobre viem
@alenah31 čiže keď nastúpim na jeden deň do prace a dám výpoveď... A pôjdem. Na PN o tri dni tak co?
bude PN neplatena
@mamina7070 čiže keď tomu dobre chápem, tak keď odeobim tri dni, tak mam tri dni nato aby som sa dala vypísať a bude všetko OK áno?
@cukorfalat nebude., Obdobie na PN je tzv. "vylúčiteľné obdobie".
@cukorfalat ani PN po ukončení PP jej výšku podpory nijako neovplyvní. Nerozlišuje sa či je PN počas PP alebo v OL - zákon o soc. poistení hovorí len o období PN - nič viac. Rovnako obdobie na PN nemá vplyv ani na iné dávky - napr. materské (pokiaľ pred PN boli podmienky na túto dávku splnené).
@cukorfalat a? Stále je to "vylúčiteľné obdobie" Nijako jej to podporu nezníži.
@cukorfalat v prvom príspevku píšeš, že jej PN pokazí následnú podporu - nepokazí. Po ukončení PN jej bude podpora počítaná rovnako ako keby PN nebola. Tu nejde iba o počet dní počas PN za trvania PP.
@cukorfalat ale áno bude. Už sa to tu rieši sa to tu stále dokola v podobných témach a viacerých skupinách.
@cukorfalat zbytocne sa hadas, @alenah31 mam pravdu. PNkou sa jej v ziadnom pripade neznizi podpora.
@veronikaszabova @taynee ona nechápe význam slova "vylúčiteľné obdobie". Myslí si, že slúži len na dni vylúčenia pri výpočte dávok pri trvaní PP.
až ked skončí PN