PN a tehotenstvo

faith6
13. feb 2024

Som momentálne PN pracovný pomer mi skončil v decembri 2023, takže po ukončený PN by som sa nemala kam vrátiť, zostala som tehotná momentálne ma na Pnku vypisuje obvodná lekárka, kvôli zdravot.dôvodov by som ostala PN aj počas tehotenstva môže ma v ten istý deň obvodná doktorka zrušiť s PN a gynekológ "dať znova na PN? Bude to tak fajn stále mi bude PNka vyplácaná tak ako predtým? Ďakujem za odpoveď

lisymbia
13. feb 2024

Mne sa zdá že si PN vieš preniesť k doktorovi, teda ja som to tak mala že si moja doktorka prevzala PN 😊

faith6
autor
13. feb 2024

@lisymbia áno? To by bolo super ak si to vedia medzi sebou "prehodiť"

lisymbia
13. feb 2024

Malo by to tak byť, mne normálne dali papier kde bolo číslo tej PN, dátum predania do starostlivosti a meno lekára 😊 skús sa nato opýtať svojej doktorky

mimuska328
13. feb 2024

@lisymbia ale ci sa to dá aj keď už je nezamestnana

lisymbia
13. feb 2024

@mimuska328 no to už neviem ale podľa mňa by skôr malo fungovať takéto prenesenie ako ukončenie a vystavenie novej PN, lebo keď sa raz ukončí stará z ochrannej lehoty tak neviem ako to je s novou 🤷‍♀️

sunny15
15. feb 2024

Ja som bola pre nevoľnosti na pn od obvodnej asi týždeň,sám gynekológ mi navrhol že môžem byť pn od nich keďže som tehotná,nemusela som nič ukončiť, okamžite si našiel v Pc moju pn,a prevzal ma do svojej starostlivosti.Uz nie je problém keďže sú pn už elektronicky.