Ahojte... viem že Soc.poistovna má 2 termíny. Vždy mi to chodilo spolu a dnes len tehotenske ... Je mozne ze mi ešte dnes príde aj PN ?Lebo vždy mi to chodilo vlastne toho "15" ešte som sa s tým nestretla ,tak preto sa pýtam... Ďakujem vopred za odpovede 😊 A pekný den
@amy1122 Ahoj no neviem, mne vždy prišlo v jednej sume spolu aj PN aj tehotenské, nikdy nie zvlášť a to dokonca na začiatku som PN dostávala šekom a keď som si požiadala o tehotenské na účet tak mi sami od seba začali aj PN posielať na účet. Nemohlo sa stať že ti zamestnávateľ zabudol odovzdať prechodku do sociálnej?
@alenah31 ďakujem za radu... minulý mesiac som volala do prace ,či môžem hneď zaniesť prechodku na socialku a povedali ze nie.. A dnes pani na socialke povedala to iste co vy...tak som volala do prace a spravila som bordel... myslite ze mi gynekolog vystavi kópiu? Alebo mam čakať ci ju nájdu v práci?..dakujem
Mne sa to stalo za celu dobu raz. Ale stalo sa cize kludne mize to byt tak alebo potom Vam vyplatia tu pn az v druhom kole. Aj to sa mi stalo.
@amy1122 ahoj toto isté sa mi stalo tento mesiac prišlo len tehotenské a pnka nikde skús zavolať na sociálnu poisťovňu kde je problem oni vedia u mňa sa zistilo že zamestnávateľ neposlal prechodku na soc.positovnu takže zase kolotoč gynekológ zase papier na peniaze aby vystavil a následne to poslať do soc.poistivne
@amy1122 je to možné. K PN pri prechode mesiacov treba odovzdať na pobočku SP tzv. prechodku. Ak nebola odovzdaná včas pred uzávierkou - bude nemocenské vyplatené v druhom termíne, ak nebola odovzdaná vôbec - nemocenské sa nevyplatí kým nebude prechodka doručená.